5 Uitjes met kinderen in Oldenzaal & omgeving

Door

De ‘Glimlach van Twente’ heeft zoveel coole dingen te bieden voor gezinnen! In de gezellige binnenstad kun je op het terras genieten van een lekker broodje of drankje en binnen no-time ben je in de prachtige natuur, die aan alle kanten rondom Oldenzaal te vinden is. Ik deel mijn favoriete uitjes in Oldenzaal & omgeving met je.

5 leuke uitjes met kinderen in Oldenzaal

Hieronder deel ik mijn 5 favoriete uitjes met kinderen in Oldenzaal en omgeving. Heb je toevoegingen? Laat dan onder deze blog een berichtje achter, vind ik leuk!

#1 Klimbos Het Hulsbeek

Wat een geweldige aanwinst voor het Hulsbeek! Of het nou mooi weer is of niet, hier kun je altijd terecht om de kinderen even uit te laten razen.

Achter de waterspeeltuin ligt, verscholen in het bos, een fantastisch aangelegde route door het klimbos. Hier kunnen de kinderen zich als een ware Tarzan en Jane uitleven. Soms moet mama het even voordoen, maar dat vind ik helemaal niet erg! Het pad loopt via de kabelbaan het bos in en biedt op meerdere plekken de mogelijkheid water over te steken via bruggetjes, paaltjes of touwen. Onderweg nog even door een tunnel kruipen, van de glijbaan, op de schommel en natuurlijk even relaxen in de hangmat. Een uurtje klimbos zorgt geheid voor lachende gezichten! Uitje nummer 2 is trouwens prima te combineren, het ligt vlakbij het klimbos.

uitjes met kinderen in oldenzaal

#2 Restaurant Klein Afrika

Aan de rand van Het Hulsbeek staat restaurant Klein Afrika: ‘pannenkoeken en meer’ zoals ze zelf zeggen. Compleet met speeltuin én kinderboerderij! Afgelopen jaar mocht Yfke op haar verjaardag kiezen wat we gingen eten. Daar hoefde ze niet lang over na te denken: pannenkoeken natuurlijk! Ik had zelf geen zin in stank in huis en het was een feestdag, dus we stapten op de fiets naar Klein Afrika. Terwijl de kinderen zich uitleefden in de speeltuin, fluisterden wij de serveerster stiekem in dat Yfke jarig was. Yfkes ogen toen ze haar pannenkoek (versierd met een brandende ijsfontein!) voorgeschoteld kreeg, zijn onvergetelijk.

Na het eten en spelen samen nog even naar de geitjes en de bokjes, waar we op de weg ernaartoe een kalkoen tegenkwamen, die op commando (Yfke riep heel hard: KALKOEN!) begon te ‘klokken’.  Een leuke afsluiting van deze feestelijke dag!

uitjes met kinderen in oldenzaal

#3 Kinderboerderij De Höfte

Met twee echte dierenvrienden in huis bezoeken we regelmatig de plaatselijke kinderboerderij. Helemaal nu het lente is en er kleine geitjes en biggetjes geboren worden. Die lieve kleine beestjes hebben zo’n enorm knuffelgehalte! Aandoenlijk om te zien hoe hard Ben en Yfke hun best doen om ze te lokken! Helaas zijn de bokjes een beetje verlegen en krijgen de kinderen niet echt de kans ze te knuffelen. De kleine biggetjes, nog geen 2 weken oud, zijn gelukkig erg nieuwsgierig. Ze komen er meteen aan als de kinderen hun handjes door het hek steken. Maar, zodra de moeder door het deurtje naar binnengaat, weten ze niet hoe snel ze achter hun melk aan moeten hollen. Dan maar even gezellig met de konijntjes knuffelen!

uitjes met kinderen in oldenzaal

#4 ’t Peuleke

Dit café-restaurant, op fietsafstand van Oldenzaal, is niet alleen een feest voor de kinderen. Ik bezoek deze plek regelmatig als ik zelf even zin heb om rustig een boek te lezen of met een vriendin te kletsen, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. Vooral als de zon schijnt.

Bij aankomst bestel ik een kan ranja voor de kinderen en een cappuccino voor mezelf (of een Radler… ligt een beetje aan het weer en het tijdstip). Ben en Yfke hebben ondertussen de schoenen al uit en banen zich een weg door de “groene speeltuin” (bij ons hebben alle speeltuinen een bijnaam, deze is wel heel origineel, gezien de kleur van de speeltoestellen). Af en toe komen ze een slokje drinken. Voor de snoepjes die ze erbij krijgen, gunnen ze zich nauwelijks de tijd. Ik zie hun hoofd steeds roder worden en dat komt niet door de zon. Als we vertrekken, mogen ze als klap op de vuurpijl nog een klein cadeautje uitzoeken uit de schatkist.

 

#5 Landwinkel en fruitboerderij ‘t Düvelshöfke

Dat melk van origine niet uit de winkel komt, weten Ben en Yfke inmiddels gelukkig. Hoe de verschillende soorten (zacht) fruit groeien, dat leren ze op een speelse manier bij ’t Düvelshöfke. Bij deze landwinkel en fruitboerderij, gelegen aan de rand van Oldenzaal, verkopen ze namelijk niet alleen de lekkerste zomerse fruitsoorten, je mag het er ook zelf plukken. Hoe gaaf is dat! In de winkel neem je een emmer of bakje mee, die je in de pluktuin kan vullen met je lievelingsvruchten. Ze hebben snel genoeg door welke vruchten rijp zijn en welke ze moeten laten hangen. Als je het bakje vol hebt, wordt deze gewogen en betaal je voor dat wat je afneemt. In de winkel zijn nog veel meer leuke streekproducten verkrijgbaar. Op de een of andere manier lukt het me nooit hier met lege handen te vertrekken. Tip: trek de kinderen nooit hun nieuwste outfit aan met al dat rijpe, rode fruit!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.