Op date met mijn dochter bij Zero55 in Enschede

Een tijdje geleden had ik een afspraak voor VETTT bij Zero55 in Enschede. Ik had er al van gehoord maar was er zelf nog nooit geweest. Je kunt hier allerlei VETTT coole dingen doen; karten, lasertaggen er is een interactieve klimwand en er zijn Space Exits (soort escape rooms). Toen ik er was voor een afspraak viel mijn oog op de interactieve klimwand, om nou gelijk die wand op te springen leek me niet een heel goed idee, maar terugkomen met mijn oudste wel. Pippa (7) is namelijk gek op klimmen, ik wist zeker dat ik hier een keer terug moest komen!

Zero55 vind je op het terrein van GoPlanet. Pippa is eigenlijk nooit verder geweest dan Kinopolis, de muziek die je bij GoPlanet buiten al hoort maakte indruk!

Bij binnenkomst waan je je in een futuristische wereld, Pippa was gelijk onder de indruk, vooral van de automaat bij de ingang :-). Maar we kwamen dus om de digitale klimwand te testen, op naar de klimwand!

Zero55 in Enschede

Zero55 in Enschede

Digitale klimwand

De klimwand bevindt zich op de eerste verdieping, één van de medewerkers geeft ons uitleg. Je kunt zelf spelletjes kiezen en ook de niveaus kun je zelf instellen. De instellingen werken vrij makkelijk via een schermpje aan de wand.

Zero55 in Enschede

Vervolgens verschijnt er op de klimwand een projectie en kun je beginnen. Je moet er voor zorgen dat je de grond niet raakt, want dan is het game-over. We beginnen met het vleermuizenspel, je moet steeds de vleermuizen aantikken. Heavy shit zeg! Dit was gewoon een complete work-out op de zaterdagochtend. Wij wisselen elkaar af, maar damn ik had het écht zwaar. Het is wel heel tof om te doen, Pippa was ook superenthousiast. We hebben wat verschillende games geprobeerd, maar de vleermuizen bleken favoriet.

De digitale klimwand is een activiteit die de meeste mensen naast het Lasertaggen of het E-karten doen. Wij hebben ongeveer 15 minuten geklommen, ik kon niet meer :-).

Zero55 in Enschede

Die vleermuis ging bij mij van de ene uithoek naar de andere 🙂

Zo door naar de Space-Exit

De mensen die bij Zero55 werken zijn allemaal ontzettend behulpzaam. Toen we terugliepen naar beneden, viel Pippa’s oog op de Space-Exit. Op de vraag of we deze ook uit willen proberen zie ik gelijk ‘ja’. Ik wil natuurlijk precies weten wat hier allemaal te beleven valt. De Space-Exit is eigenlijk een korte versie van de escape room is. Maar eerlijk, wij konden hier helemaal niets mee. Ik had vast niet goed opgelet tijdens de uitleg en ik merkte dat Pippa zenuwachtig werd van het feit dat de deur dicht ging. Snap ik wel :-). Dit is wel té gek als je kinderen hebt die doel zijn op uitzoekwerk en het oplossen van puzzels! Voordat we naar beneden gaan nemen we nog een kijkje op het balkon, vanaf het balkon heb je uitzicht over de E-kartbaan. Helaas is Pippa daar nog te klein voor!

Zero55 in Enschede

Alles zit er futuristisch uit! Dit is de Space-Exit toen de deur nog open stond.

Zero55 in Enschede

Ook tof hoor!

Eindigen met het Lasertaggen

Het was eigenlijk de bedoeling dat we alleen gingen klimmen maar we kregen ook allebei ons lasertag-debuut. Ik had dit dus nog nooit gedaan. We krijgen een speciaal vest aan, met een pistool eraan en we mogen de ‘arena’ in.

Zero55 in Enschede

Waar we de enige zijn. Het was wel een hilarische moeder-dochter ervaring. Omdat het binnen vrij donker is vond Pippa het wat spannend. Dus ze bleef steeds bij mij én maar schieten…op mij. Ik mocht me ook niet verstoppen van haar, misschien was dat haar stategie :-). Je raadt wel wie er gewonnen heeft :-). Het Lasertaggen kun je met maximaal 24 personen tegelijk doen. Maar het kan dus ook al met z’n tweetjes. Heel leuk voor kinderen om dit met vrienden of als gezinsuitje te doen met kinderen vanaf een jaar of 7/8. Ook tof als kinderfeestje!

Zero55

Zero55 in Enschede in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie is Zero55 in Enschede iedere dag vanaf 10.00 geopend, de activiteiten kun je heel makkelijk via de website reserveren. Reserveer direct een heat E-Karten of een spel Lasertag, Space Exit of VR Racing!

Op maandag 18 februari kunnen kinderen van 10.00 tot 12.00 uur voor 12,50  Euro onbeperkt lasergamen en klimmen bij ZERO55 Enschede! Voor alle kinderen staat er limonade klaar om tussendoor lekker je dorst te lessen.

Eindconclusie Zero55 in Enschede

Superleuk voor stoere kinderen en hun ouders vanaf een jaar of 7. Superleuk om samen al deze activiteiten te ontdekken, ik zou er dan ook voor kiezen om het lasertaggen te combineren met bijvoorbeeld het klimmen. Het karten is ook heel gaaf, maar daarvoor geldt een minimale leeftijdsgrens van 1,35 meter, dat is wel goed om te weten. De activiteiten kun je online via de website makkelijk reserveren.

Zij Zero55 kun je na je inspanning nog even bijkomen in het restaurant/bar gedeelte. Waar je wat kunt eten en drinken!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.