Campina Boerderijdag Lonneker door Andrea

Door

Ik ben al eens naar een boerderijdag geweest, maar nog nooit die van Campina. Het was een prachtig vettt familie uitje én dat zo’n beetje in onze achtertuin! Op deze dag kan je het echte boerenleven zien en ontdekken waar de zuivel producten echt vandaan komen.

Eigenlijk gingen we er op de bonnefooi naar toe. Op Facebook had ik de aankondiging gezien dat de Familie Meijerink in Lonneker de Campina Boerderijdag organiseert van 10.00 uur tot 16.00 uur op vrijdag 6 mei. Het verbaasde mij dat het in Lonneker was. We kunnen er bijna naar toe fietsen omdat het voor ons écht om de hoek is, waare het niet dat we met de auto aan de andere kant van Enschede waren. We zijn er naar toe gereden, omdat het al middag was.

 

Campina boerderijdag, bijzonder leuk!

Het was prachtig weer en er was genoeg te doen. Campina had het heel goed georganiseerd. Zo was er parkeerplaats met parkeerwachters. Stond er bij de ingang gelijk de zuivelbar met allerlei producten van Campina. Er was bovendien genoeg personeel die enthousiast over het leven op de boerderij vertelden. Ik was positief verrast!

Campina Boerderijdag Lonneker
 

Veel activiteiten voor kinderen

Er werd ontzettend veel georganiseerd op deze Campina Boerderijdag voor kinderen. Ze konden zich op een zandbult vermaken (leuk voor de allerkleinsten). Er was een (houten) koe dat gemolken kon worden en je kreeg een heus melkcertificaat. Daarnaast kon je melkbus heffen en een ritje maken op een paard en wagen. Natuurlijk konden de koeien en kalfjes bewonderd worden in de stallen.

Het ultiemste, het leukste die dag volgens mijn jongens was de familie boerenstormbaan!  Ik moest er ook aan geloven, ik heb de stormbaan zelfs twee keer (moeten) nemen. Mijn jongens wonnen er een prachtige medaille omdat zij uiteraard veel sneller waren:-).

Campina Boerderijdag Lonneker

 

Een aanrader!

De Campina boerderijdag is zeker een aanrader. We dachten er even naar toe te gaan, maar we zijn eigenlijk heel lang gebleven. Het was gezellig druk en kwamen regelmatig bekenden tegen en de kinderen konden zich naar hartenlust uitleven. Op het eind konden ze een heerlijk glas ijskoude melk drinken:-)

Campina Boerderijdag Lonneker
 

Enthousiast? Op 16 mei is er weer een Campina Boerderijdag.

De volgende boerderijdag is trouwens al heel snel, 16 mei is de volgende. Kijk op de website naar een locatie die voor jou dicht in de buurt is. Wij vonden het super tof! De boerderijdagen vinden ieder jaar plaats.

Campina Boerderijdag


Andrea is moeder van twee zoontjes Jelle (8) en Sepp (6) en woont in Enschede. Ze gaat er met de jongens regelmatig op uit. Andrea is vaste
gastblogger voor Vettt daarnaast schrijft ze ook op haar eigen blog: Autumn 10.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.