Wandelroutes: Het Avonturenpad Erve Brooks

Door

“Gaan we morgen naar het avonturenpad mama?” Klinkt het al een paar dagen elke avond als ik mijn vijfjarige naar bed breng. Vandaag was het ein-de-lijk zo ver. “Ja schat, vandaag gaan we naar het avonturenpad”. We vertrekken naar Erve Brooks in Gelselaar, Gelderland voor een bijzonder leuke wandeling!

 

Erve Brooks wandelroute; het Avonturenpad

We kregen twee toegangskaarten voor het hele gezin om het avonturenpad te lopen. Een wandelpad van ongeveer twee kilometer lang, met allerlei leuke hindernissen van bomen, touwen en water. Ons testpanel: Vier volwassenen en vier kinderen in de leeftijd van 7 maanden tot 9 jaar. Geen van ons is eerder op Erve Brooks geweest. Wat best vreemd is, want we wonen in Enschede en vanaf ons huis is het maar een half uur rijden.

Op het terrein zelf is voldoende parkeergelegenheid, en zo niet kun je je auto kwijt in het tegenoverliggende weiland. Eenmaal op het erf geeft een paal met wegwijzers aan dat we rechtsaf moeten.

Erve Brooks

Het avonturenpad begint bij een T-splitsing waar je links blotevoetenland kunt inslaan, en rechts het avonturenpad in gaat. Blotenvoetenland lijkt ons ook erg leuk om te doen maar daar is het misschien iets te fris voor. We krijgen een rugtas met voor iedereen een stroopwafel en een pakje drinken er in en slaan rechts af, op avontuur!

Erve Brooks

 

Het fijne van het avonturenpad is dat het hele wandelpad ook prima te doen is met een wandelwagen of buggy. De jongste van ons gezelschap is zeven maanden, dus ik ben veilig achter de buggy gebleven. Want dit wandelpad heet niet voor niks avonturenpad. Je moet best een beetje avontuurlijk zijn om alle hindernissen te doen, en de kans op een nat pak is zeer aanwezig. Wat natuurlijk voor grote hilariteit zorgt bij mede wandelaars.

Natte voeten zijn een feit!

Bij ons duurt het nog geen half uur voordat de eerste natte voeten een feit zijn. Even is het brullen: “Dit is het jouw schuld, want jij wiebelde te veel op die balk!!” Maar net op dat moment komen ons een paar kinderen tegemoet lopen die van kruin tot teen onder de modder zitten. Ik weet niet waar ze vandaan kwamen, maar ik hoorde iets over modder en buikschuiven. Dus, het kan altijd erger! Tranen zijn snel gedroogd en we vervolgen ons pad. Het zonnetje laat zich ook nog even zien en al snel worden de natte schoenen en sokken uitgedaan en lopen de kinderen op blote voeten verder.

Erve Brooks

 

Onderweg moeten we met een stok of touw over het water springen, balanceren op houten balken, met het hele gezin op een grote schommel, kegelen met een houten blok aan een ketting, door een wilgendoolhof lopen, met een houten vlot over het water, en zo kan ik nog wel even door gaan.

 

Erve Brooks

Al met al zijn we zo’n twee uur onderweg. Dat klinkt erg lang, maar de kinderen hielden het prima vol en ze waren de hele route enthousiast. Aan het eind van het pad komen we bij een speeltuin met een terras, wat diertjes en een grote airtrampoline. De pret is dus nog lang niet voorbij! Ook érg leuk is de immens grote schommel. Ik met mijn hoogtevrees waag me er niet aan, maar de rest van de volwassenen hebben lol als een stel kinderen. We moeten zelfs even in de rij staan. De jongste kids slaan over, maar de oudste waaghals wil wel een keer. Hij stapt halverwege de trap op, helemaal bovenin is hem toch iets te hoog.

Erve Brooks

 

En als je dan nog steeds in droge kleren loopt, is daar de waterspeelplaats. Een parcours van houten balken over een watertje van zo’n 40 centimeter diep. Van alle kanten komen ook nog eens straaltjes water uit de balken, dus van ons gezelschap is niemand helemaal droog over gekomen. Ook hier weer veel lol voor groot en klein.

Erve Brooks

 

De eindstand van ons bezoekje aan Erve Brooks

De eindstand: Één verstandige vader die droog is gebleven, drie kinderen met een natte broek en schoenen, een heldhaftige moeder met natte voeten, een vader met een natte broek, en een moeder veilig achter de buggy. We hebben met z’n allen een geweldige middag gehad: Een leuke wandeling die echt niet te lang was. De kinderen hebben leuk gespeeld, ze vonden het prachtig! De volgende keer blijven we eten, want de heerlijke lucht vanuit het pannenkoekenhuis is bijna niet te weerstaan. Doei erve Brooks, bedankt voor de leuke middag. We gaan elkaar zeker weer zien!

Ook naar Erve Brooks? Check de site voor meer informatie: Erve Brooks.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
8 Comments
 • Sarenah
  september 29, 2015

  Jaaaaaaa, hoe leuk!!! 2 jongens, nou dan weet je het wel!!! Erve Brooks, altijd eens heen willen gaan!

 • Jasmijn
  september 29, 2015

  Ja natuurlijk wil ik winnen!

 • Jantina
  september 29, 2015

  Wat leuk!

  En inderdaad, woon je in Enschede en dan zo’n leuk uitstapje in de buurt om heen te gaan. Ik weet zeker dat mijn gezin het ook super zou vinden 🙂 Denk zelfs dat we met meer vrienden heen zouden gaan, wat een lol.

 • Jessica
  september 29, 2015

  Voor mijn 2 knaapjes zou dit fantastisch zijn en mama en bonuspapa André zijn ook avontuurlijk genoeg.

 • Brigitte
  september 30, 2015

  Oh dit kwam ik laatst al een keer tegen en staat echt op ons lijstje om naar toe te gaan. Hoe gaaf zou dat zijn. Een ontdekking en belevenis voor jong en oud.

 • Nanda
  september 30, 2015

  Ja! Wat is het leuk hè daar? Ik ben er zelf in het voorjaar geweest, toen we een weekje in de buurt van Holten waren. (ik doe niet mee met de winactie hoor!)

  • Vettt.nl
   september 30, 2015

   Ik moet zelf nog gaan, maar we gaan nu zelf zondag. Heleen vond het iig een dikke topper :-).

 • Judith
  oktober 4, 2015

  Kende het niet, maar klinkt echt superleuk!! Dat zullen onze jongens echt geweldig vinden! Hoe meer water en modder hoe beter 😉