De leukste dingen met kinderen in Twente: oktober

Door

Yay, herfst! Ik zag er eerlijk gezegd een beetje tegenop maar met dagen zoals de laatste paar word ik er wel blij van. Dat je je in oktober ook niet hoeft te vervelen, blijkt wel weer. Bekijk hier de leukste dingen met kinderen in Twente in de maand oktober.

 

3 oktober: Saxion Tech Day (Enschede)

Aankomend weekend is het Weekend van de Wetenschap. Op zaterdag 3 oktober (12.00-17.00) organiseert Saxion de Technology Day op de Stadscampus. Op deze dag kan jong en oud aan de hand van demonstraties en workshops ontdekken hoe technologische toepassingen de wereld blijven innoveren en verbeteren. Bezoekers kunnen meedoen aan meer dan 50 verschillende activiteiten.

Meer info: Saxion Technology Day

 

4 oktober: Beestachtige zondag (Enschede)

Dierendag! En daarom staat deze Culturele zondag in Enschede helemaal in het teken van dieren. En er is ontzettend veel te doen, ook voor kinderen. Wat dacht je van de workshop Beestachtig bouwen? Kinderen vanaf 4 jaar kunnen bij de Lego winkel de vetste dieren van Lego bouwen. En je kunt met je hond meedoen aan de auditie voor ‘Oliver met een Twentse twist’ . Er moet namelijk nog een hond gevonden worden voor deze voorstelling die in december plaats gaat vinden. Dat is slechts een klein deel van al het leuks dat er te doen is. Check hieronder het complete programma!

Meer info: Culturele zondag, 4 oktober
 

10 oktober: Raad eens hoeveel ik van je hou (Goor)

Op zaterdag 10 oktober kun je bij De Reggehof in Goor naar de voorstelling “Raad eens hoeveel ik van je hou”. Bekend van tv en van de prachtig geillustreerde kinderboeken. Kaartjes kosten €15 en zijn online te bestellen: De Reggehof.

 

10 oktober: Dikkie Dik in Boekhandel Broekhuis (Oldenzaal)

Tijdens de Kinderboekenweek komt Dikkie Dik langs in Oldenzaal. Superleuk natuurlijk! Kijk voor meer informatie op de website van Broekhandel Broekhuis.

 

24 oktober: Nacht van de nacht (diverse locaties)

Nacht van de nacht is een jaarlijks evenement en een initiatief van natuur- en milieufederaties. Op 24 oktober (in de herfstvakantie) laat je het donker het donker en ontdek je hoe mooi de nacht is. Door het hele land zijn er activiteiten te doen. Zo ook in Twente. Bij Atelier Natuurlijk (tussen Enschede en Oldenzaal) wordt o.a een lichtjestocht georganiseerd met eigen gemaakte lantaarns. Na afloop kunnen er broodjes gebakken worden op het kampvuur. En ook de Inspiratiehoeve in Boekelo organiseert superleuke activiteiten tijdens Nacht van de nacht.

 

Iedere woensdag t/m 31 oktober: Vliegende uilen Dragon Heart (Enschede)

Bij mooi weer kun je de hele maand oktober op de woensdagmiddagen nog vliegende uilen bewonderen bij DragonHeart. Er worden demonstraties gegeven en de heuse Ridderwinkel is geopend.

Voor meer informatie: Dragon Heart, Enschede
 
Dat waren de tips voor oktober alweer, er is weer genoeg te doen. Heb je zelf nog aanvullingen? Laat hieronder een berichtje achter!

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.