Het VETTT Bengelfestijn 2019, dit is er allemaal te doen!

Door

De 4e editie van het VETTT Bengelfestijn staat alweer voor de deur. Zondag 5 mei is het weer zover. Het festivalterrein ziet er weer fantastisch uit en is nog groter dan de vorige jaren. Van 11.00 tot 16.00 kunnen de Bengels helemaal los op het VETTT Bengelfestijn op het terrein van de Universiteit Twente. Benieuwd wat er dit jaar allemaal te doen is? Lees even mee! 

 1. Sta oog in oog met een Babydino
  Deze zomer komen er VETTT veel dino’s naar Enschede tijdens Dinopark Enschede. Zijn jouw kinderen helemaal wild van dino’s? Zondag kunnen ze ook in oog komen te staan met een babydino, Dinopark Enschede is er namelijk bij met twee van hun onderzoekers en een dino. Tot en met 1 mei scoor je je kaarten voor Dinopark Enschede nog met korting. 
 2. Kleur je persoonlijke Doodle bij Jan Doodle
  Jan Doodle
  maakt voor ieder kind die dat leuk vindt een persoonlijke doodle. Een kleurplaat waar er maar één van is helemaal speciaal voor jou. Om gelijk in te kleuren of mee te nemen!
 3. Volg voetbalclinics en voetbal op het opblaasbare voetbalveld van Meidenvoetbalschool Twente
  Dit jaar is Meidenvoetbalschool Twente aanwezig met een opblaasbaar voetbalveld en voetbalclinics! En dit is zondag natuurlijk niet alleen voor meiden. Heeft jouw kind interesse in voetbal, dan is het zeker leuk om hier een kijkje te nemen! Meer informatie vind je alvast op de website.Meidenvoetbalschool Twente
 4. Sporten bij Peutersport Enschede
  Een nieuwkomer in Enschede, maar ze gaan als een malle! Sinds ruim een half jaar geeft Peutersport Enschede in het weekend lessen aan peuters en het is razend  populair. Te gek dat ze er zondag ook bij zijn. Binnenkort starten ze ook met Peutervoetbal in Enschede. Daar kunnen ze je zondag ook alles over vertellen!
  Peutersport
 5. Verhalen verteller en boekenboom door Bibliotheek Enschede
  Zin om even te chillen met een boekje? Ook dit kan! Of luisteren naar een spannend verhaal door een echte verhalen verteller? Dat kan bij de boekenboom van Bibliotheek Enschede.
 6. Ga op de foto in de fotobooth van Sjiek Photo & Film
  Kitty van Sjiek Photo & Film in Oldenzaal zet de festivalbezoekers dit jaar weer op de foto. Pak een gekke bril, duik op een opblaasbare flamingo of zet een kekke hoed op en laat je fotograferen! Leuke herinnering!
 7. Knutsel je eigen sleutelhanger bij Kitsch en Koekjes
  In de knutseltent van Kitsch en Koekjes uit Oldenzaal knutsel je dit jaar je eigen sleutelhanger in elkaar!
 8. Bezoek de show van Meneer Beer (Merel Events)
  Meneer Beer komt dit jaar met een gloednieuwe show naar het Vettt Bengelfestijn. Zorg dat je erbij bent en geniet van dit spannende verhaal. De Meneer Beer show is een productie van Merel Events.

  Merel Events

  Meneer Beer tijdens het Vettt Bengelfestijn 2018

   

 9. Swing mee tijdens optredens van de leerlingen van Merel Events
  Merel, het brein achter Merel Events in Losser zal samen met haar leerlingen verschillende muzikale optredens verzorgen. Geniet, zing en swing mee!

  Merel tijdens het Vettt Bengelfestijn

  Merel Events

   

 10. Peuter- en kleuterdans door Dance4Fun
  Dance4Fun
  uit Enschede zal verschillende dansworkshops verzorgen voor de allerkleinsten. Swing lekker mee bij het podium!
 11. Volg dansworkshops door Glo Entertainment
  Glo Entertainment is de dansschool die je in de Performance Factory vindt. Op het Vettt Bengelfestijn zullen ze verschillende dansworkshops verzorgen waarbij iedereen natuurlijk weer mee mag doen!
 12. Laat je eigen ballon maken door een ballon clown
  Ballonclown Gerrit Pelle is er weer bij om de mooiste ballon creaties te maken!
  bengelfestijn
 13. Laat je schmincken
  Het Feestatelier is er dit jaar bij om de kinderen van een prachtig schminckje te voorzien!Enschede tip
 14. Speel bij Avontura (0-4 jaar)
  Voor de allerkleinsten heeft Avontura een speciaal stuk van het terrein. Met een klein springkussen, een opblaasbare ballenbak en grote bouwblokken.
 15. Maak je eigen ranja in de LimoFabriek
  In de mobiele LimoFabriek maak je jouw eigen ranja. Supercool, je moet hier hard werken voor je bekertje ranja. Geen geweldige installatie is het, die vorig jaar ook een groot succes was. Voor de LimoFabriek betaal je een half muntje.
 16. Draai rondjes in de zweefmolen
  De zweefmolen staat dit jaar ook weer op het terrein. Lekker zwieren en het terrein van iets grotere hoogte bekijken! Voor de zweefmolen betaal je een half muntje.Bengelfestijn

En er is nog veel meer! Je kunt je eigen kunstwerken maken op krijtborden, spelen in één van de zandbakken of te gekke hutten bouwen! Natuurlijk zijn er weer gratis polsbandjes voor kinderen te verkrijgen, waar je je telefoonnummer op kunt schrijven en er is ruimte om te voeden en te verschonen!

Veel gestelde vragen over het VETTT Bengelfestijn

Alle handige info en veelgestelde vragen vind je op de website van Bevrijdingsdag Enschede. We hebben er superveel zin in én hopen jullie te zien!

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.