Zelf fruitsnoep maken

Door

Een hele tijd geleden zag ik iets voor bij komen bij de chicks van Chickslovefood.com: homemade fruitsnoep. Ik sloeg het op en bewaarde het voor een goed momentje. En dat momentje was vandaag. Pippa hielp mee, en ze vond het reuze interessant om zelf fruitsnoep te mogen maken.

Wat heb je nodig voor de fruit roll-ups?

vettt fruitsnoepjes maken

– 1 rijpe mango
– 100 gram gedroogde abrikozen
– bakpapier
– een keukenmachine of staafmixer

Wat moet je doen?

Je verwarmt de oven voor op 110 graden.

Je snijdt de mango in kleine stukjes. Omdat ik zelf altijd heel erg aan het vechten ben met het snijden van een mango, leek dit me een mooi moment om google te raadplegen. Ik begon met een instructievideo ‘hoe snijdt je een mango’. Appie wist raadt en Pippa en ik bekeken aandacht deze video: Youtube instructie mango snijden.

vettt fruitsnoepjes maken

Pippa deed de mango samen met de gedroogde abrikozen in de bak voor de keukenmachine en die ging op standje maximaal.

vettt fruitsnoepjes maken

Het was hier de bedoeling dat het een gladde massa zou worden, maar dat ging met mijn keukenmachine niet werken. De keukenmachine werd verruild voor de staafmixer en binnen een paar minuutjes was het mengsel door de proefcommissie goedgekeurd. Een heerlijk fruithapje :-).

Vervolgens leg je een bakpapiertje op je ovenplaat. Hierop ga je mooie reepjes maken van ongeveer 0,5 cm, dit gaan de roll-up snoepjes worden. Je kunt trouwens ook een grote laag maken van 0,5 cm. Die je later snijdt, zo deed Chickslovefood het. Het maken van de reepjes bleek voor een kind van 3 nogal een uitdaging dus we maakten er wat rondjes bij met een lepeltje.

vettt fruitsnoepjes maken

De ovenplaat zetten we in de oven, ergens in het midden. En we wachten, we wachten maar liefst 2.15 uur. Ik zet om het uur de kookwekker om even te gluren hoe ze eruit zagen. Ze zijn klaar als de laag niet meer aan het bakpapier plakt en buigbaar is.

Je laat ze afkoelen, als ze wat afgekoeld zijn snij je ze eventueel nog in de juiste vorm. Je verwijderd het bakpapier en je rolt ze op. Bewaren doe je in een luchtdikke trommel/bak op een koele plek. De rondjes gingen een beetje te hard. Mocht je dit zelf gaan doen dan zou ik voor 1 grote plak gaan :-).

Yay or nay?

Ze zijn op. Dus hier is het zelf fruitsnoep maken een dikke YAY :-). Supergezond en simpel om te maken. Het heeft wel wat (oven)tijd nodig.

 

vettt fruitsnoepjes maken

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Janneke
    februari 12, 2015

    Superleuk! Hier een bengel die het liefst fruit of snoep eet, of een taartje bakt met Bollo de beer. Dus dit lijkt me de ideale uitdaging. En voor de beer ook leuk; eens iets anders dan taart! 🙂