Om zelf te maken: vrolijke Valentijns fudge!

Valentijnsdag staat weer voor de deur, en misschien doen jullie er wel helemaal niet aan hoor tóch is het leuk om je partner of geliefde een met een klein gebaar duidelijk te maken dat je van hem of haar houdt. Ik vind het vooral leuk om iets leuks te bakken met mijn kinderen en dat kado te geven. Zo heb je toch samen iets lekkers gemaakt en kun je er met z’n allen van genieten! Als dát geen liefde is?! Ik maakte met Bram deze heerlijke Valentijns fudge, makkelijk te maken en hij smaakt heerlijk.

Wat heb je allemaal nodig voor deze valentijns fudge?

  • 400 ml gecondenseerde melk
  • 2 repen witte chocolade
  • roze ruby smeltchocolade van Jumbo (alleen verkrijgbaar bij de grotere jumbo’s)
  • mini marshmallows
  • gezellige versiering voor over de fudge
  • een schaaltje of bakje van ongeveer 20×20 cm (ik gebruikte zelf een brownie vorm)

Hoe maak je deze valentijns fudge?

Super simpel, deel de gecondenseerde melk op in 2x 200 ml. Doe de eerste helft in een steelpannetje en warm, op laag vuur op (het moet niet koken want dan bestaat de kans dat het gaat schiften!) Voeg dan de 2 repen witte chocolade toe in blokjes en laat voorzichtig mee smelten.

Als alles goed gemengd en gesmolten is voeg je pas op het aller laatst de marshmallows toe, heel kort maar anders smelten deze mee in de melk! Haal de pan van het vuur en giet het in een (met bakpapier bedekte) brownievorm, of klein (lasagne)schaaltje, zet in de koelkast om af te koelen. Zorg ervoor dat deze laat goed hard is geworden voordat je de tweede laag gaat maken, hier kan wel een uur of 3 tussen zitten. Voor de tweede laag smelt je de andere helft van de gecondenseerde melk in het steelpannetje, voeg hier de roze ruby smeltchocolade aan toe tot je een mooie roze substantie hebt, en roer goed door. Pak het pannetje van het vuur en giet de tweede laag op de eerste laag in de vorm.

Nu ga je hem meteen versieren, doe dat met een beetje tempo, want deze laag droogt vrij snel in! Zet daarna de fudge terug in de koelkast, en laat goed opstijven. Als hij goed opgesteven is kun je hem in blokjes snijden. En tadaaaa klaar is je heerlijke Valentijns fudge!

Fijne Valentijnsdag allemaal!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.