Dierenpark Amersfoort; de meest kindvriendelijke dierentuin en DinoPark mét een Klim Alles-route!

Ik was nog nooit in Dierenpark Amersfoort geweest, laat staan dat ik wist dat dit het grootste DinoPark van Nederland is! Misschien omdat het best een eindje rijden is vanaf Twente. Misschien ook omdat er zóveel leuke dierentuinen zijn en omdat we toch ook vaak weer naar dezelfde plekjes terug gaan. Naar een dierentuin gaan is voor ons echt een dagje uit, we nemen lekkere dingen mee, willen alles zien en hopen op lekker weer. Gelukkig was het heerlijk weer in de laatste week van de zomervakantie, toen wij met onze familie oma’s verjaardag vierden in Dierenpark Amersfoort. Een deel van de familie was er al eens eerder geweest en ze raadden aan om de Mis Niks en Klim Alles-route te doen. Ik deze blog vertel ik je er alles over! #herfstvakantietip

Met 6 kids en 5 volwassenen stapten we om 09:00 uur in Enschede in onze auto’s. Na ongeveer 1,5 uur rijden kwamen we aan bij Dierenpark Amersfoort. En omdat we online al kaartjes hadden gekocht (via de ING rentepunten, scheelt toch weer een hele hoop voor zo’n groot gezelschap) konden we zo doorlopen. Het was gelukkig niet zo heel erg druk en dat had vast te maken met dat de scholen in twee-derde van Nederland alweer waren begonnen.

Dierenpark Amersfoort

Neefjes onder de indruk in Dierenpark Amersfoort <3

De Mis Niks en Klim Alles-route

De kinderen stuiterden rond en probeerden elkaar luidkeels te vertellen wat er allemaal te doen was. Dit terwijl de ‘ouderen’ rustig het toilet bezochten en koffie haalden. Koffie, dát hadden we nog niet gehad en was perfect om een druk dagje dierentuin mee te beginnen. De kinderen hingen ondertussen in de touwen boven de beren en hadden al 23 vogelsoorten van dichtbij bekeken.

Dierenpark Amersfoort

Deze mooie beer bekijk je vanuit de touwen. Zo bijzonder!

Het park is prachtig ingericht en bestaat uit meerdere werelden. Je kunt verschillende routes lopen, maar als je alle tijd hebt raad ik de Mis Niks route aan. Je loopt via 40 bordjes langs alle dieren en je loopt dan automatisch ook de Klim Alles-route.

Onderdoor, bovenlangs en achterom, de Klim Alles-route is super cool! Kinderen (en volwassenen) kunnen omhoog klimmen naar de parkietenvolière, over de beren (zo bijzonder), langs de hyena’s en dan opduiken bij de leeuwen. Je kunt via een vlot jezelf voortduwen tussen de vogels in Snavelrijk en varen over de Expeditie-rivier om de dieren in de Grote Wildernis te spotten. Tijdens de Klim Alles-route sta je echt oog in oog met de dieren en beleef je de dierentuin op een hele bijzondere manier. En ik moet toegeven, dat is echt heel erg leuk, kindvriendelijk en tof!

Dierenpark Amersfoort

Bodhi en Bram hebben net de beer bekeken en glijden nu weer naar beneden.

150 diersoorten in Dierenpark Amersfoort

Er staan 150 diersoorten in Dierenpark Amersfoort die wij, door de Mis Niks route te volgen, allemaal zagen. Op de terugweg vroeg ik de kinderen, nog net voor ze in slaap vielen, welke dieren favoriet waren. De een ging voor de stoere leeuw, die we van heel dichtbij konden zien. De ander vond de olifanten en de tijgers mooi. Ik vond zelf de Indische neushoorn erg indrukwekkend, die zie je niet vaak! Over de rode billen van de mantelbavianen wordt thuis nog vaak nagepraat. Wist je: Hoe roder haar achterste, hoe aantrekkelijker zij gevonden wordt?

Dierenpark Amersfoort

Deze apen bekijk je vanaf een brug. Of bekijken ze jou?!!

Word een echte dinobeveiliger tijdens de DinoAdventures!

Naast 150 soorten dieren heeft Dierenpark Amersfoort ook een heus dinopark met 70 soorten dino’s. Hiermee is het het grootste DinoPark van Nederland. In het Dinopark ga je terug in de tijd en loop je rond tussen levensgrote dino’s die stampen, grommen en brullen …

Het leek nog maar pasgeleden dat wij er in de laatste week van de zomervakantie waren. Maar ondertussen komt de herfstvakantie er al bijna weer aan. Dierenpark Amersfoort heeft dan weer heel veel leuke dingen in petto. Kom van 13 t/m 28 oktober naar het dierenpark en word een echte dinobeveiliger tijdens de DinoAdventures! De dinobeveiligers hebben het deze dagen extra druk om de dino’s in toom te houden. Zij kunnen wel wat hulp gebruiken. (adviesleeftijd is vanaf 5 jaar). Meer informatie hierover vind je hier. 

Mijn conclusie

Ik heb al veel dierentuinen gezien in Nederland, maar ook in het buitenland. Ik was dus heel benieuwd of het ook echt ‘de meest kindvriendelijke dierentuin’ zou zijn. Nou vind ik dit soort termen altijd lastig, omdat elk kind een bezoekje aan een dierentuin anders beleefd natuurlijk. Maar mijn jongens, neefjes en nichtjes hebben ontzettend genoten. Ze klommen, gleden, renden en keken hun ogen uit. De 40 bordjes van de Mis Niks route werden nauwkeurig afgewerkt en we hebben inderdaad niets gemist. Alles ziet er ongelooflijk echt en diervriendelijk uit. Je loopt door de verschillende werelden, door een Japanse tuin, de stad der oudheid, de prairie en je waant je echt steeds op een andere plek. Ik weet zeker dat elk kind (en elke volwassene) zich hier een dagje vermaakt! Dus heb je nog geen plannen voor de komende herfstvakantie, dan is Dierenpark Amersfoort echt een aanrader!

Hier vind je meer blogs over leuke en kindvriendelijke dierentuinen. 

Dierenpark Amersfoort

Bijna aan het einde van de Mis Niks en Klim Alles-route is een speeltuin. De grote en kleine kinderen vermaakten zich prima 🙂

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.