Familieweekend bij Florizand op Terschelling

In de zomer van 2016 lekker in het zonnetje bladerend door de VT Wonen, zag ik een mooi artikel over een gezin dat een huis op Terschelling heeft. Florizand heet het. Een prachtig duurzaam huis gebouwd onder architectuur, dat sprak mij wel aan. Het heerlijke eilandgevoel en bij eventueel minder weer toch een huis waar het fijn vertoeven is. Eindelijk was ik een keer ruim op tijd met boeken. Zodra de boot geboekt kon worden, zat ik achter de computer. Zo, nog een paar fietsen erbij en ik had het goed voor elkaar voor vertrek (dacht ik).

Stress om niks

Na een zonnige reis met de boot van Harlingen naar Terschelling, kindjes helemaal blij op de boot natuurlijk, de fietsen opgehaald. Nou, hoe soepel kan het gaan. Nu nog even 20 minuutjes op de fiets richting ons mooie huis en genieten maar! Toen kwam er toch enige stress… We konden de huizen niet vinden. Ok, geen probleem. Even vragen bij de camping. Ja, we zitten toch goed. Alleen de bewegwijzering ontbreekt, maar goed als dat alles is. Ok, en nu? Hoe komen wij binnen? Geen receptie, geen idee wat ons huisnummer is… Nog een keer de mail nakijken. Nee ook niets, toch maar even weer terug naar de camping om te vragen. “Nee, wij hebben echt niets te doen met de huizen, maar,” vertelde de aardige mevrouw nog even snel op de valreep, “het gaat heel modern met een code en een kastje ofzo, daar zit dan de sleutel in.” Aha, dat ken ik! Alleen, hoe weet ik dan wat ons huis is? Toch maar even het noodnummer bellen, antwoordapparaat… Ok, even inspreken. Gelukkig worden we snel teruggebeld (mijn man begint toch al licht te koken en vindt duidelijk dat ik het echt beter had moeten regelen). De code staat in de mail, maar waar is mijn mail? Spam!! Ja hoor, ik heb hem! Gelukkig iedereen opgelucht; we hebben een huisje en een code, als de sleutel er dan ook nog in ligt dan valt de puzzel weer in elkaar. Daar zijn we dan, eindelijk kan de vakantie ook bij mijn man beginnen…

Pareltje

En wat een mooi huis! Alles klopt; grote ramen, gezellige spulletjes. Hup, de schuifdeuren open en we kunnen naar buiten. Binnen in het huis is er een echte vide, heus balkonnetje met matras en ramen in het dak zodat we ‘s avonds naar de sterrenhemel kunnen kijken. Dit is nu al het favoriete plekje van de kinderen. Een hoog bed en dan zo wegdromen in de wolken en blauwe luchten. De komende dagen gaan we Terschelling verder ontdekken. Wat een prachtig eiland, de diverse natuur en stranden die zijn zo wit alsof je ergens heel ver weg op een eiland zit.

Op de fiets

Fietsen huren is een must op Terschelling. Dan zie je het eiland op z’n mooist. Je komt overal gemakkelijk en voor de kinderen een beleving. Wij hadden 1 ouder-kind-tandem (supergezellig!) en 1 bakfiets, ook lekker makkelijk met de strandspulletjes en wat eten en drinken.

Overal waar je naartoe gaat op Terschelling is het goed en mooi. Wij hadden niet echt een plan, gewoon lekker fietsen, even naar het strand, lekker relaxen, spelen met de kids. Zand, water & de zon; dat zijn de perfecte ingrediënten voor Bloem & Saar om de mooiste zandkastelen te bouwen. Dan even naar een gezellige strandtent wat lekker drinken en eten. ’s Avonds was ons programma redelijk rustig, gezellig BBQ-en, pizza’s bakken met de kids in de buitenoven en dan redelijk op tijd naar bed.

Florizand

Magisch moment

Zaterdag 05:00 uur (Ja, je leest het goed in the morning): ik ben wakker!! Hmm, wat ga ik doen? Proberen nog te slapen en dan waarschijnlijk wakker liggen of heel zachtjes uit bed, naar het strand fietsen en even een mooi meditatiemoment voor mezelf?  Ik voel het al van binnen, dat laatste wordt het natuurlijk. Daar ga ik, op weg naar het strand, het lijkt wel of het hele eiland nog slaapt. Alleen de zon, de vogels, de konijntjes en ik zijn wakker. En wat is het strand mooi zo vroeg, die prachtige ochtendzon; hier word ik blij van. Ik neem plaats op mijn handdoek en kan mijn ogen niet sluiten, zo fijn is het om naar de zee, de zon en naar dit moment te kijken. En ja, mediteren klinkt voor velen zweverig, niets voor mij of ver van mijn bed, maar dat hoeft helemaal niet. Het is niets anders dan in het moment aanwezig te zijn en daar bewust van zijn zonder na te denken over alles. Wie wil dat nu niet zo af en toe? Na dit fantastische begin van de dag en een uurtje op het strand te zijn geweest fiets ik maar eens heerlijk terug en zal ik eens kijken hoe het met de rest van de familie is.

Tips

Ik kan wel blijven schrijven en vooral delen met jullie waarom jullie naar Terschelling moeten. Hier een paar highlights:

 • Strandtent Heartbreak Hotel: hier hebben ze de lekkerste milkshakes en hamburgers ooit!!! En dat alles onder de toeziend oog van de knappe Elvis Presley.
 • Het wrakkenmuseum: ontzettend leuk om met de kinderen naartoe te gaan, een heuse piratenspeeltuin en een museum met alles opgebouwd uit spullen gevonden op het strand van Terschelling. Je vindt er de gekste en leukste dingen.
 • Duinen verstoppertje met verlos: dit moet je zeker doen. Wat een lol!
 • Het groene strand: lekker zitten in het zonnetje genieten van het uitzicht, eventueel een lekker hapje en drankje bij het mooie café De Walvis.
 • Blokkarten op het strand: samen met je kind in een duokart en dan zeilen over het strand. Superspannend, maar o zo leuk om te doen.

Terschelling

En zo is er nog veel meer, wij hebben niets gezien of meegemaakt wat we niet leuk vonden (behalve het zoeken van de sleutel dan ;-))

Florizand Terschelling

Wij verbleven in dit superleuke huisje, Florizand heet het. Meer informatie vind je hier op de website. Heb je  zelf nog leuke tips voor accommodaties op de Waddeneilanden dan hoor ik het graag. Laat gerust een berichtje achter.

Have fun op Terschelling!

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
 • Renate
  augustus 10, 2017

  Wat een leuk stukje en wat fijn dat het beviel!
  Zal nog eens nakijken of de code voor de sleutel goed genoeg vermeld staat.

  Renate van Florizand