Broodje Kind bij Concordia: 4 Zondagochtenden genieten (2+)

Broodje Kind is terug! Ook dit jaar kun je weer 4 zondagen genieten van de mooiste voorstellingen voor de allerkleinsten. Maryke bracht vorig jaar een bezoek met haar zoontje Bodhi, ze schreef er een blog over. De eerste voorstelling is op zondag 7 oktober. Voor een volledig overzicht van de voorstellingen die gaan komen kun je helemaal onderaan deze blog kijken! Lees hier de blog van Maryke.

Concordia is mij niet onbekend, ik heb vaak genoten van mooie films of voorstellingen en heb er ook verschillende workshop gevolgd. Maar toch was ik er met mijn kinderen nog nooit geweest, terwijl ze zoveel leuks aanbieden (schaam!!). Maar afgelopen zondag kwam hier verandering in. Ik mocht voor Vettt naar de eerste Broodje Kind voorstelling; Walvisjong van Simone de Jong. De voorstelling is gebaseerd op het wereldberoemde kinderboek De Kleine Walvis van Benji Davis. Helaas bij ons niet bekend, dus lieten wij ons volledig verassen. Het was zondag toch petweer, dus een ochtendje genieten, samen met mijn peuter in het theater, was voor ons absoluut geen straf. Klinkt dit jullie als muziek in de oren? Dit was nog maar de eerste van de drie zondagochtenden waarbij gezinnen kunnen genieten van voorstellingen speciaal voor jonge kinderen.

Broodje Kind is gericht op de jongste bezoekers van 2 tot 6 jaar. Zij kunnen samen met hun (groot-)ouders genieten van de mooiste theatervoorstellingen op de zondagochtend. En om het nog gezelliger te maken kun je voor of na de voorstelling ook nog lekker ontbijten of lunchen bij horecabuurman Sam Sam.

Broodje Kind

Het mooie aan het theater van Concordia vind ik dat het klein is, je zit altijd vooraan. Je kunt het altijd goed zien en horen. En dat is voor kinderen heel erg fijn. Jeugdtheater is puur en eerlijk. Kleine kinderen hebben maar weinig nodig om te lachen, te genieten, om mee te zingen of commentaar te geven. Ik vind het heerlijk om te zien hoe open die kleintjes in de zaal al na de eerste minuut zijn.

En wat ik vooral zo mooi vond afgelopen zondag, was dat de kinderen na de voorstelling allemaal welkom waren op het podium. Bodhi vond het wel een beetje eng, want de reusachtige walvis lag er nog. Maar de meeste kleintjes hadden hier geen problemen mee en aaiden de walvis, trommelden op de badkuip en voelden zich een ster op het toneel.

Broodje Kind Concordia

Bodhi luistert of hij de walvis hoort.

Bijzondere voorstellingen als ode aan de fantasie

Bodhi (3) en ik bezochten dus de eerste van de drie voorstellingen van afgelopen seizoen. En dit seizoen is Broodje Kind dus terug. Hieronder een overzicht van de voorstellingen die eraan komen:

Zondag 7 oktober om 11.00 en 14.30: Vaarwel (2+)

Zondag 7 oktober trapt Malou van der Sluis Broodje Kind af met haar voorstelling Vaarwel. Vaarwel is een muzikaal avontuur over een zee van dromen, voor iedereen die zich weleens alleen voelt.

Broodje Kind

Zondag 11 november om 11.00: Pim Pam Paars (2+)

Pim Pam Paars is een komische, muzikale en woordeloze voorstelling geïnspireerd op het televisieprogramma Tik Tak en de abstracte schilderijen van Kandinsky. Kinderen wanen zich in een levend schilderij van bonte kleuren en dansende vormen. Langzaam verandert het decor van de voorstelling in een interactieve speelinstallatie.

broodje Kind

Zondag 3 maart om 11.00:  In de Verte (2+)

In de Verte is ook een voorstelling van Malou van der Sluis (zij speelde ook op 7 oktober tijdens Broodje Kind).  In de Verte is een fantasievolle voorstelling van twee jonge, enthousiaste theatermakers over verlangen naar een plek waar je niet bent. Verlangen is de brandstof voor fantasie. En wie kan fantaseren, die kan bij de verte komen.

Zondag 24 maart om 11.00 en 14.00: Pak ‘m (3+)

Laat je meevoeren in de flitsende wereld van Pak ’m; een heuse achtervolging met camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aangeren. Voorstelling voor de allerkleinsten én iedereen die het stiekem nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen.

Broodje Kind

Meer weten over Broodje Kind?

Ik vond het echt een aanrader, wat een heerlijke zondagochtend. De kaarten kosten €7,50 voor kinderen en €10 voor volwassenen. Reserveren kan via de website.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.