De weekendtips: 13 t/m 15 december

Door

Het weekend voor de kerstvakantie. Ideaal om een leuke kerstmarkt te bezoeken, lekker te wandelen of om op de bank weg te kruipen met je Vettt Winterspecial. Hij is zolang de voorraad strekt gratis af te halen bij Stoet (Enschede), Knetter (Hengelo) of De Zoete Bezigheid (Almelo). Online lezen kan natuurlijk ook, je download hem via deze link. Ik ga zelf dit weekend op pad met mijn oudste dochter, we zijn uitgenodigd om naar Disney on Ice in Rotterdam te gaan. Volg je Vettt al op Instagram? Ik zal je vrijdag in de stories meenemen in dit avontuur…(www.instagram.com/vettt_veel_plezier)

Vrijdag 13 en Zaterdag 14 december: Dynamo Expo Supersale (Enschede)

Kunst voor kleine prijsjes scoor je dit weekent tijdens de SuperSale van Dynamo Expo. Verschillende (veelal) lokale kunstenaars exposeren hun werk. Marleen van EnZuiver zal er zijn met haar fanatastische jassen, ook Jan Doodle is er op zaterdag bij, maar ook de exclusieve producten van Mary & Yve vind je hier terug. Op vrijdag van 15.00 – 19.00 en op zaterdag van 12.00 – 17.00.

Meer informatie vind je in het Facebook event.

Vanaf 14 december: Kinderexpositie ‘SAMEN’ bij Concordia (Enschede)

Iedere jaar is er een nieuwe kinderexpositie bij Concordia, de expositie van 2019-2020 opent dit weekend.

De expositie heet SAMEN omdat samen een expositie maken leuker is dan alleen, en kunstkijken, maken en beleven ook samen veel leuker is.  Concordia is veranderd in een huis met verschillende kamers. Er is een voortuin, een woonkamer een slaapkamer een atelier en nog meer. Elke kamer wil een ander kunstwerk. Welk kunstwerk zou jij bijvoorbeeld willen zien of horen in een slaapkamer en welk kunstwerk op de zolder? Zo heeft elke kamer een eigen kunstwerk gekregen en kan jij je eigen kunstwerk maken in het atelier.
Voor meer informatie: SAMEN bij Concordia

Zaterdag 14 december: Oyfo Kerstworshop (Hengelo)

Zaterdag is er een wel hele toffe workshopmiddag bij Oyfo in Hengelo. Je kunt meedoen met allerlei creatieve workshops. Extra leuk, vind ik zelf, is dat je het samen met je kind kunt doen. Te gek toch om samen lekker creatief bezig te zijn? Let op: je moet je vooraf wel inschrijven. De workshops vinden plaats van 14.30 – 17.00 uur.
Voor het complete aanbod kijk je hier: Oyfo Kerstworkshops.

Zaterdag 14 december en zondag 15: Lichtjeswandeling Sallandse Heuvelrug

Ik word van dit soort activiteiten heel enthousiast. ‘s Avonds door het bos wandelen met lampionnen, magisch toch!

Maak een avondwandeling door het sfeervol verlichte bos van de Sallandse Heuvelrug. Op de met lampionnen verlichte route speelt zich het avontuurlijke verhaal af van Sofie van Salland. Een wandeling voor het hele gezin!

Let op: je moet de wandeling op de website reserveren. Dat kan via de link hieronder.

Klik hier voor meer informatie: Lichtjeswandeling Sallandse Heuvelrug

Zaterdag 14 december: Wintersfestival Drienerstraat (Hengelo)

Zaterdag vindt van 13.00-19.00 het Winterfestival plaats in de Drienerstraat in Hengelo. Het thema is ”Winter Wonderland”. Er komt een dierenstal te staan inclusief 2 ezels, 2 alpaca’s, een aantal geitjes, een kalf, 2 pony’s en een knuffelhoek met cavia’s, konijnen en kippen. Daarnaast komt er ook een wandelezel met begeleiding. Op het gebied van winkels zullen er leuke kramen van winkeliers, maar ook externe bedrijven, zich vertegenwoordigen op de markt. Dit zorgt voor een leuke mix. De horeca in de Drienerstraat zorgt voor lekker eten en drinken. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen, zoals leuke workshops en schminken. Gedurende de dag wordt er gezorgd voor muziek en entertainment.

Meer informatie: Winterfestival Hengelo

Zondag 15 december: Winterwandeling Landgoed Singraven

Houd je ervan om te wandelen? Zondag kun je deze unieke winterwandeling lopen over het landgoed Singraven. De wandeling gaat bij hoge uitzondering over de begraafplaats van de familie Laan. Starten kan tussen 12.00 en 13.30 uur, de afstand is 8 km. Op de website staat vermeld dat aanmelden voor 13 december mag.

Voor meer informatie: Winterwandeling Landgoed Singraven

Hele weekend: bezoek een kerstmarkt

Daphne was onlangs bij de kerstmarkt in Osnabruck om de kerstmarkt te bezoeken. Famke ging naar een kleinere kerstmarkt in Rheine. Erg gezellig en zeker een aanrader wat haar betreft. Ik was zelf bij de kerstmarkt in Oberhausen, naast Centro. Ook heel tof om mee te maken

kerstmarkt osnabruck

Trakteer jezelf: eet een taartje en scoor jouw Vettt Winterspecial!

De Vettt Winterspecial kwam deze week uit en ligt inmiddels op de 3 afhaallocaties. Je kunt jouw special daar gratis afhalen, zolang de voorraad strekt. Op al deze plekken hebben ze taartjes en lekkere koffie :-):

weekendtips

Bonustips

We eindigen de weekendtips weer met een paar bonustips voor jullie, dingen die gewoon eigenlijk altijd leuk zijn in dit seizoen

Geniet van het weekend, en aanvullende tips zijn altijd welkom!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.