De weekendtips 28 – 30 juni

Door

Heerlijke weersvoorspellingen en toffe activiteiten, dé combinatie voor een topweekend! Lees hier de leukste tips.

28 juni: Foodcamp
(Enschede)

Op vrijdag 28 juni kunnen kinderen en hun ouders niet alleen lekker bewegen in de buitenlucht tussen de boerderijdieren en het groen, maar ook gezonde streekgerechten maken en proeven met een echte chef-kok. De kinderen mogen de ingrediënten zelf verzamelen tijdens een rondje over de boerderij. Alles wordt bereid met minimale toevoegingen als suiker en zout door gebruik te maken van smaakvolle producten van de boerderij.
De Foodcamp vindt plaats bij veehouderij en zorgboerderij Ensink in Enschede. Zij nemen de deelnemers mee over de boerderij en tuinderij en laat zien wat er voor nodig is om vlees, eieren en groenten op hun bedrijf te produceren. Kok Roy Ottink van restaurant Kosie kookt samen met kinderen en ouders in en om de LekkerBoer foodtrailer en Hein Ooitink van In2Sport neemt iedereen mee over het erf om daar samen in beweging te komen!

Wanneer: vrijdag van 15.30 uur tot 18.00 uur 
Kosten: 7,50 per persoon
Aanmelden: Aanmelden kan via www.lekkerboer.nl/foodcamp
Waar: Zorgboerderij Ensink, Vergertsveldweg 30 in Enschede

28 juni: Modderdag Freinet Basisschool De Bothoven (Enschede)

Vrijdagochtend organiseert Basisschol De Bothoven een modderdag die voor iedereen toegankelijk is! Van 09.30 tot 12:00 kunnen kinderen heerlijk in de modder spelen!

29 juni: Boert Bewust Biggen Knuffeldag
(Bathmen)

Een heuse Biggen Knuffeldag, hoe leuk is dat? Hier zullen vast heel veel kinderen blij van worden.
Naast het knuffelen met de biggetjes worden er ook rondleidingen gegeven op dit bijzondere bedrijf. Piggy’s Palace heeft een nieuwe manier van veehouden gecreëerd, varkens leiden hier een heerlijk ontspannen leven. Ze worden buiten in het landschap, op een milieu- en diervriendelijke manier gehuisvest en er is een landschap gecreëerd dat past bij de behoeften van de varkens. Zo is er voor hen een hooiberg, een weide, een modderpoel, een biggenbar en een heerlijke smaakkeuken met bijbehorende smaakakkers. Kortom Piggy’s Palace doet zijn naam eer aan!

Op deze zaterdag is er elk heel uur een rondleiding, vanaf 13:00 uur t/m 17:00 uur. De rondleiding duurt ongeveer drie kwartier. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

Wanneer: zaterdag van 13:00 uur tot 18:00 uur
Kosten: De kosten zijn € 5,- per persoon en € 3,- per kind op de basisschool. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.
Meer info & Aanmelden: Aanmelden is niet nodig, meer info op de website.
Waar: Bettinkdijk 7 in Bathmen

Let op Afgelast: 29 juni Modderdag in Hof Espelo
(Enschede)

Hof Espelo heeft ons laten weten dat de modderdag is afgelast. Reden zijn de weersvoorspellingen en de processierups die ook hier in grote getalen aanwezig zijn.

29 – 30 juni: Multiculinair festival Happie
(Enschede)

Op 29 en 30 juni organiseert Soep met Ballen met medewerking van Cee Spot het multiculinaire festival Happie!
Rondom de lunchroom Soep met Ballen verzamelen zich op het Cee Park tientallen keukens vanuit de hele wereld! Alles wat je van een multiculinair festival verwacht en meer, zal aanwezig zijn. Naast het heerlijke eten, de lekkere cocktails en een wijnbar kun je ook genieten van live muziek afgewisseld met dansoptredens. Ook is er een pop-up escaperoom, zijn er gratis stoelmassages en is er een kinderhoek met allemaal leuke gratis activiteiten voor de kinderen. Waaronder een waterpartij met waterpistolen en nog veel meer! Over het hele terrein staan badjes ter verkoeling! Een gezellige beleving voor groot en klein.

Wanneer: Zaterdag van 11.00 uur  tot 22.00 uur & Zondag van 11.00 uur tot 20.00 uur
Kosten: Het festival is gratis toegankelijk
Waar: Moutlaan 15 , naast winkelcentrum Roombeek, Enschede
Meer informatie: Op de website van Happie Multiculinair Festival.

29 – 30 juni: Vliegerfestival
(Geesteren)

Stichting Vliegerfeest Twente(rand) organiseert dit weekend voor de 9e keer een internationale vliegerfeest in Twente.
Tijdens dit festival kun je genieten van demonstraties en de mooiste vliegers uit allerlei verschillende landen. Extra bijzonder is het speciale avondprogramma op de zaterdagavond.Tegen de schemer zullen er verlichte vliegers in de lucht staan en worden er langs het veld vliegers tentoongesteld en verlicht.

Naast de vele vliegers die er te zien zullen zijn is er ook gezorgd voor animatie. Zo zijn er springkussens, kun je deelnemen aan een speurtocht en is er een workshop vlieger maken. Tessa Kokhuis komt om de kinderen van de mooiste schminkcreaties te voorzien en Ballonnenclown Peter zal iedereen versteld laten staan van de ware kunstwerkjes die hij van ballonnen kan creëren.

Wanneer: Zaterdag 10:30 uur – 23:00 uur Zondag 10:30 uur – 17:00 uur
Kosten: Entree en parkeren is gratis.
Waar: Zalencentrum Spalink, Koelenbeekweg 10 in Geesteren

30 juni: Kindervoorstelling Superloeser
(Eibergen)

Op school haalt superloeser Joyce slechte cijfers en ze heeft het gevoel nergens goed in te zijn. Maarrrrrr…. plots blijkt dat Joyce knakworsten uit haar pols kan schieten. Tja… wat heb je daar dan aan? Of toch wel..?
Deze grappige voorstelling is dit weekend te zien in het mooie Openluchttheater in Eibergen. Het lijkt prachtig weer te worden, maar mocht het weer toch plotseling omslaan, geen paniek! Bij regen zit sowieso iedereen droog onder de overkapping.
Superloeser is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wanneer: Zondag om 14:30 uur.
Kosten: Kaartjes kun je online bestellen, maar zijn ook te koop bij de dagkassa van het het theater. In beide gevallen kosten de kaartjes € 7,50
Waar: Openluchttheater Eibergen

30 juni: Twentelife Summer Festival
(Enschede)

Een regelrechte primeur!
Het G.J. van Heekpark in Enschede wordt een grote mix van lifestyle, mode, food en drinks. Kom heerlijk zomershoppen en doe inspiratie op voor binnen en buiten bij de vele specialisten, smaakmakers en trendsetters. Beleef het gevarieerde aanbod op het gebied van mode, interieur, sieraden, kunst, accessoires, streekproducten en veel meer. Van nostalgisch vintage tot zinnenprikkelend modern. Struin rond op de bruisende Boho Market of in de Lazy Lounge en kom tussendoor van alle ervaringen even bij op een van de zitjes of terrassen.
Wil je juist even helemaal tot rust komen? Dan zit je goed in de Zen Zone met onder andere ligconcerten en geleide meditaties!  Voor de kinderen zijn er tal van leuke activiteiten in de speciale Kidz Zone. Hier kunnen de kinderen veilig (onder begeleiding) spelletjes spelen en knutselen, zodat de vaders/moeders even samen over het Twentelife Summer Festival kunnen slenteren. In de speciale Kidz Zone is amusement voor peuter tot puber.
Neem voor meer informatie een kijkje op de website: https://www.twentelife.nl/

Wanneer: zondag van 12:00 uur tot 19:00 uur
Kosten: Kinderen t/m 5 jaar gratis. Kinderen van 6 t/m 17 jaar: 5,- Volwassenen: 10,- 
Waar: G.J. van Heekpark, Enschede

30 juni: Oyfo LIVE!
(Hengelo)

Oyfo LIVE! is de open dag van Oyfo Kunst & Techniek. Een leuke dag voor het hele gezin. Voor alle leeftijden is er wel iets leuks te zien of beleven.
Zo zijn er op Oyfo LIVE! de hele middag interessante optredens, demonstraties dans, theater, muziek, beeldende kunst en techniek te zien. Doe mee met leuke workshops en open lessen. Je kunt alle muziekinstrumenten uitproberen, de DJ & Music Production lessen checken, kijken hoe een sieraad wordt gegoten van zilver, meedoen bij dansworkshops in alle stijlen en creatief bezig gaan met fashion & style bij FashionLab. Verder kun je ook nog kijken of meedoen bij demonstraties/workshops keramiek: raku stoken en engobe technieken, tekenen, schilderen, glaskunst of modelboetseren en nog veel meer. Laat je verrassen en kom langs!

Yvette was er vorig jaar samen met haar dochter Pippa. Lees hier hoe zij deze dag hebben ervaren,

Wanneer: Zaterdag van 12:00 uur tot 17:00 uur
Kosten: Gratis toegankelijk
Waar: Oyfo gebouw en Oyfo LIVE! festivalterrein, Esrein 9 in Hengelo

30 juni: Speelse Zomersalon
(Enschede)

Op zondag 30 juni wordt in het Rijksmuseum de tentoonstelling van Peter Zegveld feestelijk geopend met een groot zomers festival: de Speelse Zomersalon.
De Speelse Zomersalon begint al op het voorplein met bijzondere acts. Binnen barst het feest los rond 12.00 uur. De binnentuin is omgetoverd tot een zomers speelfestijn met reuzespelen, muziek van o.a. de  United Caribbean Rhythm Machine en lekker eten en drinken. 
Om 14.00 uur is de officiële opening van de tentoonstelling van Peter Zegveld. Wat beweegt… Maar liefst zeven museumzalen en de binnentuin vol beelden en installaties. De Gobelinzaal is voor deze gelegenheid veranderd in de studio van Peter Zegveld met allerlei workshops. Typische kenmerken van Zegveld-installaties: ze bewegen en maken geluid, ze zijn vaak grappig en vindingrijk en ze brengen je even van je stuk om vervolgens een glimlach op je gezicht te toveren. Dé familietentoonstelling voor deze zomer!

Wanneer: Zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur
Kosten: Alle activiteiten zijn gratis deze dag.
Waar: Rijksmuseum Twente in Enschede

Meer Modderdag-activiteiten in het kort:

28 en 29 juni: Modderdag bij Groencentrum Buurse ‘t Niej’nhoes
In onze ontdekkingstuin kun je komende vrijdag en zaterdag de verkoeling opzoeken tijdens de Modderdagen! Voetenbadjes, ijsklontjes, schaduw, modderbadjes, hangmatje erbij, zandbak, modderkeuken, blotevoetenpad, water en planten. Modder gezellig mee!
Beide dagen tussen 10:00 uur en 16:00 uur

29 juni: Modderdag bij IVN Haaksbergen
In de Heemtuin van het IVN Haaksbergen aan het Dievelaarslaantje mogen de kinderen komen spelen met modder. Kom helpen taartjes bakken en moddersoep maken, schilderen met modder of moddervegen op je gezicht maken! De plezierige kabouters in de tuin laten jullie leuke plekjes zien. Ze houden ervan om  in de modder te  lopen en ze weten ook waar vlinders vliegen, torretjes kruipen en waar je aan de bloempjes kunt ruiken. Het is wel verstandig om oude kleren aan te doen en het is leuk als je wat zandbakspeelgoed meeneemt. Modderdag is voor de allerkleinsten, peuters, kleuters en kinderen tot ongeveer 8 jaar.
Zaterdag 29 juni 2019 van 10.00 tot 12.00.
Kosten: 1,50 per kind.

29 en 30 juni: Modderdag bij de Flierefluiter in Raalte
Kom dit weekend heerlijk afkoelen in het zwembad bij speeltuin De Flierefluiter! Leef je je uit in het zwembad en in het water-en-zand-speeltoestel. Tussen alle waterpret door kun je ook nog naar de kinderboerderij, eventueel de binnenspeeltuin en de buitenspeeltuin! In de buitenspeeltuin is echt heel veel te doen: crossbanen, skelterbanen, ultralange glijbanen, doolhof met uitkijktorens, hoge klimtorens en een apart speelterrein voor de kleintjes. Dit weekend zijn er speciaal voor modderdag extra sproeiers neergezet in de speeltuin en bij de zandbak, daarmee kunnen de kinderen lekker smeren met modder!
09:30 – 17:30
Raarhoeksweg 49 in Raalte

Over Marieke

Meer blogs van Marieke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.