De weekendtips: 7 t/m 10 juni

Door

Na een heerlijk lang en zonnig Hemelvaartweekend staat er nu weer zo’n fijn lang weekend voor de deur. Het wordt er één vol leuke activiteiten. Dat wordt genieten deze Pinksteren.

8 juni: Opendag Theatermakerij
(Enschede)

Op 8 juni is iedereen van harte welkom om te kijken wat er allemaal te doen is bij de Theatermakerij. Tussen 12.00 en 16.00 kun je een kijkje komen nemen, je inschrijven voor de groepen en informatie inwinnen over alle leuke projecten. Ook zal er een demonstratie worden gegeven, kan je vragen stellen aan onze leerlingen en er is een open les.
Daarnaast kunnen alle kinderen tussen 13.00 uur en 15.00 uur ook nog meedoen met een gave zangworkshop.

Waar: Theatermakerij Enschede (Performance Factory, gebouw Zuid, ingang Foodhal)
Wanneer: Tussen 12.00 en 16.00

Opendag Theatermakerij
Fotocredits: Annina Romita

9 juni: FBK Games
(Hengelo)

Op zondag 9 juni trekken duizenden sportfans richting Hengelo om getuige te zijn van het het grootste internationale atletiekevenement van Nederland, de FBK Games. In spannende battles strijden Nederlandse en internationale topatleten om de winst en worden er misschien wel Nederlandse, Europese of Wereldrecords verbroken. Super spannend!
Ook is er een heuse FBK Kidsrun (600 m), kinderen uit heel Nederland mogen hier aan meedoen. Er wordt begonnen met een gezamenlijke warming-up die wordt gegeven door Marijke Esselink, Nederlands kampioene meerkamp junioren 2018. Daarna beginnen de series en lopen alle kinderen 600 meter. Deze voorrondes worden in groepen gelopen en vinden in het voorprogramma van de FBK Games plaats. De snelste jongens en meisjes plaatsen zich voor de finale (20 jongens en 20 meisjes in totaal), die tijdens het hoofdprogramma van de FBK Games plaatsvindt.
Het tijdsschema is te vinden op de website: https://www.fbkgames.nl/Programma

Nieuwsgierig geworden en wil je meer lezen over de FBK Games? Onze Vettt-blogger Famke Mensink, FBK-fan van het eerste uur, schreef er onlangs een tof blog over: https://vettt.nl/fbk-games-hengelo/

FBK Kidsrun

9 juni: Kunst in het Volkspark
(Enschede)

Dit jaar is het alweer de 26e editie van dit ontzettend leuke ééndaagse evenement in Enschede. Het wordt elk jaar druk bezocht met gemiddeld zo’n 25.000 bezoekers. Maar daar merk je in dit prachtige ruime stadspark amper iets van.

Deze editie van Kunst in het Volkspark in Enschede kent meer dan 170 internationale kunstenaars, een Galerieplein, een kunststraatje, optredens van het Orkest van het Oosten, de Nederlandse Reisopera en het Twents Jeugd Symfonie Orkest. Daarnaast is er live muziek op het WAK-podium, SISO-podium en op het Stage X podium.
Dit jaar is er een gezellig en ruim horeca aanbod, verspreid door het hele park. Denk hierbij aan de heerlijke speciaal bieren van Stanislaus Brewskovitch, verschillende keukens van de Twentsche Foodhall en de lekkere taartjes en tosti’s van Stoet. Ook Vietnamese loempia’s, frites, koffie en thee, fruit en churro’s zijn er te koop. Voor ieder wat wils! Bij alle horeca kan betaald worden met PIN en contant. Extra leuk: zoals altijd is de toegang gratis!
Dit wil je natuurlijk niet missen.
Start: 11:00 uur

8 en 9 juni: Camping op stelten
(Enschede)

Camping op stelten is een mix tussen een camping en een uniek gezinsfestival. Geniet van een weekend ongeremd buitenspelen en heel veel tijd voor elkaar! Er is een fantastische keuken en er zijn allerlei leuke activiteiten georganiseerd.
Iedereen is vrij om z’n eigen tent, bus of caravan mee te nemen. Alles is welkom op Camping Op Stelten!
Heb jij niet alle kampeerspullen in huis? Geen enkel probleem. Er worden 4 persoonstenten te huur aangeboden. Bijkomend voordeel: de tent is al opgezet voor jullie aankomst.
Naast huurtenten zijn er ook tenten te koop. Het gaat hier om kartonnen tenten, de KarTent. In de KarTent is plek voor twee personen. Zet hem samen op en creëer met jullie eigen verfkunsten een geweldig uniek exemplaar! Samen slapen in jullie eigen kartonnen tent, dat is toch een ervaring die de kinderen nooit meer zullen vergeten?
Bij regen geen paniek, dan wordt het hele kampeerterrein naar binnen verplaatst!

De activiteiten starten op zaterdag 8 juni om 12:00 uur en eindigen op de zondag 9 juni om 12:00 uur. Het terrein is vanaf 10:00 uur open zodat je de tijd hebt om jullie mooie slaapplek op te tuigen.
Voor meer info en tickets kijk je op https://www.campingopstelten.nl/

camping op stelten

10 juni: Dag van het Kasteel bij Huis Verwolde (Gelderland). De baron en barones gaan op reis..

Ondanks dat de baron en barones van Verwolde een prachtig huis hadden, gingen ook zij op reis. Voordat het zover was, moest er het nodige voorbereid worden. Kleding moest worden ingepakt in reisvaliezen, reisnecessaires en zelfs meubilair moest klaar worden gemaakt voor transport. Tijdens de reguliere rondleidingen op tweede Pinksterdag krijgen bezoekers hierover uitleg en kun je zien wat meneer en mevrouw zoal meenamen voordat zij ‘en voyage’ gingen.

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch op huis Verwolde (1776). Het is in geheel originele staat te bekijken. 
In het onderhuis kun je op eigen gelegenheid audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen bekijken en letterlijk een kijkje in de keuken nemen bij het vroegere personeel. Een kijkje terug in de tijd in een magische omgeving!

Meer informatie vind je via deze link.

10 juni: Dag van het kasteel
(Diepenheim)

Op Tweede Pinksterdag wordt voor de twaalfde keer op rij de Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong en oud!
Op de Dag van het Kasteel openen meer dan 100 kastelen en buitenplaatsen door heel Nederland hun poorten voor het publiek. Op het Nijenhuis te Diepenheim zijn op deze dag de tuin en moestuin opengesteld voor bezoekers. Daarnaast kun je er vrij wandelen door de bossen en in het wandelpark langs de Diepenheimse Molenbeek.
Er worden op twee tijdstippen (11:30 en 14:00) rondleidingen door de historische afdeling van het Nijenhuis verzorgd. Deze rondleiding kost € 5,- p.p.

Parkeren kan je op de parkeerplaats van het landgoed aan de Goorseweg, ter hoogte van de Tweede Zomerdijk. Vanaf de parkeerplek is het nog ongeveer 700 meter lopen tot het kasteel.

Ben je benieuwd welke kastelen er nog meer mee doen, check dan de website www.dagvanhetkasteel.nl

10 juni: Boerenzuivel van Claudia
(Eibergen)

Ook dit jaar is er op Tweede Pinksterdag een Koekeloeredag bij Boerenzuivel van Claudia. Een gezellige opendag op de boerderij met stands, theater, eten en drinken, muziek, een gezellige sfeer en verschillende activiteiten!  Tijdens deze dag zal er geld op gehaald worden voor het goede doel Stichting jarige Job (voor meer informatie https://www.stichtingjarigejob.nl). 
De entree is €2,50 vanaf 12 jaar waarbij je ook een consumptie bon krijgt voor een kopje koffie, thee of ranja.
De boerderij van Claudia is te vinden op de Warfslatweg 5 in Eibergen en de opendag duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

10 juni: Historisch Motorevenement
(Tubbergen)

Voor alle motorliefhebbers wordt er op Tweede Pinksterdag een historische motordemo georganiseerd. Hier nemen meer dan 200 rijders uit binnen- en buitenland aan deel. Vanaf 09.00 uur is er een training en rond 12:00 uur start de motordemo.  
Naast het motorevenement zijn er faciliteiten aanwezig zoals kraampjes van: Kamphuuske, ’t Oale Roadhoes met drankcaroussel, Slagerij Wim met de pan en er is een ijscoboer.
Entree is gratis. Parkeergeld voor auto’s is € 5,00 per auto, dit is inclusief een programmaboekje.

Fotocredits: Rick Letteboer

10 juni: Kunstvoer
(Nijverdal)

Een middag genieten van kunst, cultuur en food.  Het centrum van Nijverdal wordt een feest voor alle zintuigen! Geniet van de maffe straattheaterartiesten, het heerlijke eten en verwonder je over kunst. Dit wordt een heerlijk middagje struinen waarna je weer kunt opladen bij de gezellige food area. Op het Maximaplein staat een hele karavaan aan Foodtrucks die de vuren flink opstoken om jullie te verrassen met culinaire avonturen. Verover een plekje op het terras en geniet van de live-muziek!

Kunstvoer wordt van 12:30 uur tot 18:00 uur gehouden in het centrum van Nijverdal.

10 juni: Creatieve dag
(Markelo)

Op Tweede Pinksterdag staat Markelo in het teken van de Creatieve Dag. Tijdens deze dag is er een grote rommelmarkt waar veel standhouders hun hobby, creativiteit en koopwaar delen met bezoekers. Unieke oldtimers en tractoren zorgen voor een mooi decor en de hele dag zijn er muzikale (dans)optredens op het buitenpodium.
Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals schminken of een ritje op de tractor en het jeugdcircus Caroly uit Goor geeft die middag een demonstratie.

De Creatieve Dag wordt gehouden tussen 10:30 en 17:00 uur.
Je kunt er gratis parkeren en voor kinderen tot en met 12 jaar is de entree gratis. Voor volwassen kost de entree 5 euro

10 juni: Lentemarkt landgoed Kaamps
(Deurningen)

Proeven en Beleven is waar Landgoed Kaamps op 2e Pinksterdag voor staat! Of je nou wilt zien waar de zuivelproducten gemaakt worden of juist het heerlijke eindresultaat wilt proeven, bij Landgoed Kaamps is het mogelijk! Snuffel lekker rond tussen de ruim 50 kramen en ontdek alle leuke items die dit jaar worden aangeboden. Op deze markt is voor elk wat wils en ook aan de kleine boertjes en boerinnetjes is gedacht. Zo kunnen de kids spelen in de speeltuin, zich laten schminken of op het springkussen lekker springen. Sluit af in de Schöp en geniet van een lekkere kop koffie met gebak of van een heerlijke dikke boerenboterham.
Alles is toegankelijk voor minder validen en de toegang is gratis.
Kom langs, proef & beleef!

Bezoek het Palthe Museum
(Oldenzaal)

Afgelopen weekend vond hier het gave Festival Paltival plaats. Op dit stukje Oldenzaal, midden in het centrum ga je terug in de tijd. Bij het Palthe Museum ga je met een Ipad onder de arm, de geschiedenis ontdekken! Vettt-blogger Ann was er een tijdje geleden en was echt onder de indruk. Een klein intiem museum met leuke verrassingen :-). Lees de blog van Ann over dit prachtige museum in de binnenstad van Oldenzaal hier: Palthe Museum.

palthe huis

Nog meer leuke tips voor dit heerlijke lange weekend:

  • Maak een scootertocht met de familie! Bij Actief Twente in Denekamp kun je snorscooters (en heel veel andere gave voortuigen) huren. Voor kleine kinderen zijn er kinderzitjes verkrijgbaar.
  • Bezoek Kettelerhof in Duitsland! Net over de grens én fantastisch! De plek om te klimmen en klauteren in een fantastische natuurlijke omgeving.
  • Bezoek een buitenbad! Het weer lijkt wat wisselvallig, maar bij meer weer is het zo fijn lekker een buitenbad in te duiken.
  • Ga lekker thuis aan de slag en maak een DIY Waterbaan!

Over Marieke

Meer blogs van Marieke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.