Boekentip: “400 brieven van mijn moeder” (Joseph Oubelklas)

Een boek dat je gelezen moet hebben!  Het boek 400 brieven aan mijn moeder, heeft indruk op mij gemaakt. Ik heb een enorme drive om andere moeders dit boek aan te raden, erover te vertellen hoe bijzonder dit waargebeurde verhaal is. Als je eenmaal begint stop je niet meer met lezen en heb je hem binnen een mum van tijd uit. Ik kreeg dit boek voor mijn verjaardag. Het is een bijzonder verhaal over de band tussen een moeder en haar zoon. Voor mij persoonlijk gaat het er ook over, hoe wij als moeders van betekenis zijn voor onze kinderen, de rol die we vervullen en hoe wij kiezen daar invulling aan te geven.

Jongste ondernemer van NL

Het boek gaat over Joseph Oubelklas, een Nederlandse jongen van een Marokkaanse vader en Nederlandse moeder. Hij is de jongste ondernemer van Nederland met een eigen IT-bedrijf. Als beginnende ondernemer is hij nog werkzaam voor een groente- en fruitgroothandel en gaat hij regelmatig als kwaliteitscontroller naar Marokko. Na die ochtend dat Joseph zijn zieke collega vervangt, die naar Marokko zou gaan, zal de rest van zijn en zijn moeders leven nooit meer hetzelfde zijn.

Wat is geluk?

Een aangrijpend verhaal, dat naar mijn idee ook zoveel vertelt over de moeder-kindrelatie en vooral ook welke impact je als ouder op je kinderen hebt. Het zette mij aan om na te denken over mijn eigen rol en hoe ik deze in wil vullen als moeder. En, het gaat zelfs verder dan dat; waar zit voor jou het geluk met je kinderen? Een boek vol inspiratie, wijsheden en liefde…

Ik kan er uren over doorpraten, maar eigenlijk kan ik maar één ding zeggen: lezen! Het boek, 400 brieven van mijn moeder is o.a te koop bij Bol.com via deze link (€19.95). Ik ben heel nieuwsgierig wat je ervan vindt. Laat je me het weten? Geniet van je vakantie en lees ze! Heb je zelf nog tips voor mooie boeken? Laat gerust een berichtje achter hieronder.

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.