Workshop: vakantiefotografie met kinderen

Afgelopen Woensdag had ik een workshop ‘Vakantiefotografie (met kids)’ . De workshop word door georganiseerd door Vettt, fotograaf Lizet Beek geeft de workshop. Lizet is naast fotografe ook grafisch vormgeefster én pedagogisch medewerkster. Gelukkig heeft ze van haar hobby haar beroep kunnen maken en maakt ze al heel wat jaren de meest prachtige foto’s. Deze workshop werd gehouden (bij inmiddels haast onze thuisbasis) STOET in het centrum van Enschede. Toen ik de workshop voorbij zag komen schreef ik me gelijk in, dat bleek maar goed ook, want hij zat binnen een paar dagen vol. Afgelopen week was het zover, ik had er onwijs veel zin. Ik fotografeer zelf  ontzettend graag dus ik kon alle tips van Lizet goed gebruiken om mijn hobby nóg iets beter uit te voeren! Én….goed nieuws je hoeft niet eens een dure (spiegelrefelex) camera te hebben, want deze handige tips waren voor alle soorten camera’s goed, inclusief onze iPhone die we deze dagen natuurlijk allemaal dicht bij ons dragen om zo snel mogelijk de leukste kiekjes van onze kleintjes te maken.

Vakantiefotografie: Tips en trucs!

Bij binnenkomst werden we getrakteerd op een heerlijk kopje koffie, thee of vlierbloesemsiroop en een hapje. Hierna deden we een kort voorstel rondje, en mochten we vertellen wat onze link was met fotografie. De een had de fotovakschool gevolgd, en de ander fotografeerde puur hobby matig.  Een breed publiek dus, maar daar kon de enthousiaste Lizet wel wat mee. Dit was de eerste workshop die Lizet voor Vettt gaf, dus ook voor haar heel spannend. Maar wat ging het haar goed af! Heerlijk om naar haar te luisteren en tips van haar te krijgen. Lizet leerde ons bijvoorbeeld hoe je goed licht op moet zoeken. Als ik íets geleerd heb deze avond is het wel dat goed licht essentieel is voor een goede foto. Buiten leerde ze ons hoe je met je eigen handpalm het goede licht op kunt zoeken. Ideaal! Nooit geweten. Ook leerden we hoe je je foto het best kunt nemen, zodat ze niet ‘standaard’ zijn maar nét even iets speelser, (leren met de lijnen om gaan op je spiegelreflex camera) en gaf ze ons tips over hoe belangrijk het is om ook kleine details van je kinderen te fotograferen denk aan wimpers, handjes, voetjes enz. Het enthousiasme waarmee Lizet verteld is heel fijn je voelt meteen de liefde en passie die ze voor haar vak heeft. Lizet liet ons aan de hand van een paar van haar eigen foto’s zien wat ‘goed’ en ‘fout’ was. Al hoeft het van Lizet zelf allemaal niet per sé binnen de lijntjes, als een foto een bepaald gevoel weergeeft, of een tof moment, is hij ook goed. En dat maakt haar juist de creatieve (buiten de lijntjes denkende) fotografe die ze is.

Naar buiten!

Na de nodige tips en trucs gingen we rond 21.00 naar buiten om met z’n allen onze lessen in de praktijk toe te gaan passen. Met camera of IPhone in de aanslag slenterden we het centrum van Enschede door, op zoek naar mooie muren, speciale deuren (daar heeft Lizet zelf heel veel mee) en andere fijne plekjes in de stad. We leerden lijnenspellen fotograferen, licht opzoeken, en de stand van de camera of iPhone nét even dat beetje anders houden waardoor je foto’s nog veel mooier uitkomen. We leerden hoe we met schaduwen om moesten gaan, en welke apps fijn zijn om je foto’s te bewerken. Echt heel veel tips om je foto’s nét dat beetje mooier te krijgen.

Ik werd er zelf heel erg blij van, en kreeg meteen heel veel zin om diezelfde avond nog gewapend met mijn Canon de jongens te gaan fotograferen, helaas was het daar natuurlijk al te laat voor. Ik kan echt oprecht zeggen dat deze fijne avond mij veel tips heeft opgeleverd en dat ik enorm blij werd van Lizet, want iemand zien vertellen over haar passie met zoveel liefde geeft je heel veel zin om meteen aan de slag te gaan! En goed nieuws voor jullie, want……binnenkort komt er een 2e workshop van Lizet!

Workshop vakantiefotografie

5 juli: Workshop vakantiefotografie met kinderen

Op woensdag 5 juli vind er weer een workshop vakantiefotografie met kinderen plaats. We starten om 19.00 en de workshop vindt plaats bij Filter Cafestore in Hengelo op het Hazemeijer terrein. De kosten bedragen 25 Euro. Wil je je aanmelden stuur dan even een mailtje naar info@vettt.nl.

Bewaren

Bewaren

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.