(st)oer uitje bij De Stroper!

Pannenkoeken? Het liefst elke dag voor onze jongens. En zo heel af en toe eten we ze eens buiten het huis. Maar voor wat, hoort wat. Eerst de natuur in, dan aan de pannenkoek. En dat voorafje, daar maak je onze jongens niet altijd even blij mee. Maar wél als we naar De Stroper gaan, want daar heb je De Tocht van OERRR en die is best stoer!

Die natuur!

Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte ken je vast. Als je erlangs rijdt, langs een doorgaande weg richting de A1, dan weet je welke ik bedoel. Binnen bij De Stroper kun je voor € 5,- per gezin de tocht van OERRR afhalen. Ben je lid van OERRR of van Natuurmonumenten, dan krijg je de route voor € 2,50. Je loopt vervolgens vanuit De Stroper rechtstreeks de natuur in met tussendoor een stuk of 5 ‘opdrachten’. En wow, die natuur… Super mooi!

stroper

De opdrachtjes

De opdrachtjes variëren van heel stil zijn en proberen een buizerd te spotten, tot het klimmen op grote dode bomen. En van het klauteren op zwerfkeien tot een kijkje nemen in de oude hooischuur van Erve Middelkamp. Allemaal heerlijk simpel. Geen tierlantijntjes, maar gewoon vermaken met wat de natuur je biedt.

stroper

 

Bomen klimmen

Vooral het klimmen over de dode bomen, hoe kan het ook anders, vinden onze jongens helemaal te gek. En dan kun je er wel even relaxed bij gaan zitten als ouders. Als je de wandeling zonder opdrachtjes zou doen, ben je in twintig minuten terug bij De Stroper. Wij deden er een klein uur over, maar met mooi weer (en meer tijd) zouden we wel anderhalf uur zoet zijn geweest.

stroper

 

Pannenkoek kindvriendelijk en allergievrij

En natuurlijk eindig je dan met een heerlijke pannenkoek bij De Stroper. Tip: reserveer van tevoren! Met een overzichtelijke buitenspeeltuin en een ruime kinderspeelhoek binnen. Tja, en de pannenkoeken zijn zoals ze horen en zoals je ze thuis nét niet krijgt. Niet dik, niet vet en alles is mogelijk. Glutenvrij, koemelkvrij, volkoren, je zegt het maar. Geen moeite is teveel en die service merk je aan alles. Kinderen lopen het personeel niet in de weg, de hond wordt met een lach begroet en door dit alles kunnen deze papa en mama even in de ontspannen stand met een lekker witbiertje van de tap.

stroper

Kinderfeestjes bij De Stroper

Waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar wat wel kan, is een kinderfeestje vieren bij De Stroper. Zo vier je je feestje op een heerlijke plek in de natuur. En je eindigt dan natuurlijk met een pannenkoek! Ze hebben diverse mogelijkheden zag ik, dus tip! De kinderfeestjes vind je op de website terug.

stroper

Wij vinden de combinatie van wandelen en (kindvriendelijk) uit eten altijd supergezellig! Op zoek naar meer leuke pannenkoekenrestaurants in Twente? Hier vind je er al meer in een eerdere blog. Meer tips? Laat het weten!

stroper

Meer over Pannenkoekhoes De Stroper

Je vindt Pannenkoekhoes De Stroper aan de Bentheimerstraat in De Lutte. Dit jaar (2019) vierde De Stroper zijn 10-jarige bestaan. Buiten bij het restaurant vind je een buitenspeeltuin en binnen is ook een prachtige kinderhoek, helemaal in natuurlijke stijl. De Stroper is dinsdag t/m zondag geopend. Wil je zeker zijn van een plekje dan is het aan te raden te reserveren. Meer informatie over Pannenkoekhoes De Stroper vind je op de website.

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.