Deze vader uit Enschede is het brein achter Dinopark Vliegveld Twente!

Heb jij het al gehoord? Er komen deze zomer levensechte dino’s naar Enschede! De bedenker, Tim Lammers,  van Dinopark Vliegveld Twente komt gewoon uit Enschede. Hij haalt deze zomer 57(!) dino’s naar Twente voor het evenement Dinopark Vliegveld Twente.

Vertel, wie ben je? En wat doe je?

Ik ben Tim Lammers en woon samen met mijn vriendin Marleen Pot en onze twee dochters (Suus bijna 3,5 en Fem bijna 2 jaar jong) in Enschede. Als marketing manager ben ik werkzaam in het mooiste dierenpark van Nederland; Burgers’ Zoo in Arnhem. Ik woon al bijna mijn hele leven in Enschede. Ik ben opgegroeid op het Wooldrik en woon nu op ’t Hogeland. Deze zomer mag ik jullie samen met onder andere mijn vriendin Marleen Pot kennis laten maken met Vliegveld Twenthe en 57 dino’s!

Dinopark Enschede

Marleen en dochter Suus tijdens Winterwonderland Enschede

Hoe ben je erop gekomen om een evenement rondom Dino’s te organiseren?

Ik organiseer al ruim zes jaar leuke evenementen in Arnhem waarbij veel kinderen met een glimlach ons park verlaten. Ik heb het plan opgevat om ook een keer een groot kinderevenement in Enschede op te zetten. Mijn stad is zo mooi in ontwikkeling en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen vanuit mijn vakgebied. En vanuit mijn werk bij Burgers’ heb ik veel goede contacten in de kinderentertainment en via die contacten ben ik op het idee gekomen om iets met Dino’s te gaan doen!

Tijdens Dinopark Enschede worden de bezoekers actief meegenomen in een verhaal.  Er zullen acteurs over het terrein lopen en er zijn allerlei toffe activiteiten te doen die aansluiten bij het thema. Denk aan het spotten van skeletten, pootafrukken tellen, fossielen zoeken in een afgraving en het zoeken naar dino eieren. En de fantastische locatie zal natuurlijk een mooie bijdrage leveren aan de beleving. Dinopark Enschede vind je straks op De bunkerstrip van het militaire vliegveld, wat op zich al een hele spannende en mooie locatie voor kinderen is. Twee militaire bunkers nemen we straks ook in gebruik als onder andere een lab.

 

We zetten heel erg in op de beleving!

Voor de storyline en de acteurs op het terrein zijn we de samenwerking aan gegaan met Van Hoorne Entertainment. Dat is de productiemaatschappij achter het grootste deel van het kindertheater in de Nederlandse theaters. Zij vertolken -ook in de Twentse theaters- veel bekende sprookjes, zo draait dit jaar van hun de Kleine Zeemeermin en vorig jaar stonden ze nog met Hans & Grietje in verschillende Twentse theaters. Ook zitten zij achter Peppa Pig, Thomas de Trein, Mascha de Beer en brengen ze nu ook Paw Control naar de Nederlandse theaters. Zij weten als geen ander kinderen te entertainen. In de storyline van Dinoland Enschede die we samen geschreven hebben krijgen kinderen dan ook een actieve rol:

“In het diepste geheim wordt er gewerkt aan de terugkeer van de dinosaurus op aarde. In de bunkers op de voormalige Vliegbasis Twenthe is een team al jaren bezig om te zorgen dat alle soorten weer tot leven komen. En met succes, bijna alle dino’s zijn terug. Achter de grote hekken van de basis leven de verschillende dino’s naast elkaar.

Voor de terugkeer van de laatste dino zijn de doktoren nog op zoek naar een unieke formule. Deze formule is vele jaren geleden al bedacht door dokter Mirando en verstopt op het terrein van de vliegbasis. Wij hebben de jonge bezoekers nodig om de formule te kraken.”

Een extra toevoeging aan het evenement, en iets dat ik zelf  supergaaf vindt is dat kinderen ook tussen de dino’s kunnen slapen.

Dinopark Enschede

Kamperen tijdens Dinopark Twente Airport

Zijn jouw eigen kinderen een inspiratie geweest om een evenement voor kinderen neer te zetten?

Jazeker, ik zie hoe zij genieten van alle dagrecreatie parken die we samen bezoeken. Ze hebben de luxe dat ik vanuit mijn werk veel mag bezoeken en dat ze dan mee ‘moeten’. Als je kinderen genieten, dan geniet je zelf ook. En ik hoop dat we deze zomer veel kinderen (en dus indirect (groot)ouders) mogen laten genieten.

Wat zijn jouw toekomstplannen met Dinopark? Is het eenmalig, of kunnen we Dinopark volgend jaar terug verwachten?

Mijn motivatie zit hem er nu in dat ik een geweldig evenement neer wil zetten, waarover hopelijk kinderen op de basisschool van mijn dochters over vijf jaar nog praten. Laten we eerst maar eens kijken hoe het deze zomer gaat. Het Dinopark in deze vorm is in ieder geval wel eenmalig. Op dit moment liggen er (nog) geen concrete plannen en ligt de focus op de zomer 2019.

Vettt wordt voornamelijk gelezen door ouders in Twente, heb jij buiten Dinopark om nog een andere VETTTE Tip voor de lezers.

Ik heb er eigenlijk twee. De eerste is vanzelfsprekend Burgers’ Zoo in Arnhem, waarbij bezoekers mee worden genomen in de schitterende flora en fauna van de wereld. Vooral de onlangs geopende mangrove is erg indrukwekkend. Hier loop je tussen honderden vlinders, kun je oog in oog komen te staan met zeekoeien en zie je hoe wenkkrabben met een kleine en een grote schaar de moddervlakten van de mangrove ontdekken. Je weet overigens wel aan wie je deze vraag stelt :-).

 

Dinopark Enschede

Suus en Fem bij mij op het werk!

Mijn tweede tip is minder voor de hand liggende. Het is buiten onze eigen regio, maar zeker een bezoekje waard als je jonge kinderen hebt en in Zuid-Holland bent. Onder de rook van de Kinderdijk vind je de Avonturenboerderij. Een boerderij waarbij kinderen door de karakters Fien & Teun mee worden genomen naar de oorsprong. Op het terrein word je dmv allerlei theater stukjes op een actieve manier mee genomen naar hoe bijvoorbeeld brood, honing en kaas wordt gemaakt. Het park is thematisch fantastisch doorgevoerd en ik zou je ook zeker adviseren als je er bent om gebruik te maken van de picknickmand!

Tot slot..

Ik hoop dat de lezers van VETTT deze zomer genieten van Dinopark Vliegveld Twente en dat we online vaak mogen lezen hoe ‘VETTT’ kinderen het vonden. En natuurlijk dat we in de basisschool kringgesprekken op maandag 26 augustus vaak genoemd mogen worden als hoogtepunt van de zomervakantie 2019. Een tip voor jullie; tot mei bestel je de ticket online met korting. Je betaalt dan 9 Euro per persoon (daarna wordt de ticketprijs 14.50 Euro per persoon).

Dinopark Enschede

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.