Deze Vettt Coole vader opent Pop Up Atelier voor kinderen in Hengelo!

En deze Vettt Coole vader is voor mij geen onbekende :-). Mijn eigen ‘man’ opent deze kerstvakantie namelijk zijn allereerste Jan Doodle Pop-Up Atelier voor kinderen in Winkelcentrum Groot Driene in Hengelo. Voor kinderen van 4 tot 104. Van donderdag 27 december t/m maandag 31 december kunnen kinderen van 4 t/m 104 jaar terecht in het tijdelijke atelier.

Dat hij benaderd is om een leegstand pand op een creatieve wijze in te vullen heeft hij te danken aan een enthousiaste volger. Dat is wat vaker gebeurd, dat mensen ontzettend enthousiast worden als ze Jan Doodle aan het werk zien. Hij is gepassioneerd over wat hij doet én dat werkt aanstekelijk. En dat resulteert voor mij persoonlijk in heel veel Doodles in huis, maar ook kinderen die dagelijks hun eigen kleurplaat krijgen van hun vader. Superleuk!

Over Jan Doodle

Jan Doodle is de artiestennaam van Maurice. En hij tekent al zolang hij zich kan herinneren. Eén van de eerste cadeau’s die ik van hem kreeg was zelfs een doodle en dat is al meer dan 10 jaar geleden. Maurice wil met zijn alias ‘Jan Doodle’ mensen op een laagdrempelige manier hun eigen creativiteit (weer) laten ontdekken.

Jan Doodle

Doodlen

Jan Doodle merkt dat mensen het vaak moeilijk vinden om te beginnen met tekenen. Vaak zijn ze bang zijn om het niet goed te doen. Doodlen is een tekenkunst, die eigenlijk iedereen in zich heeft. Het staat voor ‘krabbelen’. Maurice legt uit: “veel mensen vinden dat ze veel minder creatief zijn dan dat ze in werkelijkheid zijn. Ik wil die drempels weghalen en mensen juist uitdagen om te ervaren hoe gaaf het is om gewoon te beginnen. Niets is fout, alles is goed!”

Jan Doodle

Het gratis Pop-Up Atelier in de kerstvakantie

Van donderdag 27 t/m maandag 31 december zal Jan Doodle iedere dag van 12.00 tot 16.00 in winkelcentrum Groot Driene in Hengelo aanwezig zijn. Het leegstaande pand tegenover supermarkt Albert Heijn gaat het tijdelijk Pop-Up Atelier vormen. Maurice heeft al wel eerder workshops gegeven maar dat is was veelal in musea en op evenementen, dit is totaal iets anders. Maar wel een te gekke manier om het Doodlen naar de mensen toe te brengen. Iedereen is uitgenodigd om langs te komen. Maurice: “Ik kijk ernaar uit om heel veel mensen op een laagdrempelige manier creatieve inspiratie te geven en plezier te laten hebben.”

Tijdens het Jan Doodle Pop-Up Atelier zal het hele atelier één groot canvas zijn. Er wordt samen met de bezoekers overal op getekend. En het blijft niet bij het tekenen op een vel papier, ook de muren en de vloeren worden voorzien van kunst.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen in het Facebook event van Jan Doodle. 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.