Speeltuin ‘t Höfke in Bentelo getest!

Door

Samen met een vriendin van mij ben ik altijd op zoek naar leuke speellocaties rondom Hengelo. Zij woont namelijk in Winterswijk en ik in een dorpje bij Almelo, Hengelo ligt dan redelijk in het midden. In onze zoektocht stuitten wij (nou ja, zij) op speeltuin ‘t Höfke in Bentelo. Op de website zag het er leuk uit, dus vol verwachting gingen wij richting deze speelboerderij in Bentelo. Wat bleek? Deze buitenspeeltuin in Twente was net zo leuk als wij hadden gedacht! Een nieuwe hotspot met onze kinderen ontdekt!

Speeltuin ‘t Höfke in Bentelo

Op een mooie zomerse dag rijd ik met mijn zoontjes op de achterbank het parkeerterrein op. Op de achterbank wordt al enthousiast gevraagd of daar gespeeld mag worden. Grote glijbanen, speelkastelen en klimtoestellen komen net boven de beukenhaag uit die de parkeerplaats van de speeltuin scheidt.

Speeltuin’t Höfke: een betaalbare speeltuin

De oudste jongens van twee wachten ongeduldig tot wij de entree betaald hebben, die 3 euro per persoon van 2 jaar of ouder is. Zodra ze mogen, rennen ze de speeltuin in. Wij volgen met de kinderwagens en eenmaal buiten wacht ons een waar speelparadijs. Klimtoestellen, glijbanen, een zandbak, trampolines en een kabelbaan zijn slechts een greep uit de toestellen die er zijn.

Speeltuin 't Hofke

Speeltuin 't Hofke

Bonus: er zijn ook dieren op deze speelboerderij!

Helemaal achterop het terrein is zelfs nog een weiland met 2 paarden en wat schapen. Dat vinden de jongens een fijne bijkomstigheid. Het terras is zo aangelegd dat je vanaf de rand hiervan het de hele speeltuin kunt zien en zo dus makkelijk je kinderen in de gaten kunt houden. Met de baby’s naast ons in de kinderwagen konden wij dus rustig genieten van een kopje koffie terwijl de oudsten zich zelfstandig in de speeltuin konden vermaken.
Ook op minder zonnige dagen is er in de speelboerderij genoeg te doen.

Ook top voor minder weer want er is ook een indoorgedeelte bij Speelboerderij ‘t Höfke

Binnen is er een grote hal die is opgedeeld in 3 stukken. Het eerste deel is een binnenspeeltuin voor de wat kleinere kinderen (zoals die van ons van beide 2 jaar). Het tweede deel is een enorme ruimte vol grote “legoblokken”. Ideaal voor de echte bouwers. De jongens die daar aan het spelen waren, bouwden een huisje dat in formaat niet onder deed voor een gemiddeld tuinhuis. In het laatste deel staat een speeltoestel voor grotere kinderen en 2 trampolines.

De combinatie van binnen- en buitenspeeltuin, maakt Speeltuin ‘t Hofke een ideale speeltuin voor mooi weer en voor dagen dat het wisselvallig is. De binnenspeeltuin is niet zo groot dat ik er op een regenachtige dag naar toe zou gaan. Deze prachtige speeltuin is echt een aanrader en wij hebben er inmiddels al meerdere geslaagde dates gehad!

Speeltuinen voor kinderen van 2 jaar

Deze speeltuinen vonden wij perfect voor onze 2-jarige muiters. Ik ben benieuwd of jullie nog meer tips voor mij hebben van speeltuinen die top zijn met 2-jarigen + een baby in de kinderwagen. We zoeken vooral overzichtelijke plekken waar wij ook lekker bij kunnen kletsen :-). Laat gerust  hieronder een berichtje achter als je een tip hebt!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.