En toen was ik ineens een veertiger… tijd voor een feestje!

Of ik nou wilde of niet …. ik ben laatst 40 jaar geworden. Wel een beetje met ‘mixed feelings’, want poehee, dat klinkt behoorlijk oud. Ik merk er ook steeds meer van. Het begon vorig jaar al met het opdoen van oogschaduw, mijn hangende oogleden haalden eigenhandig mijn zorgvuldig aangebrachte make-up er binnen een uur weer af. Het kost meer moeite om op gewicht te blijven. Je krijgt boven de 40 jaarineens geen jodiumpillen aangeboden. Of dat je moet scrollen naar het juiste geboortejaar bij zo’n invullijst. En ik stel het nog een beetje uit, maar ik moet, geloof ik, een bril mét leeslens, oef. Gelukkig voel ik me nog lang niet oud. Het is juist een mooie reden om het leven te vieren. In dit blog geef ik tips voor een mooi knalfeest.

40e verjaardag

Ik bereikte de heuse leeftijd van 40 jaar in de afgelopen herfstvakantie. Ik was op vakantie in Griekenland met mijn ouders, zussen met man en kinderen. Op die bewuste maandagochtend zouden we om 9 uur samen ontbijten. Mijn zoon Sam van 13 jaar krijgt vlak voor die tijd een appje van mijn zus Judith dat hij nog even wat tijd moet rekken met daarachter de tekst: ‘sssst’. Sam leest dat appje hardop aan mij voor. Hij snapt compleet niet wat mijn zus Judith bedoelt. “Waarom moet ik tijdrekken en daar stil over zijn?” Ik zeg niks. Even later wordt er op de deur geklopt en staat mijn lieve familie uit volle borst ‘lang zal ze leven’ te zingen. De hotelkamer wordt versierd, ik word verwend met cadeaus en we smullen van mooie versierde harten. Ook ’s avonds word ik toegezongen door de bediening van het restaurant en eten we een mierzoete taart. Sam baalde dat hij mijn verjaardag was vergeten, whaha. En mijn andere zoon Thabang had er ook niet aan gedacht. Ik kon er hartelijk om lachen.

Feestje

Ik ben dol op feestjes! Maar mijn eigen verjaardag, daar ben ik nooit zo’n fan van. Tot nu. Ik wilde graag een knalfuif geven voor mijn 40e verjaardag. Vanwege het volume van mijn vriendinnen (die blèren hard met muziek mee) in combinatie met mijn gehorige rijtjeshuis kies ik voor het huren van een scoutinggebouw in het bos. Dan moet ik wel zelf wc-papier meenemen. Ik besluit voor een ‘ladiesnight’ te gaan. Aankleding met lekker veel roze, chocoladefondue in verschillende chocoladesmaken, hapjes, wijn en op de achtergrond van die 90’s hits. Ook vind ik het leuk om wat te doen en kies voor een workshop muziek maken op vuilnisbakken (rhythm on trash). En natuurlijk krijgen alle dames aan het eind van de avond/nacht een soort van goodiebag mee. Een aantal vriendinnen blijven slapen (ik heb wel even een nieuwe pyjama gescoord) en zo hebben we een leuke afterparty. De volgende ochtend sluiten we het slaapfeestje af met een heerlijk ontbijt. De dagen erna ben ik een heuse dweil (het herstel van dit soort partijtjes duurt steeds langer nu ik ouder ben), maar het was dit keer echt een tof feest!

40 jaar

Tips:

  • Kom een paar maand voordat je 40 jaar wordt alvast in de stemming door het lezen van het gloednieuwe boek van Aaf Brandt Corstius: Eindelijk 40! Over de voordelen en niet-bestaande nadelen van veertiger zijn. Er komen allerlei veertigerkwesties aan de orde. De conclusie is dat het niet zo erg is het om veertiger te zijn. Daar ben ik het helemaal mee eens!
  • Geef een spetterend feest als je 40 wordt! Zoek je een leuke workshop? Kijk eens op www.somnium-music.nl Je kan bijvoorbeeld kiezen voor cardio drums (drummen op grote ballen), een energizer met boomwackers of zoals ik heb gedaan drummen op afvalmaterialen. Nicole ter Morsche is erg enthousiast en professioneel.
  • Gebruik www.canva.nl voor het maken van mooie digitale uitnodigingen, veel ontwerpen zijn gratis.
  • Ik nodigde 20 vriendinnen, vrouwelijk collega’s, een paar tantes en een buurvrouw uit. Ik begon het feest met een welkomstdrankje: in een glas met suikerrandje schonk ik een bubbelwijn en deze had ik met ranja roze gemaakt. Ik bestelde de hapjes bij Mezze delicatesse (Enschede), echt om te smullen en dan hoef je ook niet te stressen met het maken van hapjes. Je kan ook iedereen wat mee laten nemen.
  • Of een kok inhuren die ter plekke van alles voor je klaarmaakt.
  • Schenk twee alcoholische en twee non-alcoholische cocktails, dat wordt vast een succes.
  • Trek iets leuks aan! Ik draag normaal gesproken meestal jurkjes, maar dit keer koos ik voor een stoere jumpsuit van spijkerstof, met een roze hemdje eronder.
  • Ik heb de boel helemaal roze versierd, maar bijvoorbeeld alles in het zilver ziet er ook feestelijk uit.
  • Geniet ervan dat je nog geen wandelstok, rollator of tafeltje-dek-je nodig hebt 😉 en maak er vooral wat moois van.

“Hoe meer je je leven viert, hoe meer er te vieren valt in je leven” 

40 jaar

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.