Kinderfeest-tip: Avatarz klimpark door Floortje

Door

Een jongensfeestje… Help!

Twee jaar geleden organiseerde ik een eerste kinderfeestje voor mijn zoon Jules, die toen vijf werd. Dat een jongensfeestje zó anders zou zijn dan een meisjesfeestje, had ik niet kunnen vermoeden. Alle voorbereidingen ten spijt, liepen alle zorgvuldig uitgedachte onderdelen volledig in de soep.

Cake smash

Binnen vijf minuten waren er twee jochies K.O. geslagen. De cakejes vervolgens, werden niet versierd maar in elkaars gezicht gedrukt. Héél grappig.. Aan de spelletjes in het bos zijn we niet eens begonnen: eenmaal de portieren van de auto’s geopend, braken de relschoppers uit. Binnen no-time waren ze verdwenen. Ter plekke besloten we om ze uit te laten razen en het plan voor Oud Hollands zaklopen te laten varen.

Van Unox-momentje naar leermomentje…

Toen we met de acht mormels thuis kwamen, had ik nog een laatste restje hoop op het ultieme Unox moment: Trots kwam ik met een schaal dampende broodjes knakworst naar buiten. Nog geen tel later lagen de broodjes in de vijver van de buren en zaten de knakworsten in hun neus. Ik besloot nóóit meer een jongensfeestje thuis te houden.

Het mag duidelijk zijn dat dat een goed leermoment was. Een aantal weken geleden vierden we Jules’ zevende verjaardag. We dachten inmiddels gepokt en gemazeld te zijn en vatten het plan om uit school met de zeven muiters naar Nielz Café te rijden (Jules’ vader is Niels, de eigenaar van Nielz Café in Almelo). Hier begonnen we met poffertjes, limonade en het uitpakken van de cadeautjes. We hadden alleen geen rekening gehouden met de kermis die zich lonkend afspeelde pal voor het terras..

Om een lang verhaal kort te maken, het lukte ons uiteindelijk om de tocht weer met zeven kinderen te vervolgen en we reden naar Deurningen, waar we verwacht werden bij Avatarz. In dit ecologische klimpark werden de jongens gezekerd en aangelijnd (vonden wij een strak plan) om op hoogte van 6 meter te klimmen en te ‘zippen’.

Avatarz klimpark

Avatarz klimpark

Ze vonden het best spannend en keken met grote ogen naar de uitdaging die hen wachtte. Het gejoel maakte plaats voor diepe concentratie. Zeven lieve stoere jongetjes die bezig waren om hun grenzen te verleggen en angsten te overwinnen. Niels en ik moedigden op veilige afstand aan.

Terug naar huis waren ze nog steeds onder de indruk. Het coolste feestje ooit. Nou, dat vonden wij ook..:)

Meer informatie over Avatarz vind je op de website: Avatarz klimbos.

Floortje is moeder van dochter Donna (10) en zoon Jules (7). Ze woont met haar kinderen in Almelo. Samen met haar vriend telt het gezin maar liefst 7 leden! Floortje is regelmatig in Enschede te vinden waar ze met haar vriend een kliniek voor plastische chirurgie runt, Zipper Clinics. Floortje is vaste gastblogger op Vettt.  

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.