Knutselen voor Pasen: eieren verven en versieren

Als Twentse heb ik wel wat met Pasen en de bijbehorende tradities. Naar het paasvuur gaan, eieren verstoppen en ook de oerhollandse traditie van eieren tikken houd ik graag in ere. Mijn dochter doet inmiddels ook vrolijk mee als we met de hele familie en een grote pan met gekookte eieren klaar zitten voor de jaarlijkse eiertik-battle. Persoonlijk vind ik het tikken leuker dan het opeten en dus blijven er ook altijd veel eieren over. Eieren verven of versieren is een mooi excuus voor na het paasontbijt of de paasbrunch. Knutselen voor Pasen: hieronder een paar tips!

Benodigdheden eieren verven en versieren

Naast veel hardgekookte eieren – er mislukt er wel eens eentje – heb je natuurlijk verf, lijm en (raam)stiften nodig. Waterverf kan, maar ecoline en krijtverf doen het ook goed op een ei, net als glittersteentjes, veertjes en wiebelogen. We hadden ook afplaktape nodig voor ons Dummie de Mummie ei. De boeken over Dummie de Mummie zijn op dit moment nogal populair vandaar…

Eieren verven met de eierverfmolen

Ze zijn overal te koop voor zo’n € 0,50 – € 1,00: de eierverfmolen. Mooi scrabble woord en slimme uitvinding, want geen vieze vingers bij het verven en handig voor het drogen. Dachten we. De werkelijkheid was hier iets anders. Ei floepte er iedere keer uit en het ronddraaien ging ook niet van een leien dakje. Geen succes dus, maar kan ook aan ons gelegen hebben. Het ei in een eierdopje zetten is ook een prima oplossing.

Paasinspiratie

Op Pinterest en in de bladen vind je vaak de mooiste voorbeelden van knutsels en zo ook van versierde eieren, de een nog kunstiger dan de ander. Maar zeker niet door kinderhanden gemaakt, dat is wel duidelijk. Maar ja, de eieren hoeven uiteindelijk het museum niet in, dus laat die kids lekker los gaan en hun eigen fantasie gebruiken, toch? Uiteindelijk was dit het resultaat na een middagje versieren van links naar rechts: de paashaas, een blij ei, een lente ei, een eng ei én Dummie de Mummie.

Gezichtjes op eieren

Een ei leent zich perfect voor het maken van een gezicht. Dat levert vaak een grappig resultaat op. Bij Flying Tiger kochten we stickers met ogen, neuzen en monden en die blijven zitten op gekookte eieren. Ze zijn ook leuk op de bijgeleverde papieren eieren. Absoluut onze favoriet!

Wij hebben gelachen tijdens het versieren (met uitzondering van de eierverfmolen dan), kortom een prima bezigheid met de Pasen. En heb je geen zin in geklieder met verf en lijm of ga je uit eten met de Pasen dan zijn de stickers op de papieren eieren absoluut een uitkomst. Veel plezier tijdens de Paasdagen!

Eieren verven

Nog meer Paas-inspiratie?

Marloes ging aan de slag met eieren verven en versieren, eerder verschenen er al andere blogs binnen het thema Pasen;

  • Lees hier hoe Femke washandkuikentjes maakte met haar 4-jarige
  • Bekijk hier een overzicht met plekken in Twente waar je van een Paasbrunch kunt genieten.
  • Check hier een overzicht met Lammetjesdagen, één daarvan valt op tweede paasdag.

 

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *