Wat een aanrader: Hof van Eckberge

Voor Vettt mocht ik samen met zoon Olivier (4 jaar) en mijn moeder een dagje naar Hof van Eckberge in Eibergen. Hoe het was en wat je er allemaal kunt doen, lees je hier. Eén ding kan ik alvast verklappen: Hof van Eckberge is Vettt leuk!

Geen tijd voor taart

Hof van Eckberge is een binnen- en buitenspeeltuin, mini-dierentuin, restaurant, bowlingbaan en lasergame in één. En dat maakt het meteen zo bijzonder, want je kunt je hier dus echt de hele dag vermaken. Wij kwamen rond 10.30 aan en toen was het nog heerlijk rustig. Ik ben dol op cappuccino met taart, dus daar begonnen we ons dagje uit mee. Meteen punten gescoord, want de koffie was lekker en de taart nog lekkerder. Olivier had overigens totaal geen oog voor zijn taartje, want vlak voor ons tafeltje was een enorm klimtoestel. Daar moest hij natuurlijk in. Ook de aquaria met tropische vissen achter ons waren veel interessanter dan taart, dus uiteindelijk moest ik zijn stuk er bij op eten. Geen probleem, want zwanger als ik ben, heb ik de hele dag trek. Super relaxt overigens zo’n indoor speeltuin voor je neus, want zo kun je rustig even zitten, terwijl de kleine zich volop vermaakt. Het leukst vond hij de sleetjes. De glijbaan was voor hem leuk om naar te kijken, maar vond hij toch nog iets te spannend. Ik trouwens ook, want ze hebben hier echt een mega-steile glijbaan. Brrr! De oudere kinderen vonden deze overigens fantastisch.

Hof van Eckberge

Alpaca’s voeren

Na het binnenspelen, gingen we lekker naar buiten. Op naar de dieren. We wapenden ons met een zakje voer, dat je bij de ingang kunt kopen. Super leuk, want zo kun je zelf de dieren voeren. Voor bijna elk dier zat er wel iets lekkers bij en op een meegeleverd briefje staat precies wat voor wie is. De mini-dierentuin is ontzettend mooi aangelegd. Je loopt langs wilde bloemen en schapenhekjes en ondertussen kom je steeds langs andere dieren. Wij zagen prairiehondjes (die overigens totaal niet op honden lijken, maar dat terzijde), alpaca’s, walibi’s, stekelvarkens, eenden, schildpadden, ezels en ara’s. Het voeren van de alpaca’s en de schildpadden vonden we het leukst. De walibi’s waren een beetje schuw, of hadden gewoon geen honger.

Hof van Eckberge

Buitenspeeltuin

Na het voeren van de dieren, was het tijd voor de buitenspeeltuin. Het was redelijk mooi weer, dus Olivier liep meteen op de waterpompen af. Lekker nat worden en spelen met modder! (tip: neem droge kleren mee) Ook de schommel en de klimtoestellen werden uitgeprobeerd. We moesten heel wat moeite doen om hem weer mee naar binnen te krijgen, toen het tijd was om te lunchen! Goed teken dus. Wat betreft de lunch: die is hier dikke prima. Ik heb best vaak meegemaakt dat de catering op zulk soort plekken te wensen overlaat (alleen patat en pannenkoeken), maar hier wordt duidelijk aandacht besteed aan goed eten. Ik genoot van een uitsmijter, mijn moeder bestelde landbrood met carpaccio en de kleine man koos heel verrassend voor een pannenkoek.

Hof van Eckberge

Bowlen met kleuter

Uiteindelijk sloten we ons dagje af met een potje bowlen. Ik dacht heel naïef dat een kind van vier te jong was voor deze activiteit, maar nee hoor. Hof van Eckberge denkt duidelijk aan de kleintjes, want met behulp van een rekje kunnen ze gewoon meedoen. Gewoon de bal boven in het rek leggen, hem eraf laten rollen en tadaaa… je kleuter is zo’n beetje de beste in bowlen. Hij was apetrots en wilde daarna zijn mini-bowlingschoenen niet meer uitdoen. Gaan we vaker doen dus! Sowieso komen we snel weer een keer terug, want Hof van Eckberge is supergoed bevallen. Ben jij er al eens geweest? Je bent er zo. Vanuit Enschede rijd je er binnen een half uur naartoe. En wil je je dagje uit combineren met een paar banen zwemmen? Openluchtzwembad ‘t Vinkenest ligt naast Hof van Eckberge, dus neem vooral je zwemspullen mee.

Hof van Eckberge


Handig om te weten over Hof van Eckberge:

Adres: Lintveldseweg 1a, Eibergen
Openingstijden: In de zomervakantie 7 dagen per week vanaf 10.00 uur, anders van woensdag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur en in het weekend vanaf 10.00 uur.
Meer informatie: Kijk op de website van Hof van Eckberge voor meer informatie en de actuele prijzen.
BONUSTIP: Een tijdje geleden schreven we over de app Smart in Twente, op dit moment krijg je je tweede kaartje voor Hof van Eckberge gratis als je de app download!

Hof van Eckberge

Hof van Eckberge

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.