Interview: Nelly van Brown Girl Decorations

Door

 

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Ik ben Nelly Gansekoele, creatieveling, moeder van twee heerlijke jongens, Roan(6) en Finn (bijna 3) en vrouw van Elwin. Ik run de webshop Brown Girl Decorations. Bij Brown Girl Decorations vindt je kleurrijke huis decoratie, cadeau en lifestyle artikelen van kinderspeelgoed tot mooie posters voor aan je muur.

Brown Girl Decorations

Hoe ben je erop gekomen om je bedrijf te starten?

Ik ben in 2010 begonnen met het verkopen van brocante artikelen voor in en om het huis. In 2013 heb ik besloten om mijn bedrijf professioneler te maken en helemaal te focussen op het ondernemerschap. Enerzijds omdat ik het leuk vond om te doen en anderzijds omdat de arbeidsmarkt toen zo slecht was dat er voor mij nauwelijks aantrekkelijke jobs te vinden waren. Inmiddels concentreer ik me alleen op nieuwe producten van veelal kleinere merken uit Nederland en Europa.

Run je je bedrijf alleen of met anderen?

Ik run Brown Girl alleen maar met heel veel hulp van mijn man achter de schermen.

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

Veel zakelijke dingen zijn in het weekend zoals een markt of beurs en dan is mijn man bij de kids of hij neemt er speciaal voor vrij. Soms vraag ik mijn moeder mee om te helpen op een beurs of juist om bij ons thuis op te passen. Wij hebben geen familie dichtbij dus dat is soms erg lastig. Ik neem ook vaak mijn jongste met me mee als ik bijvoorbeeld mijn plekje bij conceptstores ga bij vullen en restylen. Een goede planning maken voor werk en privé en niet te veel extra verantwoordelijkheden (buiten werk en gezin) op je nemen werken ook heel goed. In de toekomst wil ik een schoonmaakhulp dat lijkt me zo’n luxe. Niet meer me schuldig voelen als de keuken deze week toch niet schoongemaakt wordt.

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Begin gewoon waar je nu bent. Heb je een idee ga ervoor. Wees niet bang om fouten te maken of dat er iets mislukt. Dat gebeurt gewoon en het is niet erg, dat betekent dat je een andere richting op moet. Blijf jezelf als altijd ontwikkelen.

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Het leukste aan mijn bedrijf vindt ik de contacten met de leveranciers en makers van de producten die ik aankoop. Ze volgen, ontmoeten en een fijne band opbouwen vindt ik belangrijk.

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Over 5 jaar is Brown Girl Decorations uitgegroeid tot een community en een fysieke winkel waar beleving centraal staat. Een shop waar je heen gaat voor decoratie, inspiratie en persoonlijke ontwikkeling. Een plek waar kleinere merken een plek vinden en waar je als bezoeker altijd iets nieuws ontdekt.

Brown Girl Decorations

De webshop

 

Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Dat is een lastige. Ik heb zelfs na bijna 15 jaar nog niet alles gezien wat Twente te bieden heeft. Ik vind de oudemarkt van Enschede een fijne plek met al z’n fijne terrasjes. Bij de kids zijn het Hulsbeek en Kinderboerderij Noord (Deppenbroek) geliefd.

Shop met korting bij Brown Girl Decorations

Leuk nieuws! Nelly geeft jullie als Vettt-lezer korting in haar webshop. Is dat even handig zo voor de feestdagen! Met deze voucher code: VETTTBGD krijg je tot 1 januari 2016 15% korting in de shop: BrownGirlDecorations.

Brown Girl Decorations op de Local Sunday Market

Op 13 december zal er weer een Local Sunday Market georganiseerd worden in de Performance Factory én Brown Girl Decorations is erbij. YAY! Zet hem in je agenda!

Brown Girl Decorations

Brown Girl Decorations op de Local Sunday Market

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
3 Comments
 • Avatar
  Mariska van der Meer
  november 4, 2015

  Leuk deze verhalen!

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   november 4, 2015

   Thanks Mariska, ik vind het ook iedere keer weer zo leuk!

 • Avatar
  Jasmijn
  november 4, 2015

  Leuk om dit te lezen Nelly en natuurlijk Yvette!
  Ik ga snel een kijkje op je site nemen.