Familieportret, maar dan anders!

Een gezinsfoto maken kunnen we tegenwoordig allemaal. Hup, de selfiestand of zelfontspanner erop en klaar is kees. Maar…een familieportret kan ook anders. Én origineler. Want hoe tof is een illustratie of tekening van je gezin? Wij zijn helemaal fan en delen graag de vijf leukste en meest originele familieportretjes met je! Vier ervan zijn een getekend familieportret, en één ervan is een geborduurd familieportret. Superleuk cadeautjes voor de feestdagen, geboorte, huwelijk en… eigenlijk altijd. Hoe leuk is het ook om opa en oma op illustratie vast te laten leggen?

Het gezinnetje op z’n leukst door Leonie Verver

Ons eerste getekende familieportret ooit kwam van Leonie Verver. Zij maakt ontzettend toffe en creatieve illustraties van je gezin, jezelf of je huisdier. De achtergrond en setting kies je zelf. Wij kozen voor een plekje waar we als gezin heel graag zijn: het strand! Wie een échte Leonie Verver aan de wand wil, moet er wel vroeg bij zijn, want sinds de VT Wonen haar noemde is er een flinke wachtlijst.

getekend famlieportret

Uniek stijltje van Sara-Anne.nl

Ik ben helemaal fan van de stijl en het kleurgebruik van Sara-Anne.nl. Het getekende familieportet doet ze in close-up, met ogen dicht en blozende wangetjes. Ik hou er helemaal ervan! Door het rustige effect en de mooie, natuurlijke tinten staat het prachtig in vrijwel elk interieur. Check vooral haar site voor de opties en voor de unieke kaarten en posters die Sara zelf ontwerpt. Sinds kort verkoopt ze ook petit goodies. Maar dan alleen de állermooiste.

Getekend familieportret

Floortje tekent… en hoe!

Vrolijk is echt het toverwoord van ‘Floortje tekent’. Ik kwam haar eens tegen via Instagram en volg haar inmiddels al een hele tijd. Heerlijk hoe ze kleurtjes weet te mixen en altijd een frisse en echte illustratie weet te maken. Hoe goed weet ze kleine details ook weer te geven! Je kiest zelf de achtergrondkleur en de kleding die je aan wilt. Op deze manier heb je er in huis altijd wel een passend plekje voor. Kijk vooral op haar site en Insta voor veel meer leuke voorbeelden! Ze maakt hele mooie getekende familieportretten.

getekend familieportret

Jouw gezinnetje op borduur van Tinyxstitches

Geen illustratie, maar een familieportret van borduurwerk. Ik bedoel: hoe origineel is dit! Ook weer zo ontzettend leuk om cadeau te geven. Het prachtige borduurwerkje kan in een fotolijstje, in een vaandel of (mijn favoriet) een originele borduurring. Op dit moment ook nog eens een super hip woonaccescoire. Applaus voor dit kleine staaltje vakmanschap!

familieportret

Voor de cirkel bij Sunflower Sunshine

Alleen de naam maakt mij al blij, maar de portretjes nog meer. Hoe leuk is dit, mijn boys op papier door de talentvolle graphic designer Nanda van Sunflower Sunshine. Kenmerkend is de cirkel achter het portret. Natuurlijk in elk gewenst kleurtje/motiefje. Dus ook deze kun je helemaal passend bij je huis laten ontwerpen. Hier wilden de boys ‘m allebei graag in hun slaapkamer. Bij Sunflower Sunshine kun je ook kiezen voor een familieportret van je hele gezin, alleen jezelf of misschien wel opa en oma. En weer compleet anders dan de vorige voorbeelden.

getekend familieportret

Een getekend familieportret, hoe wordt zoiets gemaakt?

Wees gerust, je hoeft geen urenlang te poseren met je complete gezin. Bij de meesten kun je een gezinsportretje eenvoudig aanvragen via de website. Vervolgens stuur je wat foto’s van je gezinnetje toe. En je huisdieren, als je die hebt. Want die horen er natuurlijk ook bij! Vervolgens wacht je rustig af tot het prachtige resultaat!

Een getekend familieportret, een geborduurd familieportret….en?

Heb jij nog leuke aanvullingen voor bijzondere portretjes? Ik ben heel benieuwd! Deel ze vooral met mij!

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.