Gaaf tubing feestje bij Skicentrum Moser

Thabang werd begin september 10 jaar. Nu was het inmiddels al eind oktober en dus moest en zou dat feestje worden gevierd. We waren welkom bij skicentrum Moser, bij het Rutbeek in Enschede. Daar gingen we een middagje ‘tuben’. Tuben? Ja, met zo’n rubberen band van de berg afsjezen. Hoe dat precies in zijn werk gaat leg ik uit in dit blog. En wat de jongens ervan vonden natuurlijk!

Tuben bij Skicentrum Moser

Skicentrum Moser gelegen in recreatiegebied Het Rutbeek beschikt over drie kunststof skipistes die verschillen in moeilijkheidsgraad en een restaurant. Je kan er verschillende kinderfeestjes geven: zoals tubing, skiën, paintballen, vlotten bouwen of een activiteit in combinatie met het naastgelegen klimbos. De prijzen variëren tussen de 8 tot 16 euro per kind. De minimum leeftijd is 6 jaar en er moeten minstens 6 kinderen/feestgangers meedoen.

Funtubing

Ik had met Thabang overlegd welke activiteit het nou precies moest worden. Hij wilde wel gaan voor het jodelen, whaha… huh? Na een korte check bleek het om tubing te gaan. Tuben is een spannende activiteit voor stoere jongens en meiden. Je gaat met een rubberen band in hoge snelheid van de piste af. Wij gaan dit met zes jongens uitproberen. Maar eerst starten we het feestje met lekkere taart & ranja. Die taart hadden we zelf meegenomen en konden we daar in het restaurant op smikkelen. Dat was een tip van de eigenaar, dan heb je thuis ook geen zooi (handig, want ik vind mijn huis na vijf minuten met een bende jongens al lijken op een ware veldslag)!

Het tuben was zo ontzettend leuk. Eerst krijg je een korte instructie en vervolgens loop je met je band aan een soort lift omhoog.

Tubing

Op de gewenste hoogte stap je vervolgens de piste op. Daar ga je in de band zitten en houd je de touwen op de randen van de band vast. De instructeur geeft je een zetje en daar ga je… je roetsjt in volle vaart naar beneden. Hoe geweldig gaaf dat is moet je maar snel op het Youtube filmpje bekijken. De jongens wisten niet hoe snel ze weer naar boven moesten komen.

Extreme tubing

Na ruim een half uur kregen de kinderen een helm op. Dat betekent vast dat het nog veel spannender gaat worden. En inderdaad: de kinderen mochten ‘extreme tubing’ ervaren. Je gaat in je band door een smalle baan van 200 meter (langste van Nederland!) met allerlei sensationele bochten. Helemaal te gek natuurlijk. Na een paar keer van deze helling af zoeven hadden alle kinderen wel een zere bibs!

Tubing

Tubing

Het is best zwaar om telkens weer lopend de berg op te gaan met de tubingband dus ruim een uur tuben is voor zo’n kinderfeestje helemaal perfect. Na al die actie hadden de jongens natuurlijk verschrikkelijke honger, dus dat patatje mét snack ging er na afloop prima in.

Info over het tubing kinderfeestje bij Skicentrum Moser

Als je hier naartoe gaat om te tuben dan vraag je alle kinderen vooral om oude kleren en schoenen aan doen. Omdat de pistes worden nat gehouden en met groene zeep worden ingesmeerd voor extra gladde afdalingen wordt je sowieso wel een beetje nat. Wij hadden het eerste half uur regen, maar dat hebben de kinderen niet eens gemerkt (het gaat meestal ook gewoon door). Wil je meer informatie of heb je nog vragen kijk op: skicentrum Moser. Ik belde van tevoren even met Moser (053-4283141) en ik werd heel vriendelijk te woord gestaan. Alles kon naar wens aangepast worden. Een supervettte aanrader dus! Ook tof om dit met een familiedag te doen (ik zie vooral mijn zussen en hun mannen zo van de berg af racen).

Begint het al te kriebelen om deze spectaculaire activiteit te doen? We zijn benieuwd!

Tubing

Tubing

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.