Het kan: Gezond snoepen zonder toegevoegde suikers

Door

“Mag ik een snoepje?”, hier in huis zijn ze er gek op: snoep! Welk kind eigenlijk niet? Maar ik vind het zelf een lastige, vooral omdat ik weet dat het troep is dat ze naar binnen werken. Het meeste snoep zit vol met kleurstoffen, E-nummers en suikers. Ik ben op zoek gegaan naar gezond snoep zonder toegevoegde suikers. Ik maakte eerder ook al eens zelf snoep. Maar dat bleek wel heel veel werk!

Ik schakel expert Kim in van Pure Generaties

Als het om gezond en verantwoord gaat dan is er bij mij in mijn directe netwerk één iemand die gelijk in mijn hoofd ‘op komt’. Dat is Kim, die samen met haar moeder Daphne ‘Pure Generaties’ runt. Ze hebben met z’n tweetjes ontzettend veel verstand van voeding. Ik wist al wel dat ze in hun webshop ook snoep-producten verkopen. Dus ik vroeg Kim of ze tips heeft, Kim is zelf moeder van 2 jonge kinderen…dat geeft vertrouwen!

Gezond snoep van Food2Smile

Kim raadt mij eigenlijk gelijk de producten van Food2Smile aan. Ik weet dat ik mijn kinderen niet blij ga maken met snoep dat eruit ziet als snoep maar compleet anders smaakt. Ik kijk op de website en het ziet er allemaal echt lekker uit. Ik neem contact op met het bedrijf om te kijken of we voor Vettt wat mogen testen. Eigenaresse Miriam is gelijk enthousiast!

Van lolly’s, smarties, colaflesjes tot aan snacks

Het ziet er alles behalve ‘gezond’ uit, het ziet er aantrekkelijk uit en het lijkt verdacht veel op snoep zoals we dag gewend zijn. En de lolly’s lijken ware kunstwerken met de prachtige kleuren.

Wat vinden de kinderen van dit snoep zonder toegevoegde suikers?

Ik voel ietwat verbazing in mijzelf als de kinderen mij zeggen dat de lolly ontzettend lekker is. En als snel proeven we verder, alles is dik vet goedgekeurd en daar is helemaal niks aan gelogen. Er zat één lolly bij met een citrus smaak die mijn oudste dochter niet lekker vind, maar verder…dikke vette ‘YES’. Of een ‘duimpje omhoog’ zoals ze hier zeggen 🙂

De producten die wij kregen van Food2Smile, de lolly’s waren het snelst weg 🙂

De rijstewafels namen we mee tijdens een kinderboerderij bezoekje. Ook fijn om een verantwoorde snack bij je te hebben, daar was mijn kind het helemaal mee eens!

Lekker ook met dat laagje chocolade erop!

Over Food2Smile en het ontstaan van gezond snoep zonder toegevoegde suikers.

Oprichtster Miriam, heeft jaren gewerkt met kinderen met overgewicht. Op het punt van gezonder snoepen liep ze vast. Zelf maken, dat zou het beste zijn want te koop was er niets. Maar er was niets dat voldeed aan haaar criteria. Ze wilde geen toegevoegde suikers en geen aspartaam of andere rode E-nummers gebruiken. Zo begon haar speurtocht. Snoep vinden dat lekker is, technisch mogelijk is en betaalbaar én houdbaar is bleek en enorme uitdaging. Uiteindelijke ontwikkelde ze haar eigen merk Food2Smile. Food2Smile is haar persoonlijke gevecht tegen de suikerkaai en het bewijs dat suikervrij snoepen (niet 30% minder suiker) net zo lekker kan zijn maar een stuk minder slecht voor je lijf. Zo is Food2Smile een merk geworden dat past bij een gezonde leefstijl.

De producten van Food2Smile zijn te verkoop in hun eigen webshop, maar ook in de webshop van PureGeneraties uit Borne. Ik ben ook wel benieuwd of jullie nog tips hebben voor gezond snoep zonder toegevoegde suikers?

Vettt-blogger Marieke ging onder begeleiding van Pure Generaties de uitdaging aan om meer energie te krijgen door gezondere voeding. Je leest het in deze blog: meer energie door andere voeding.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.