Oog in oog met brullende dino’s bij Dinopark Twente Airport deze zomer

Whraahaargh, wroorrrh, grrrohrg… Zomaar een aantal grommen die je tussen 13 juli en 25 augustus kunt horen bij Dinopark Twente Airport. Dit vliegveld is namelijk deze zomer het decor voor maar liefst meer dan 50 (?!?) bewegende en brullende dino’s. 

Dinopark Twente Airport

Achter de hekken van het vliegveld wordt in het diepste geheim al tijden gewerkt aan de terugkeer van de dinosaurus op aarde. En met succes! Herrerasaurus, Plesiosaurus, Velociraptor, zomaar een aantal soorten die vanaf 13 juli dagelijks te bewonderen zijn tussen de munitieafgravingen en bunkers op het ruige terrein van vliegveld Twente. Ik ben reuze benieuwd wat ons te wachten staat en nam stiekem al een kijkje in het dinopark om me ervan te verzekeren dat we allemaal weer veilig naar huis kunnen als we de dino’s deze zomer bezoeken.

dinoroute
Dinopark Twente Airport

Het plan

Bij aankomst van de dino’s op het vliegveld nam organisator Tim Lammers me mee over het terrein om alvast een klein kijkje in de keuken, of liever gezegd de laboratoria, te geven. Het woeste decor van het oude vliegveld staat zeker garant voor spannende tijden aankomende zomer. Binnen in de bunkers staan maar liefst 57 verschillende exemplaren te wachten tot ze brullend naar buiten kunnen om zich aan ons te laten zien. Het is een bijzondere verzameling, waarvan ik graag wil weten hoe ze hier terecht kwamen. Ik stelde Tim er een aantal vragen over. Hij vertelt me dat hij de dino’s spotte bij een kennis van hem en al vrij snel in zijn hoofd het plan ontstond ze naar Enschede te halen. Hij zocht contact met het vliegveld en na een akkoord van deze locatie stond Dinopark in zijn kinderschoenen. Tim is marketing manager bij Burgers Zoo in Arnhem en nam in zijn aanpak een boel ervaring mee. Vanuit zijn vakgebied weet hij als geen ander hoe je kinderen een grote glimlach kunt bezorgen door ze actief mee te nemen in een verhaal. Deze zomer is dat dus het verhaal van teruggekeerde dino’s, een nog ontbrekende dino en een verstopte code die gekraakt moet worden.

Dino’s en dochters

Naast organisator is Tim in het dagelijkse leven papa van twee meiden. Hoe vinden zij het eigenlijk dat hun vader dagelijks in de weer is met grote brullende dino’s? Tim vertelt me dat Suus en Fem niet snel onder de indruk zijn, want in het dagelijkse leven werkt papa natuurlijk met pinguïns en andere bijzondere dieren. Zijn jongste dochter Fem vindt het allemaal best spannend die grote brullende beesten, maar aan de hand van haar grote zus Suus is het best te doen. Ze zullen dan ook zeker af en toe op het park te vinden zijn deze zomer!

Tim Lammers, initiatiefnemer van Dinopark Twente Airport

Dinopark bezoeken

Terwijl ik met Tim over het terrein loop, wijst hij links en rechts en vertelt hij wat er allemaal te zien is vanaf 13 juli. In mijn hoofd veranderen de bunkers ter plekke in spannende laboratoria en wordt de afgraving een grote onderzoeksplek om botten te zoeken. Ik kan niet wachten tot ik met mijn kleine dinofan de tent op kan zetten het tweede weekend van juli!!

Rob en Bink en Bram, de man van blogger Maryke, met zoon Ravi waren erbij dit weekend. In de blog van Bram lees je zijn ervaring, dikke vette aanrader 🙂

Overnachten bij Dinopark Twente Airport
Overnachten bij Dinopark Twente Airport

Ook benieuwd wat je allemaal tegen kunt komen als je de hekken doorloopt? Op Facebook worden er regelmatig updates geplaatst, die een kijkje geven in wat er momenteel allemaal al gebeurt in en rondom de bunkers, volg Dinopark Twente AirPort dus snel! Natuurlijk is er ook een site waar je kunt lezen wat er te beleven valt tussen 13 juli en 25 augustus bij Dinopark Twente Airport EN bestel natuurlijk je tickets! Zien we je tussen de dino’s deze zomer?

Kun je geen genoeg krijgen van dino’s? Er is in het centrum van Enschede ook een speciale kinderroute gerealiseerd, waarbij kinderen de stad ontdekken. Lees er meer over in deze blog.

Zomervakantie
Maryke liep de dinoroute met haar jongens in hartje Enschede

Over Susan

Meer blogs van Susan lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.