Bezoek aan de Twentse Landdag door Andrea

Door

Twentse Landdag 2015

Dit weekend ben ik met mijn jongens naar de Twentse landdag geweest in het Ledeboerpark in Enschede. Het weer zat mee en er was genoeg te doen, ook voor de kinderen! De laatste keer dat het georganiseerd was bleek alweer 3 jaar geleden te zijn.

Het begon gelijk goed. Bij de ingang van het evenement, konden kinderen een speurtocht doen en kregen ze op het eind een kleine attentie.

Je kwam eerst in de weide terecht, daar was genoeg te zien; een jongveekeuring, demonstraties en een tentoonstelling van oude en moderne landbouwwerktuigen. Kinderen konden de oude werktuigen echt bedienen!

Twentse Landdag

Kindertheater en meer…

In het park vond je allerlei streekproducten en een informatiemarkt. Voor de kinderen was er een workshop zeepketting maken maar er was ook kindertheater en ze konden hier hun eigen vogelhuisje timmeren. Uiteraard konden de streekproducten ook geproefd en aangeschaft worden.

Op het podium waren diverse concerten en dansen. Zelf hebben we daar niet zo veel van gezien. Wij hebben vooral genoten van de springkussens, de kinderyoga, poppenkast en het pony rijden op het terrein van bezoekerscentrum Lammerinkswonner de Es.

De favorieten van de jongens

Terugkijkend op de dag, vond mijn oudste zoon de kinderyoga het leukst.

Twentse Landdag
Mijn jongste heeft voor het eerst op een paard gezeten. Natuurlijk heeft dat het meeste indruk op hem gemaakt.

Twentse Landdag

Wij hopen dat het event weer terugkeert, want het was al met al een leerzame en gezellige dag. Een echte aanrader!

Andrea is moeder van twee zoontjes Jelle (7) en Sepp (5) en woont in Enschede. Ze gaat er met de jongens regelmatig op uit. Andrea is vaste gastblogger voor Vettt daarnaast schrijft ze ook op haar eigen blog: Autumn 10.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.