Citytrip naar Osnabruck tijdens de kerstmarkt

Door

Onze buren in Duitsland zijn er goed in: kerstmarkten! Het is dé plek om volledig in kerstsferen te komen. Daphne vertrok voor een samenwerking tussen Vettt en Enschede Promotie voor een weekend met haar gezin naar Osnabrück. Om de kerstmarkt Osnabrück te bezoeken. En naast de kerstmarkt ontdekte ze nog veel meer.

De kerstmarkt in Osnabrück

Het ultieme kerstgevoel beleven? Dat doe je echt op en kerstmarkt. De geur van dampende glühwein en allerlei heerlijkheden, overal lichtjes en kerstversiering. Eind november vertrokken we voor 2 dagen naar Osnabrück om daar de kerstmarkt te bezoeken.

De kerstmarkt is verdeeld over verschillende locaties in de binnenstad. Als je gaat is het sowieso slim om je in de locaties te verdiepen, zodat je weet waar je moet zijn voor welke activiteit. Een aanrader is sowieso het bezoek van de kerstman, iedere dag om 16.30 uur op het marktplein.

Dom Weihnachtsmarkt in Osnabrück

Wij startten bij de Dom Weihnachtsmarkt. Waar je overal houten hutjes met kerstverlichting ziet. Wij kwamen hier op vrijdag aan, na ons avondeten trokken we naar de kerstmarkt voor ons toetje. En dat is genieten hoor, er is volop keuze in allerlei lekker dingen en het sfeertje is fantastisch.
De kerstmarkt van Osnabrück is verspreid over het centrum. Meer informatie over de kerstmarkt en wat er allemaal te doen is vind je hier.

Op dag twee bezoeken we nog meer van de stad en zien we ook de andere kerstmarkt locaties. Wat is het een fantastisch leuke stad voor een stedentrip!

Hotspots Osnabrück

Via Enschede Promotie kwam ik in contact met een Nederlandse blogger, Janna Kamphof, woonachtig in Osnabrück. Ze gaf zoveel leuke tips, die wil ik je zeker niet onthouden:

  • Herr von Butterkeks, waar je lekker ongedwongen kunt eten
  • De Redlinger Strasse is leuk om doorheen te lopen, er zitten een paar leuke hippe tentjes en leuke winkeltjes
  • Buddha Bowl voor heerlijk aziatisch eten
  • L’Artiste, in een zijstraatje van de Krahnstrasse is een winkeltje met een onwijs kitscherige zolder waar het hele jaar door kerstballen verkocht worden.
  • De botanische tuin (gratis) is het hele jaar door te bezoeken
  • En de Marienkirche in het centrum kun je beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.
kerstmarkt osnabruck

Wij hebben heel erg genoten en wisten niet dat Osnabrück zo leuk was! Je bent er even helemaal uit en het is maar een uurtje rijden. Het is natuurlijk extra leuk met een overnachting, maar je kunt er ook prima voor een dagje naartoe. In en om Osnabrück is nog zoveel meer te beleven dan dat wij beschreven hebben. Zo is er een dierentuin maar ook de Botanische tuin lijkt me te gek. Reden genoeg om nog een keer terug te gaan!

Accommodatie Osnabrück

Het kan nog wel een uitdaging zijn om in de kerstperiode een leuke accommodatie te vinden. Wij kregen de tip voor de Bergman Boarding House appartementen. Meerdere appartementen, midden in het centrum. Vrij nieuw, schoon en op een goede ligging. en ik vind het zelf ideaal met kinderen. Wat mij betreft zeker een aanrader, te boeken via Booking.com.

kerstmarkt osnabruck

Praktische informatie over de kerstmarkt in Osnabrück

Je kunt de kerstmarkt t/m 22 december 2019 bezoeken tussen 12.00 uur en 21.00 uur. Mocht je de mogelijkheid hebben dan raad ik je aan om te blijven tot het donker wordt. Al die lichtjes zijn magisch! Ons mannetje was helemaal onder de indruk.

Nog meer lezen over het bezoek van Daphne aan de kerstmarkt in Osnabrück

De uitgebreide blog die ik over de kerstmarkt schreef vind je op de website van Enschede Promotie: Citytrip naar de kerstmarkt Osnabrück.

Deze blog is tot stand gekomen in het kader van een bloggeruitwisseling tussen het Tourismusverband Osnabrücker Land en Enschede Promotie.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.