Winter kidsproofrecept: Boerenstamppot

Door

Een lekker boerenstamppot: deze mag in de winter niet ontbreken! Een groenteboer bij ons in de buurt had altijd een heerlijke groente combi voor stamppot en daar heb ik mijn eigen versie van gemaakt. Het is een stamppot met wortels, groene kool en prei. De verhouding is 2:1:1. En je kunt er natuurlijk altijd je eigen favoriete stukje vlees of een andere lekkernij bij doen. Bij ons gaat er rookworst en verse worst bij. Met heerlijke jus hiervan. Ik deel hier een favoriet recept voor jou: de Boerenstamppot.

Ingrediƫnten voor deze boerenstamppot:

Voor 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen):

  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 450 gram wortelen
  • 100 gram prei
  • 100 gram groene kool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel boter
  • 1 verse worst
  • 1 rookworst

Ennnn bakken maar:

Schil de aardappelen, snijd deze in stukken en doe deze met het water onderin de pan. Snijd de wortelen en de kool in reepjes en snij de prei in fijne ringen (TIP: ik kies altijd voor vers voorgesneden groenten van de groenteboer, net zo makkelijk). Leg de wortelen, kool en de helft van de prei bovenop de aardappelen. Voeg zout naar eigen hoeveelheid toe en kook het geheel gaar.
Tip: Zijn de kinderen ‘allergisch’ voor stukjes kook dan de prei allemaal mee of houd een deel apart voor degenen die dit lekker vinden.

Boerenstamppot. Rode ui en knoflook

Wanneer de stamppot te koken staat bak de prei, knoflook en ui in een pan. Braad de worsten gaar. Wanneer de aardappelen gaar zijn kunnen je beginnen met stampen. Voeg de boter, gebakken prei, knoflook en ui er aan toe. Opscheppen, jus erover en dan genieten maar. Klaar is jou boerenstamppot!

Boerenstamppot

Ik ben benieuwd of jij deze boerenstamppot ook net zo lekker vind… Heb jij een lekkere stamppot variant en wil je deze met ons delen, laat het me weten.

Er volgt binnenkort weer een lekker recept.

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.