Wandelen, borrelen en spelen, Maryke’s 4 favoriete plekjes in Twente

Ik houd van wandelen! Door het bos, over de heide, door de stad of het park, over een lange zandweg of gewoon door de buurt. Maar toen ik nog een klein meisje was en met mijn ouders en onze honden op een zondag een (te) lange wandeling ‘moest’ maken, was ik er toch iets minder dol op. Dus wanneer Ravi zegt geen zin te hebben in ‘weer een wandeling’ snap ik hem wel. Toch trekken wij er als gezin vaak op uit. En gelukkig blijkt het onderweg altijd wel weer leuk te zijn. Omdat de jongens stokken, eikels en kastanjes vinden, stenen in een plas gooien of omdat we konijnen, eekhoorns of reeën tegenkomen. We maken er iets leuks en gezelligs van, zodat ook de kinderen kunnen genieten van de natuur en het samenzijn als gezin. En vaak sluiten we af op een plekje waar de kinderen nog even kunnen spelen en wij gezellig kunnen borrelen. En dit vooruitzicht maakt elke wandeling (in weer en wind) de moeite waard! Hieronder mijn 4 favoriete plekjes in Twente.

#1 Wandelen rondom kasteel Twickel in Delden. Hierna lekker spelen en borrelen bij ‘t Hoogspel

Parkeer je auto bij ‘t Hoogspel en loop vanuit hier naar het landschapspark van landgoed Twickel. Want wie is er niet gek op sprookjes en kastelen? De omgeving is onvoorstelbaar mooi, je kunt hier romantisch wandelen tussen de zacht glooiende akkers, bossen, eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. En eenmaal terug bij de auto kun je relaxed bijkomen met een borrel en lekker hapje bij café-restaurant ’t Hoogspel. Terwijl de kinderen zich vermaken in de grote buitenspeeltuin of binnen in de kinderhoek.

wandelen, borrelen en spelen in Twente Prachtig, Kasteel Twickel in Delden

#2 Uniek genieten van het Lutterzand. Borrelen en spelen kan op meerdere plekken.

Het Lutterzand is een van de meest bijzondere plekjes in Twente, mijn mening. Ik kom hier al mijn hele leven en blijf me verwonderen over de pracht en de kracht van de natuur. Na een wandeling kun je wat drinken bij het Paviljoen (met grote speeltuin) of bij Florilympha (met midgetgolf en kleine speeltuin) Maar ook kun je onderweg even pauzeren, bij De Lutte Hutte, een prachtige horeca gelegenheid midden in het bos. De Lutte Hutte is geopend op zondagen en in de vakanties. In het najaar is er zelfs een heerlijk kampvuurtje waar kinderen marshmellows kunnen bakken en er staat een mand vol speelgoed, zodat niemand zich hoeft te vervelen. Ravi gaf zijn kinderfeestje in de Lutte en ging schatgraven, dat was zo leuk!

Kinderfeestje schatgraven Lutterzand Even spelen bij de oever van de Dinkel.

#3 Schotse hooglanders bekijken in Het Witte Veen. Borrelen en spelen kan in Nederland en Duitsland.

Het Witte Veen is een prachtig natuurgebied, waar je oog in oog kan komen te staan met krachtige Schotse Hooglanders, op de grens met Duitsland bij Buurse. Je kunt in Nederland of in Duitsland beginnen aan je wandeling. En ook in beide landen kun je na een wandeling heerlijk nazitten én kunnen de kinderen spelen. In Duitsland kun je hiervoor bij de Haarmühle terecht, ook voor een kijkje bij de meer dan 390 jaar oude historische watermolen. Maar ook bij pannenkoekenboerderij Erve de Hooge Esch in Buurse kun je met je gezin goed vertoeven.

wandelen, borrelen en spelen in Twente Een klein rondje Witteveen met de loopfiets kan ook!

#4 Wandelen over uniek vliegveld Twenthe en bijkomen bij Kleinsman

Op Vliegveld Twenthe kun je een belevingspad volgen en genieten van een weids uitzicht en de prachtige natuur. Je wandelt langs bijzondere objecten, zoals bunkers, hangars en shelters en ervaart verhalen over de geschiedenis van het gebied. Wij beklommen laatst de splinternieuwe 13 meter hoge toren en genoten van een weidse blik over het terrein van Twente Airport. Heb je alles gezien en wil je even bijkomen? Dat kan bij restaurant Kleinsman, waar je je wandeling ook prima kunt beginnen. Buiten is er een leuke speeltuin en binnen staan er allemaal ouderwetse spelletjes.

Twente is prachtig, zowieso, maar vooral in de herfst! Dat maakt wandelen door deze unieke streek echt geen straf. Lees hier mijn blog 10 x opwarmen met wat lekkers na een fikse wandeling voor nog meer leuke en actieve tips. 

wandelen, borrelen en spelen in Twente Vliegveld Twenthe is zo mooi!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.