Herfstvakantietip: Cinekid bij Concordia!

Door

In de herfstvakantie is het eigenlijk vaste prik: Cinekid komt dan naar Concordia Enschede. Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken! Van 17 t/m 22 oktober kijk je hier de mooiste films en series, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab (4+) en steek je zelf je handen uit de mouwen bij de workshops.

De hele week: verschillende workshops bij Concordia

Wat ik superleuk vindt is dat er allerlei verschillende workshops georganiseerd worden met andere leuke bedrijven. Zo komt het LEGO Bouwlab een workshop programmeren met lego geven op de maandag en vrijdag. Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je meedoen met de workshop ‘Bouw je eigen robot’. Maar er is nog veel meer. In het programma hieronder (deze vind je ook terug op de website van Concordia) zie je precies wat er wanneer te doen is en voor welke leeftijden het geschikt is.

cinekid concordia

Geniet van de mooiste films

De hele week worden er prachtige films vertoont in de bioscoop aan de Oude Markt. Een gezellige bioscoop, intiem en in hartje binnen stad. Er zijn ook de hele week films voor verschillende leeftijden. Hieronder vind je het programma, ook deze vind je terug op de website. Let op: de workshop ‘Fake It Till You Make It’ is verplaatst en vindt om 12:30 uur plaats in plaats van 14.00 uur.

Combineer het film- en medialab en profiteer van korting!

Het MediaLab is tijdens het festival elke dag open van 10:00-17:00 uur. Koop een ticket voor een film én het Medialab en betaal €12,50 i.p.v. €15,00. Je mag de film en het Medialab op verschillende dagen bezoeken. Je moet beide tickets wel tegelijk kopen. De korting wordt dan automatisch verrekend.

Handig om te weten

Bij het MediaLab aan de Langestraat 56 is geen coronatoegangsbewijs nodig omdat het hierbij om een doorstroomlocatie gaat. Bezoek je de locatie aan de Oude Markt (films), dan hebben kinderen vanaf 13 jaar en ouders wel een coronatoegangsbewijs nodig. Wij willen je vragen om de basisregels te blijven volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Tijdens Cinekid Festival mogen ouders gewoon gezellig bij de activiteiten zijn, maar dit hoeft niet. Wanneer je als ouder het MediaLab bezoekt dan heb je geen ticket nodig. Als ouder heb je wel een kaartje nodig wanneer je met je kind naar de film gaat. Heb je een kaartje voor het MediaLab? Dan kun je hier de hele dag gebruik van maken en alle activiteiten van het MediaLab bezoeken.

Meer informatie en reserveren

Wil je meer informatie over Cinekid bij Concordia of tickets reserveren? Neem dan een kijkje op de website van Concordia

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Concordia.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.