Wat hebben Jorienosaurus Kinderyoga en Indianen met elkaar gemeen?

“Mam, weet je dat Indianen nog bestaan?”. Onze dochter, Pippa (5), voelde zich afgelopen donderdag als een Indiaan. Ze bracht een dagje door in het bos. Terwijl wij aan het werk waren, maakte zij de mooiste avonturen mee. Jorien van Jorienosaurus Kinderyoga organiseert de hele zomer de vakantiedagen. En daar was Pippa bij, van 10.00 tot 16.00 uur was zij onder de pannen én in bijzonder goed gezelschap van allemaal collega-Indianen.

De Jorienosaurus Vakantiedagen

Jorien van Jorienosaurus Kinderyoga organiseert deze zomer de vakantiedagen. Tijdens de dagen neemt ze kinderen een hele dag mee het bos in bij Hof Espelo. En de kinderen gaan daar écht niet de hele dag de zonnegroet en ademhalingsoefeningen doen. Het draait hier vooral om spelen, fantasie én lekker jezelf zijn.

Tijdens deze dagen staat er steeds een ander thema centraal. Afgelopen donderdag deed Pippa mee, alles draaide deze dag om Indianen. Jorien stuurde twee dagen ervoor al een mailtje gericht naar Pippa, om haar voor te bereiden op het avontuur dat eraan zat te komen. Ze werd helemaal enthousiast!

Kinderyoga

Ik ben nogal enthousiast over wat Jorien doet. Ze is nog niet eens zo heel lang bezig, maar ze doet het met zoveel passie en overgave. Dat enthousiasme van mij is vooral gebasseerd op hoe Pippa op Jorien reageert. Pippa is dol op haar en ze heeft haar nog niet eens zo vaak ontmoet. Ze zag Jorien voor de eerste keer op het Zuiderfestival vorig jaar. Toen deed ze mee met een workshop kinderyoga vanJorien. Ze vond het heel leuk en eigenlijk heeft ze geen idee wat yoga is.

Waar ik yoga associeer met heel veel stilte en je lichaam in allerlei ‘uitdagende’ posities brengen, associeert Pippa de ‘lessen’ van Jorien met spelen. In de herfstvakantie gaf ik haar eens op voor een workshop van Jorienosaurus. Ze ging samen met haar buurjongetje. Naderhand wist ze me te vertellen dat ze naar haar hart kan luisteren. Dat doet ze door op haar rug te liggen en dan een hand op haar borst te leggen. Ze leerde dat Pipi Langkous met haar voeten op haar kussen slaapt én ze kwam thuis met een tekening. Ze vraagt regelmatig of ze er weer heen mag. Voor haar voelen de lessen als spelen én ik denk dat dat ook de beste omschrijving is.

Jorienosaurus Kinderyoga

Het indianenavontuur

Over het indianenavontuur kreeg ik niet heel veel informatie. Het blijven kinderen 🙂 Pippa kwam thuis met een indianentooi, schmink, hele vieze kleren en een kartonnetje om haar nek met haar Indianen naam: Pippawatta. Op de achterkant stonden alle activiteiten die ze gedaan hadden met wat gedaan was afgevinkt.

Jorienosaurus Kinderyoga

Leuk ook voor de ouders. Zo heb je toch een beetje een idee. Ze had een tipi gebouwd, geschminkt een wensstok gemaakt. Enne… nummer 4? Daar was geen tijd meer voor, haha! De gave indianentooi maakte collegablogger Susan voor alle kindjes, haar zoontje Bink deed ook mee. Susan, bedankt! Pippa heeft hem iedere dag op…

De volgende dag stuurde Jorien Pippa een mailtje met allemaal leuke foto’s en een bedankje. Ze straalde ervan!

Jorienosaurus Kinderyoga

Neem een vriendje mee

Pippa had het geluk dat ze een paar kinderen kende, een vriendinnetje was mee en twee jongens uit haar klas waren erbij. Als ze alleen was gegaan had ze het vast niet minder leuk gevonden, maar heel eerlijk, ik vond het wel fijn dat ze niet alleen was. Later ontdekte ik dat ze nog een extra vriendje had gemaakt, haha!

Jorienosaurus Kinderyoga

Kortingsbon in de Vettt Zomerspecial

In de Vettt Zomerspecial vind je een kortingsbon. Als je met twee kinderen meedoet, dan betaal je voor het tweede kindje de helft. Leuk meegenomen. De digitale bon, vind je achterin in de online Vettt Zomerspecial via deze link.

Meer weten over de Jorienosaurus Kinderyoga Vakantiedagen?

De dagen vinden plaats op verschillende data. De dagen duren van 10.00 tot 16.00 uur en vinden plaats op:

  • woensdag 2 augustus
  • vrijdag 18 augustus
  • maandag 21 augustus
  • dinsdag 29 augustus

Meer informatie vind je op de website: Jorienosaurus Vakantiedagen.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.