Kerstmarkt in Rheine, een geheim over de grens!

Yes, het is weer kerstmarkt-tijd! Lekker kneuterig slenteren over een kerstmarkt en genieten van de Duitse gezelligheid onder het genot van een (uiteraard!) glühwein! Houd je er ook zo van? Wij wel en daarom togen wij op een zaterdagmiddag naar Rheine!

Genieten van de prachtige versiering in Rheine
Rheine
Kerstmarkt in Rheine
Welkom op de Nikolausmarkt

Geheim over de grens…

De Duitse stad Rheine presenteert zichzelf als ‘een geheim over de grens’. Als je dat leest, belooft dat veel goeds! Wij gaan best vaak naar Rheine (een paar keer per jaar) en het is écht een aanrader! Rheine heeft een gezellig knus centrum met leuke winkels, grote en kleine. Of je nu komt om te winkelen of om te genieten van de Deutsche Torte, je kunt je er echt wel een paar uurtjes vermaken!

De broers in Rheine
De Nikolausmarkt in Rheine

Wat is er te doen?

Wanneer het koude seizoen van de Emsstadt een prachtige winterjurk maakt is het tijd voor de Emszauber. Midden in Rheine ontstaat van 27 november tot en met 21 december 2019 gedurende vier weken een gezellige droom van licht met glühwein, geroosterde amandelen en vele andere goodies.  Van 6 december t/m 8 december 2019 vindt de traditionele “Nikolausmarkt” plaats met veel schitterende kraampjes.

Kerstmarkt in Rheine

Emszauber

Er wordt uitgekeken naar een gevarieerde tijd op de Ems. Of het nu de bekende klassiekers zijn, zoals de “After Work Party’s” op donderdag, de “Winter Beatz” op zaterdagavond of het familieprogramma in het weekend, er is een gevarieerd programma aanbod voor iedereen! De Emszauber is een wintermarkt voor alle burgers – een plek die mensen moet verbinden.

Glühwein
En kerstmarkt is niet compleet zonder glühwein!

Wij hebben genoten

De kerstmarkt in Rheine is niet alleen leuk voor volwassenen, maar er is ook zeker gedacht aan de kinderen. Zo genoot onze Guusje van de draaimolen en mochten ze samen broodjes bakken en marshmallows roosteren boven een vuur. Smullen dus. Overal klonken de traditionele kerstliedjes, goed voor de sfeer.

Ouderwetse draaimolen op de kerstmarkt
Draaien maar
Fijne momenten samen
Marshmallows roosteren op de kerstmarkt
Marshmallows roosteren

Aanrader!

Een aanrader dus, als je zin hebt in een kerstmarkt, maar niet te ver wilt rijden en niet over de hoofden wilt lopen. In Rheine is de kerstmarkt overzichtelijk en niet te druk, ideaal voor een middagje met de kinderen!

Veel pezier als je gaat enne….vergeet de glühwein niet! Voor actuele info over kerstmarkten over de grens check je de website van Geheimen over de grens.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Geheimen over de grens.

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.