Uit eten met kids bij Sam Sam Enschede

Ik denk dat de meeste mensen uit Enschede en omstreken Sam Sam wel kennen. Ik vind het echt een aanrader, helemaal als je kinderen hebt. Meestal is uit eten gaan met kinderen niet echt een feest, behalve bij een pannenkoekenboerderij, speelparadijs of … bij Sam Sam dus. Daar is het namelijk heel gezellig én ook nog echt lekker. Wij komen er regelmatig, want we wonen redelijk dichtbij het centrum van Enschede. De houten auto’s worden als eerste uit de bakken getrokken, kleurplaten uit de kast gepakt en potloden over de tafel gegooid. De Bobo wordt gelezen, nou ja, de voorkant dan en de rieten poppenwagen wordt even heen en weer geslingerd. Bij Sam Sam is er namelijk genoeg te doen voor (jonge en ook wilde) kinderen. En je kunt er dus ook nog goed eten, ook niet onbelangrijk. Nu komt het leukste: achterin de Vettt zomerspecial zit een kortingsbon van Sam Sam. Kinderen krijgen een gratis kidsmenu, als ze hun vader, moeder, opa of oma meenemen.

Sam Sam

Sam Sam, op de Oude Markt in Enschede, staat onder andere bekend om de grote leestafel die meteen opvalt wanneer je naar binnen loopt. Hierachter hangen ontelbaar veel magazines en dagbladen, voor ieder wat wils. Heerlijk om op een zondagochtend een krantje te lezen met een grote kop cappuccino en muffins uit de eigen bakkerij. Maar ook ’s middags is het er genieten. Ik vind vooral de wrap met geitenkaas en een glas ijskoude homemade icetea erg lekker. ‘s Avonds kun je er terecht voor een (vegetarische) dagschotel of heerlijk à la carte dineren. Ga je uit eten met kids, dan is er ook een speciale kinderkaart. En kom je alleen voor een wijntje en krijg je uiteindelijk toch trek, dan is de Dim-Sum echt een dikke vette aanrader.

Uit eten met kids

Zomers zit je het lekkerst buiten op het terras. Het uitzicht over de druk bezochte Oude Markt vind ik persoonlijk heel fijn. Maar met kinderen erbij ga ik toch liever naar binnen. Ons vaste plekje is aan de leestafel rechts achterin de hoek. Zo dicht mogelijk bij het speelgoed en zo ver mogelijk weg van mensen zonder kinderen. Ik kan me voorstellen dat niet iedere gast zit te wachten op enthousiast spelende kinderen. Sam Sam heeft dit perfect opgelost met een gezellige kinderhoek met genoeg (houten) speelgoed, kleurplaten en boekjes.

Uit eten met kids Sam Sam Enschede

De Vettt zomerspecials liggen er ook 😉

Op de kinderkaart staan heel veel lekkere dingen: van een boterham met jam tot aan een heerlijke pasta, pannenkoek, frikandel met broccoli of zelfs kaasfondue. Mijn jongens kiezen vaak een pannenkoek of frikandel met patatjes. Maar eigenlijk gaat alles om het toetje dat ze zelf mogen maken in de bakkerij. Hoe gaaf is het dat die kleine bengels nieuwsgierig en verlegen achter de kassa verdwijnen en vol zelfvertrouwen en met een bak ijs, slagroom en lekkere snoepjes weer tevoorschijn komen? Dat geeft ons ouders toch weer even de tijd om ons eigen eten rustig op te eten 😉

Nieuwe kaart

Yvette tipte mij laatst via Facebook over de nieuwe menukaart van Sam Sam. En dan specifiek over de Poké Bowl. Een traditioneel gerecht uit Hawaii met verse vis, rijst en groenten. Sam Sam serveert de bowls, in plaats van met vis, ook met kip of geheel vegetarisch. Ik ben gek op eten uit andere landen, dus ik hoefde niet op de menukaart te kijken en koos voor de Poké Bowl met verse zalm. Ik nam de kleine variant, we hadden net een verjaardag gehad en de jongens zouden toch nooit al hun frietjes opeten. Goede keus, want het vult best. En, een goede keus, want ik vond het echt heel erg lekker. Het deed me een beetje denken aan Japans eten, door de sojabonen en verse zalm. En laat ik daar nou gek op zijn!

Uit eten met kids sam sam Enschede

De Poké Bowl is echt een dikke vette aanrader!

De jongens kozen deze keer beiden voor een frikandel met van die heerlijke skin on frites. Ravi met snoeptomaatjes en Bodhi met broccoli. Na hun snelle hap lieten we de jongens weer lekker spelen. Het was rustig en ze zaten niemand in de weg. Dat gaf ons de mogelijkheid om optimaal te genieten van ons eten en drinken. Ik ga nu niet net doen alsof Sam Sam engeltjes van mijn kinderen maakt. Nee hoor, ze praten nog steeds te hard en pakken nog steeds elkaars potloden en speelgoed af. Maar het is gewoon een fijne plek, waar mijn kinderen zich op hun gemak voelen.

Nog een paar tips:

Uit eten met kids? Ga op tijd, dan is het nog lekker rustig. Zoek een plekje uit dicht bij het speelgoed of laat ze iets meenemen naar de tafel. Als ze slecht eten kun je ze natuurlijk altijd lekker maken met het zelf te maken toetje. Ik weet zeker dat ze dan de broccoli, patatjes of laatste restje vlees wel opeten.

Vergeet je de kortingsbon uit de Vettt zomerspecial niet? Reserveer snel en eet smakelijk!

Uit eten met kids sam sam Enschede

Zie hier de gele kortingsbon achterin de Vettt zomerspecial 🙂

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.