De jongste gaat naar school. Wat vind ik daar eigenlijk van?

Hoe is dit gebeurd? Zo snel? Guusje werd zo ongeveer gisteren geboren en krijgt nu een uitnodiging voor school? Dat betekent dus dat mijn laatste binnenkort ook elke dag naar school gaat, net als haar twee broers. Jee zeg, dit is toch wel een bijzonder moment. Guusje vindt het uiteraard prachtig! En ik…wat vind ik er eigenlijk van?

jongste naar school

Wat vind ik van deze nieuwe fase?

Iedereen die mij goed kent weet dat ik altijd ‘last’ heb van afscheid nemen van leuke en bijzondere periodes. Ik word nogal eens uitgelachen door mijn vriendinnen als ik weer sniffend vertel dat het best jammer is dat Jurre geen kleuter meer is, of dat het zo jammer is dat de zomer is afgelopen. Ik schreef trouwens een tijdje geleden een blog met hoe je dat fijne vakantiegevoel langer vast houd. Hoe ga ik nu om met deze enorme verandering? Na 9 jaar een kind aan mijn zijde op mijn vrije dagen heb ik nu ineens de tijd aan mezelf straks.

En heel eerlijk? Ik vind het eigenlijk wel prima! Ik merk dat Guusje helemaal klaar is voor school en dat je daar als ouder toch in meegroeit. Dus over een tijdje drink ik mijn koffie rustig op zonder een meisje naast me dat vermaakt wil worden. De boodschappen zullen een stuk sneller gaan en ik hou tijd over om misschien eindelijk eens te gaan sporten?

Hoe bereiden we ons samen voor op het naar school gaan?

We genieten lekker van de voorbereidingen die we samen gaan treffen. Wat ze erg leuk vond was het feit dat zij ook een mooie tas krijgt! Een echte schooltas. Van bagageonline mocht ik een tas voor haar uitzoeken. Wat zijn er veel én leuke tassen te koop. Guusjes wens was simpel: het moest roze zijn. Ik heb vooral gezocht naar een stevige tas, eentje die niet te klein was (want continurooster, dus veel bakjes en bekers mee). Ook wilde ik graag een tas met meerdere vakken. De tas die we nu uitgezocht hebben heeft ook reflectiestrepen aan de zijkant en dat vind ik echt een pré, aangezien wij altijd fietsen naar school.

jongste naar school

Blije Guus

Guusje vond de tas die ze heeft gekregen helemaal fantastisch. De tas is heel stevig en het lukt haar zelf om de tas op haar rug te doen. Jullie snappen dat ze haar nieuwe rugzak de hele middag op haar rug heeft gehad, gevuld en wel! Want uiteraard heeft ze ook al mooie bekers, fruitbakjes, broodbakjes en een roze theedoek gekregen. De theedoek gebruiken ze tijdens de lunch als onderlegger. Wat dat betreft is ze er dus helemaal klaar voor. Een oefenrondje op de fiets door de straat hebben we ook al gemaakt.

Maar eerst nog even genieten van onze quality-time samen

De komende weken is Guusje nog drie en dus lekker thuis. Ik ga er nog even lekker van genieten met haar. Onze vaste prik om samen koffie te drinken in de stad gaan we dus nog fijn doen. En natuurlijk zal ik dat missen als ze echt elke dag naar school gaat. En het zal ook stil zijn, iets waar ik nu wel eens naar verlang. Ik verheug me nu al op het moment dat ik haar van school kan halen ‘s middags. Ik ben bovenal trots op haar en ben blij dat ze zoveel zin heeft. Een nieuwe fase brengt ook weer veel moois met zich mee. We gaan het meemaken!

jongste naar school

Hoe vonden jullie het moment dat jouw kind naar school ging?

Ik hoor zoveel wisselende verhalen. De een vind het heerlijk, de ander kijkt er tegenop. Ik ben heel benieuwd hoe jij het ervaart. Laat het gerust weten in een reactie hieronder. Ook leuk: collega-blogger Marieke schreeft laatst een blog met 10 tips voor een fijne start van de basisschool.

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.