De weekendtips: 13 t/m 15 september

Door

Yes, er komen weer wat zonnige dagen onze kant op. Dit weekend is dus perfect om er lekker op uit te trekken. Lees hier al onze tips voor aankomend weekend!

Zaterdag 14 september: Open dag Brandweer (Vriezenveen)

Zaterdag 14 september houdt Brandweer Twente een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Vriezenveen aan De Zuivering 30. De brandweerkazerne opent deze dag haar deuren voor het publiek.
Meer informatie: Open dag Kazerne Vriezenveen

Festival met kinderen

Zaterdag 14 september: Voorstelling ‘Rovers’ door Meneer Monster (Hengelo) 3+

Gevangen superhelden op zoek naar een kleurrijk bestaan in de spotlights. Maar alles om hun heen is grijs, zwart of wit. Totdat ze een ontdekking doen; kleur! De Rovers doen waar ze goed in zijn, namelijk stelen. Ze zetten alles op het spel om hun eigen leven weer wat meer kleur te geven.
Meer informatie: Schouwburg Hengelo

Zaterdag 14 september: Open huis Kaliber (Oldenzaal en Almelo)

In september starten de jaarcursussen van Kaliber weer. Benieuwd hoe je in het nieuwe schooljaar creatief aan de slag kan gaan? Kom dan naar een van de open huizen in september! Probeer alle instrumenten uit, dans in de grote zaal, zing met ons mee, wees creatief en ontmoet de docenten. Dit is de perfecte gelegenheid om erachter te komen welke discipline jij leuk vindt! In deze blog vind je nog een leuke kortingscode, die kun je invoeren wanneer je een proefles boekt. Je krijgt dan een leuk presentje!
Meer informatie: Open huis Kaliber

Kaliber

Zaterdag 14 september: Teken en schilderen bij Kunstschool Alding (Tubbergen)

Om de week kunnen kinderen in Tubbergen zich ontwikkelen op creatief vlak bij Kunstschool Alding. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
Meer informatie: Kunstschool Alding

Zaterdag 14 september: Kinderrommelmarkt & kermis (Denekamp)

Nieuw speelgoed scoren dat doe je dit weekend op de kinderrommelmarkt in Denekamp. Zaterdag is daar weer van alles te verkrijgen, de rommelmarkt is altijd gekoppeld aan de kermis. Dus als je uitgeshopt bent kun je nog een attractie meepakken :-).
Meer informatie: kinderrommelmarkt Denekamp

Lente tips_kermis
Vorig jaar op de kermis in Enschede.

Zaterdag 14 en zondag 15 september: Festival Herfsttooi bij Rijksmuseum Twenthe (Enschede)

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Johann Friedrich August Tischbein en de ontdekking van het gevoel pakt Rijksmuseum Twenthe groots uit met Herfsttooi, het gratis festival dat op zaterdag 14 en zondag 15 september wordt gehouden. Met activiteiten voor jong en oud!

Wat ik zo lees op de website lijkt het heel tof te worden. Zo kunnen kinderen meedoen aan yoga, kun je een picknickmand kopen en in de museumtuin picknicken. Tuincentrum Borghuis is aanwezig om workshops dromenvangers te verzorgen, er is muziek, er zijn foodtrucks en er is nog veel meer! Op de link hieronder lees je er alles over!
Meer informatie: Festival Herfsttooi

Zondag 15 september: Open dag Steps Entertainment (Haaksbergen)


Doe mee aan leuke workshops en geniet van demonstraties van verschillende groepen. Met onder andere, peuter- en kleuterdans, showdance kids, modern ballet en Hiphop. Op het Facebook event hieronder vind je het programma!
Meer informatie: Steps Entertainment

Zondag 15 september: Cultureel Straatfestival (Delden)

Het Cultureel Straatfestival wordt al meer dan 20 jaar gehouden op de derde zondag in september van 12.00 uur tot en met 17.00 uur. Het is een mix van alle kunstvormen op verschillende pleinen in het centrum van Delden en in de Oude Blasiuskerk. De pleinen zijn verbonden met een boeken- en kunstmarkt langs de Langestraat en op het Kerkplein.
Meer informatie: Straatfestival Delden.

Zondag 15 september: Franky’s IJs Kinderdag (Hengelo)

Zondag vindt de 5e editie van deze KiNDERDAG plaats bij Franky’s IJs. Deze KiNDERDAG is voor en door kinderen! Maar er is ook een leuk slotfeest voor ouders en ouderen.

We beginnen de dag met een gezamenlijk ontbijt (gratis) en een programma voor kinderen tot en met 12 jaar. De bedoeling is om een record aantal kinderen aan tafel te krijgen. Na het ontbijt kunnen kinderen stoepkrijten, met graffity beziggaan, gesminkt worden, in de draaimolens of op de springkussens, pannenkoekjes bakken en nog veel meer. Het programma duurt tot 17.00 uur. Voor het meedoen aan het ontbijt moet een kind worden aangemeld.

Meer informatie: In het Facebook event

Hele weekend: Dwalen door het Groot Twentsch Maisdoolhof

Het kan nog even, straks als het mais eraf gaat moet je weer wachten tot volgend jaar. Zoek je een heerlijk relaxed en toch actief uitje in de natuur? Dan is dit een topper, Evelin schreef er eerder al een blog over het maisdoolhof.

maisdoolhof
Gehaald!

Nog meer tips voor dit zonnige weekend!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.