De weekendtips: 6 t/m 8 december

Door

Een weekend zonder schoentjes zetten én misschien trek jij de kerstboom dit weekend wel het huis in. Lekker de kerstboom versieren met wat kerstmuziek op de achtergrond. Wil je een leuk én nuttig uitje? Bezoek de kerstshow van Tuincentrum Borghuis dan kun je daarna gelijk met een kerstboom naar huis 🙂

Zaterdag 7 en zondag 8 december: Kunst en kerst (Ootmarsum)

Op zaterdag 7 en zondag 8 december 2019 kun je genieten van “Kerst en Kunst” in Ootmarsum. In het historische centrum van Ootmarsum wordt een magische kerstmarkt met vele extra’s georganiseerd. Zaterdag 7 december van 11.00 tot 18.00 uur en zondag 8 december van 12.00 tot 18.00 uur.
Voor meer informatie: Kunst en kerst in Ootmarsum

6 t/m 15 december: Kerstmarkt in Tierpark Nordhorn

De komende tijd is er een gezellig kerstmarkt in Tierpark Nordhorn. In het weekend is de kerstmarkt vanaf 11.00 geopend en doordeweeks vanaf 16.00. Met overal gezellige blokhutten waar van alles te zien, te kopen en te proeven is.

Voor meer informatie: Kerst in Tierpark Nordhorn

Zaterdag 7 december: Inloopmiddag (paardrijden) op de Boerderij Campus (Tilligte)

Manege Boerderijcampus ‘Paard & Manege’ is volop in ontwikkeling en verder aan het professionaliseren. Op zaterdagmiddag 7 december wordt er een inloopmiddag georganiseerd voor bestaande en nieuwe lesklanten.

Altijd al willen paardrijden? Of wil je meer weten over de FNRS, de KNHS, Pony Power voor Kids, Paardenkracht voor Pubers, de lesabonnementen of de (nieuwe) tarieven? Kom dan naar de inloopmiddag op zaterdag 7 december van 13:00 uur tot 17:00 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een plak boerencake wordt alles uitgelegd en kun je al je vragen stellen!
Meer informatie in het Facebook event: Boerderij Campus


Vanaf zaterdag 7 december: Winter Wonderland (Enschede)

De binnenstad van Enschede is weer helemaal in Winterse sferen, met een ijsbaan op de Oude Markt en overal gezellige kerstversiering. Tijdens Winter Wonderland worden er allerlei extra evenementen georganiseerd, zoals de Stadsherberg en de Levende Kerststal!
Voor meer informatie: Winter Wonderland

Winter Wonderland Enschede

Zaterdag 7 december: Familiezwemmen bij het Twentebad (Hengelo)

Om de week kun je bij het Twentebad Familiezwemmen van 16.30-19.30. Klinkt mij echt perfect in de oren, daar wat eten met de kinderen. En na afloop trek je de chillpakjes aan. Kinderen naar bed, jij op de bank!
Voor meer informatie: Twentebad Hengelo

Zondag 8 december: Wereld lichtjesdag

Elke 2e zondag in december wordt WereldLichtjesDag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. In de prachtige tuin van Wonderryck in Denekamp wordt er vanaf 18,45 een speciale bijeenkomst gehouden.

Voor meer informatie: Lichtjesdag Wonderryck

De buitenlucht in!

Tijdens de herfst en winter proberen we ieder weekend wel even naar buiten te gaan. Vorig weekend ontdekten we het Sterrebos (tussen Enschede en Deurningen), zeker een aanrader! Na het wandelen zou je bij Kleinsman nog even wat kunnen drinken of eten. Wij namen de warme chocolademelk zelf mee, ook fijn!

Een andere favoriete plek is het Lutterzand, met als hoogtepunt De Lutte Hutte. Wij gebruikten deze locatie onlangs voor de covershoot van de Winterspecial. De Lutte Hutte is alleen op zondag (bij mooi weer) geopend.

keinkinderen

Een andere toffe wandeling is het kabouterpad bij Hof Espelo, het speelbospad in Nijverdal of het Bos van Daantje Das bij Woody’s. Wandelen en borrelen combineren? Lees dan deze blog met toffe wandelplekjes met kinderen vooral even!

Heb jij nog leuke weekendtips? Laat gerust hieronder een berichtje achter, vinden we leuk!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.