De weekendtips: 1 t/m 3 november

Door

Het eerste weekend van november staat voor de deur, november alweer! Voor komend weekend hebben we weer de leukste weekendtips op een rijtje gezet. Pak je agenda erbij en lees mee…

Zaterdag 2 november: 2 jaar Twentsche Foodhal (Enschede)

Een van mijn persoonlijke favorieten: De Twentsche Foodhal. Dit weekend vieren ze alweer hun tweede verjaardag. Met allerlei gave extra activiteiten. Zo is er live muziek, er wordt een pubquiz georganiseerd en vanaf 14.00 kunnen kinderen cupcakes bakken. En de hele dag krijg je 10% korting op alles. Voor het cupcakes bakken mag je je aanmelden via reserveringen@twentschefoodhal.nl o.v.v. cupcakes 2 november.
Meer info: Twentsche Foodhal

Het hoogtepunt voor de kinderen: het toetje uitzoeken bij De Melkbus!

Zaterdag 2 november: Natuurwerkdag 2019 (diverse locaties)

Samen buiten aan de slag voor de wilde bij, vlinder, zandhagedis of de ijsvogel. Dat kan op de Natuurwerkdag! Dat is eens een heel ander, maar supernuttig uitje!

Op zaterdag 2 november worden er door het hele land natuurwerkdagen georganiseerd. Ook in Twente is er van alles te doen tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen.
Meer informatie: Natuurwerkdag 2019

Zondag 3 november: Dolfje Weerwolfje in het Theaterhotel (Almelo)

Dit weekend is er weer een toffe voorstelling in het Theaterhotel in Almelo. Je kunt genieten van de voorstelling Dolfje Weerwolfje & Foeksia de Miniheks naar een verhaal van Paul van Loon. Kaartjes zijn te koop vanaf 17,50 Euro op de website van het Theaterhotel. Ik was zelf een paar weken geleden bij het Theaterhotel Almelo tijdens een voorstel van Kikker, het was echt een feestje. Na afloop was er nog een fotomoment, een springkussen en aten we pannenkoeken!

weekendtips november

Zondag 3 november: Juf Roos bij het Wilminktheater (Enschede)

Dit weekend staat Juf Roos in Enschede, een voorstelling voor kinderen van 2 jaar en ouder. De voorstelling speelt 2 keer, de eerste voorstelling is al helemaal uitverkocht maar voor de voorstelling om 16.00 zijn nog kaarten verkrijgbaar. Op de website van het Wilminktheater vind je tevens een downloadlink voor een kleurplaat: altijd leuk!

Zondag 3 november: Culturele zondag met sprookjestocht (Enschede)

Er was eens… dat is het thema van deze Culturele Zondagover sprookjes, fantasie, geschiedenis en alles wat tot de verbeelding spreekt.

In De Heurne en in een deel van de Langestraat vinden in een aantal winkels en horecazaken sprookjesachtig en fantasievolle activiteiten plaats. Van muziek in een winkelmagazijn tot het pimpen van je eigen sprookjesschoen en van het live tekenen van bekende en onbekende sprookjes tot Bob Rossen. Plus kinderen kunnen meelopen in een heuse Sprookjesoptocht!

Meer informatie: Culturele zondag 3 november

Overige tips voor dit weekend:

Bezoek Museum Wonderryck

Het lijkt erop dat het niet heel lekker weer wordt. Dan is een leuk museumbezoek natuurlijk perfect. Museum Wonderryck is wat ons betreft echt een verborgen pareltje in Denekamp. En als je gaat, vergeet dan het fijne Museumcafé niet!

Ga een hapje eten bij Woody’s in Holten

Als het wandelweer is, zou ik zelf beginnen met een wandeling op de prachtige Holterberg. Gelijk naast Woody’s ligt bijvoorbeeld het bos van Daantje Das. Tegenover Woody’s vind je Natuurmuseum Holterberg, ook supergaaf om eens naartoe te gaan! Bij Woody’s is iedere zondag vanaf 16.00 een sunday funday kinderbuffet voor de kinderen en het binnenspeelgedeelte is hier ook echt heel leuk!

Ga wandelen!

Er staat niet heel fantastisch weer op de planning maar vaak is het echt wel even droog, of je gaat gewoon in de regen naar buiten. Een paar leuke wandelingen die hier favoriet zijn:

  1. OERRR wandeling bij Egheria, De Lutte. Dat zit vlakbij De Stroper maar die zit nu dicht. In deze blog van Evelin lees je al wel wat over deze wandeling.
  2. Al eerder genoemd, maar het Bos van Daantje Das is echt heel leuk!
  3. Kabouterpad in Ruurlo, daarna kun je blijven voor heerlijke pannenkoeken.
  4. Of de kleine kabouterwandeling bij Hof Espelo, een leuk route van ongeveer 2 kilometer.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • fotomomentje
    november 1, 2019

    We blijven je blogs volgen! Erg leuk om te lezen en te zien hoe het gaat. Wat een leuke ervaringen heb je, en wat moet je soms hard werken!