Film Food Fest getest

Weken geleden riep ik enthousiast dat ik het Film Food Fest Kids in Tubbergen wel wilde uitproberen. Mijn zoons Sam en Thabang en ik zijn eigenlijk overal wel voor in (nou ja, bijna dan). Blogger Evelin Hams deed hier al een fantastische vooraankondiging, waarin ze ook vertelde over de speciale kindereditie. Dat zagen wij wel zitten: genieten van een leuke kinderfilm, de lekkere gerechten en de verschillende spelletjes. Je weet natuurlijk nooit of zo’n concept in het echt ook zo goed uitpakt als dat het klinkt. In ieder geval hadden we al wel de tropische temperaturen!

Het regent gehaktballen

Afgelopen zaterdagmiddag reden we verheugd richting het Hof van Tubbergen. Wat een prachtlocatie voor een openluchtbioscoop. Door ons goede humeur, de stralende zon en de bijbehorende zomerse outfit wanen we ons al snel in tropische sferen. Bij aankomst krijgen de kinderen een welkomstverrassing: heuse kinderchampagne met een eetbaar rietje en een scheutje gummibeertjes! We settelen onszelf op een meegebracht kleed op het grasveld voor het statige en monumentale pand ‘De Eeshof’. Er staan jonge dames (met bloemen in het haar) en heren klaar om alles goed te laten verlopen, er zijn voldoende schaduwplekken gecreëerd en overal staan kannen water voor ons klaar vanwege de warmte.
Het filmscherm (4 x 7 meter) is groot genoeg om de hilarische film ‘Het regent gehaktballen’ goed te kunnen volgen. Het blijkt een zeer vermakelijke film, vooral mijn jongste schatert het uit. Een grappig detail: tijdens de film lopen er steeds bejaarden achter het scherm langs met bijhorende rolstoelen, rollators en wandelstokken.

Film Food Fest

Film Food Fest

Culinaire lekkernijen

Na precies 00:19:09 minuten komt het eerste gerecht in beeld én in het echt: er wordt een sappige cheeseburger geserveerd. Terwijl de kinderen lekker aan het smullen zijn draait de film gewoon door. Op 00:34:33 minuten komen er heerlijke frisse sinaasappeldrilpuddingen met Smarties tevoorschijn. En om 00:48:36 is het volgende en laatste gerecht aan de beurt. Er wordt een tornado van spaghetti met gehaktballetjes voorgeschoteld. Daarna volgt een kwartiertje pauze en hebben we de tijd om een plas te doen, even af te koelen onder een sproeier en een verkoelend drankje te drinken (dat wijntje smaakte me wel héél goed). Wat volgt is het laatste stuk van de film. Ik zie Sam en Thabang ondertussen steeds meer richting het scherm schuiven, waar eerst nog schaduw was.

Film Food Fest

Komt Film Food Fest door de Vettt-test?

Na de film kun je rondlopen, je laten schminken, op de foto met op de achtergrond een prachtig VW-busje of meedoen aan leuke spellen zoals snoephappen, blikgooien of Gehaktballetje Prik (zoals Ezeltje Prik). Het was intussen alleen echt snikheet. Maar wat hebben we een leuke en mooie middag gehad; echt genieten! De sfeer was ongedwongen, het eten niet te ingewikkeld en de kinderen hoeven niet braaf te blijven zitten of stil te zijn. Kortom: een gaaf evenement.

gehaktballetje prik klein formaat

Leuke bijkomstigheid: ouders mogen hier gratis naartoe. Minder leuk: als ouder zie je al die lekkere dingen aan je neus voorbij gaan ….. de gerechten worden alleen aan de kinderen geserveerd. Beetje jammer, haha…

Hopelijk tot volgend jaar, zeker een aanrader voor iedereen!

 

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.