Onze wintersport begint in Enschede!

Onze jongens (7 en 9) hebben vorig jaar voor het eerst een paar dagen op de ski-s gestaan. En ze willen dit jaar (natuurlijk) weer…. Voordat we naar de echte bergen gaan, vind ik het een fijn idee dat de jongens alvast een keertje weer op de ski-s hebben gestaan. En hoe fijn dat dat dichtbij huis gewoon kan. Wij testten de buiten skibaan van Skicentrum Moser in Enschede. 

Skicentrum Moser in Enschede: Borstelbanen met sleeplift

Skicentrum Moser heeft drie verschillende afdalingen, tussen de 100 en 160 meter. Het zijn borstelbanen compleet met sleeplift en al. Hier kun je in groepjes of individueel lessen volgen. Onze jongens sloten aan bij een groepsles met kinderen met soortgelijke ervaring. Super fijn dat de jongens even weer konden voelen hoe dat skiën ook alweer gaat. En wat je ook alweer moet doen voor een goede pizzapunt. De les duurde een klein uur, maar voor de jongens natuurlijk veel te kort. Naast dat ze heel veel leren, vinden kinderen het vooral heel erg leuk. En dankzij de les hebben ze nog meer zin om op wintersport te gaan.

Skicentrum Moser in Enschede

Vol vertrouwen op wintersport

Helemaal fijn vind ik dat zo’n borstelbaan een echt goede techniek vereist. Kom je in de sneeuw nog wel weg met een beetje gestuntel, op de borstelbaan gaat je dat niet lukken. Dus als het hier bij Moser goed lukt, gaat dat in het buitenland helemaal goedkomen. En dat geeft dan mooi vertrouwen voor de volgende wintersport. Voor mama dan hè, de jongens hebben dat vertrouwen zelf al volop….

Ook recreatief skiën

Naast lessen kun je ook met het gezin recreatief skiën bij Skicentrum Moser. Hoe gezellig! En ze hebben ook een Tubing baan, waarbij je op een tube de berg af glijdt. En ben je op zoek naar een kinderfeestje dat ook in de winter leuk is? Boek een ski- of tubefeestje, super tof! Een proefles reserveer je voor € 15,- inclusief materiaal. Kijk voor meer info op www.skicentrummoser.nl.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Skicentrum Moser in Enschede.

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.