Kijk & Doe: Heerlijk slijm maken in het kinderatelier!

Hoe leuk is het, om in een fijn kinderatelier te mogen knutselen met allerlei materialen en technieken? In Almelo kan dat bij Kijk & Doe. Kinderen van alle leeftijden worden uitgedaagd om te werken met verschillende technieken, materialen en opdrachten. Daarbij is het wroeten in heerlijk slijm, het kliederen met verf en klei juist toegestaan. En voor ouders de geruststellende gedachte dat kinderen goed begeleid en uitgedaagd worden om zich creatief helemaal te laten gaan!

Het kinderatelier van Kijk & Doe

Toen er een tijdje geleden aan mij gevraagd werd of mijn dochter Sanne en haar vriendinnetje een keer mee wilden doen met het kinderatelier bij Kijk & Doe in Almelo, hoefde ik hier niet lang over na te denken; ja! Mijn dochter is gek op knutselen en wat leek het haar leuk om dit samen met haar vriendinnetje Pleun te doen.
Het systeem van Kijk & Doe is erg handig: je kijkt op de site in de agenda bij het kinderatelier en daar staan de diverse activiteiten gepland. Het kinderatelier is meestal op woensdagmiddag en zaterdagochtend, maar er zijn ook veel speciale activiteiten te vinden op de site. Ook de Facebook pagina van Kijk & Doe geeft aan met duidelijke foto’s wat er wanneer te doen is. En wat zag Sanne tot haar grote vreugde staan? Slijm maken! Wat was ik daar als moeder ook enorm blij mee. Hoeveel potten lijm, scheerschuim en lenzenvloeistof er bij ons wel niet doorgegaan zijn. Steeds maar weer mislukte het recept, waardoor ik thuis, naast een heleboel plakkerige rotzooi, ook een teleurgesteld meisje had. Het was dan ook al snel duidelijk dat deze activiteit het moest worden.

Kijk & Doe

Slijm maken in het kinderatelier bij Kijk & Doe

Keuzestress: welk slijm gaan we maken?

Hoe blij Sanne ermee was bleek de dagen voor die tijd al, want ze was niks anders dan aan het fantaseren over de slijm die ze ging maken. Welke kleur, met of zonder glitters en of het wel lekker fluffy zou worden. Dat er van alles mogelijk was, werd al vrij snel duidelijk toen we aankwamen in het atelier van Kijk & Doe. Want de mooiste werken en materialen kwamen ons al tegemoet. Wat een keuze en wat een gekleurde, creatieve vrolijkheid straalde de ruimte uit. Martine Evenhuis, de eigenaresse van Kijk & Doe, begroet ons enthousiast en geeft aan dat de meiden een schort mogen aandoen. Met nog in mijn achterhoofd de kliederboel die ik thuis wel eens heb gehad met slijm maken, is dit zeker geen overbodige luxe.
Eenmaal aan het werk is alles voor de meiden duidelijk, overzichtelijk en vooral schoon. Alle materialen zijn klaargelegd en het recept hangt aan de muur. Sanne en Pleun mogen alles zelf kiezen: welke kleur slijm, welke glitters er doorgaan en of ze het juist fluffy of slijmerig willen. Uiteraard bezorgt dit wat keuzestress, en Martine geeft dan ook meteen aan dat ze dan gewoon beide mogen maken. Daarnaast vertelt Martine nog een stuk over de techniek van slijm maken aan Sanne en Pleun. Ook in het gesprek dat ik had met Martine merkte ik al, dat door Martine haar opleiding aan de kunstacademie, kinderen niet alleen gaan knutselen, maar dat als de situatie het toelaat er ook nog een stuk techniek en het juiste gebruik van materiaal aan bod komt. Een goede aanvulling op het knutselen wat mij betreft.

Martine van Kijk&Doe

Martine van Kijk & Doe

De finishing touch

Ik heb al vrij snel door dat ik overbodig ben en Martine geeft dan ook aan dat ik weg kan gaan, maar ook gerust mag blijven. Toch besluit ik nog even te blijven, omdat ik al heb gezien dat de slijm in leuke glazen potten gaat en ik ben erg nieuwsgierig welke mogelijkheden hiervoor zijn. En weer is de keuze reuze; er zijn mogelijkheden tot eenhoornversiering, zeemeerminnenparels, maar ook stoere stickers kunnen gebruikt worden om de pot te personaliseren. Met als finishing touch een eigen bedachte naam voor je slijm op een naamkaartje aan de pot.

Kijk & Doe

Een zelf versierde pot met heerlijk slijm!

Wat is er nog meer mogelijk bij Kijk & Doe?

De workshop in het kinderatelier duurt 2 uur, dus ik ga toch maar even weg. Als ik uit het atelier loop, zie ik kant-en-klare knutselpakketten liggen, die verkocht worden om thuis mee aan de slag te gaan. Heel erg handig als je thuis toch slijm wilt maken en dit niet wilt laten uitmonden in een vieze plakzooi.

Naast het kinderatelier en de verkoop van kant-en-klare knutselpakketten biedt Kijk & Doe veel meer mogelijkheden zoals workshops, bedrijfsfeesten, het peuter-/kleuteratelier, werk op maat, activiteiten voor bijvoorbeeld een BSO en kinderfeestjes.

Er is heel veel mogelijk en dat maakt het atelier van Kijk & Doe juist tot een plek waar je vaker naar toe wilt. En dat kan ook met de strippenkaart die je aan kunt schaffen, dit maakt dat je per keer goedkoper uit bent. Dat we vaker willen komen, wordt nog eens bevestigd door Sanne en Pleun die met 2 geweldige potten slijm, een grote glimlach en schone kleren het atelier weer uitlopen. Meer informatie over Kijk & Doe vind je op de website.

Eerder verscheen er op VETTT een interview met de oprichtster van Kijk & Doe, Martine. En Vettt-bloggers Daphne en Femke schreven eerder over het peuteratelier waar ze naartoe gingen.

 

Kijk & Doe

Het resultaat!

Over Marjolein

Meer blogs van Marjolein lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.