Kerstvakantie tips door Maryke en Stephanie

Twee weken schoolvakantie staan voor de deur. Ik kan me voorstellen dat dit voor sommige ouders wel even slikken is. Maar geen nood! Stephanie en Maryke hebben samen de leukste kerstvakantie tips voor jullie verzameld.

 

In de bioscoop:

Julius in Winterland in Concordia Enschede

Van 26 dec. 2016 t/m 6 jan. 2017 speelt er in Concordia een sprookjesachtige animatiefilm over het weesjongetje Julius. Julius moet de kerstman zien te redden uit handen van een humeurige slechterik die een hekel heeft aan het kerstfeest. De film speelt zich af in de prachtige Scandinavische natuur, geweldig toch? Lijkt je dit een leuke film voor de donkere dagen? Bekijk hier wanneer de film draait.

Sepp de Wolvenvriend

Van 26 dec. 2016 t/m 6 jan. 2017 speelt er in Concordia een betoverend en avontuurlijk wintersprookje, gebaseerd op een klassieke Zwitserse kinderboek over Sepp. De vrolijke Sepp woont hoog in de bergen. Hij geniet van de natuur en het eenvoudige leven op de geitenboerderij van zijn ouders. Sepp heeft een bijzondere gave om met dieren om te gaan. Maar dan gebeurt er een ongeluk… Wil je weten hoe dit verder gaat? Ga dan snel naar de website.

Ballerina

Voor alle ballerina’s onder ons, of wannabe ballerina’s 😉 In de bioscoop draait er een superleuke film. In Parijs in 1884 is er een weesmeisje Félicie, van 11 jaar. Ze heeft maar één droom: sterdanseres worden. Samen met haar beste vriend en gekke uitvinder Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt ze zonder een cent op zak naar Parijs. Wil je weten of het haar lukt? Natuurlijk lukt het, maar toch! Meer info vind je hier.

 

In het theater

26 december: Roodkapje, de musical in Rabotheater Hengelo

Wie houdt er niet van sprookjes? Ik vind het zo leuk dat sprookjes die ik vroeger als kind zag, las en hoorde nog steeds ‘in’ zijn. Dat mijn kinderen af en toe voorgelezen willen worden uit een eeuwenoud sprookjesboek is toch leuk! Dit sprookje over een lief meisje dat koekjes gaat brengen naar haar zieke Oma is bewerkt tot een magische familievoorstelling. Wat nou zo leuk is dat het sprookje wel met de tijd is meegegaan, zo is de wolf in deze voorstelling vegetarisch en dat zorgt voor hilarische scenes. Reserveren kan hier.

28 december: Leuk! Van de Toneelmakerij in Rabotheater Hengelo

Leuk! is een ongepolijst cabaretesk sprookje voor kinderen van 8-12 jaar. Een absurde talentenshow waarbij alles uit de kast wordt gehaald. Want er kan er maar één de leukste en de beste zijn. Wie zou dat zijn? Meer informatie vind je hier.

30 december: Peppa Pig in Theaterhotel Almelo

Peppa Pig, Mama Pig, Papa Pig en George Pig, wie kent ze niet? Nou ik, Maryke, wel hoor! Mijn beide jongens zijn er HELEMAAL gek op. Bodhi heeft het roze gezin zelfs als miniatuur poppetjes en Ravi kan bijna niet normaal meer lachen, hij is zelf net een varkentje 🙂 Dus hoe fijn: Peppa is nu ook in het theater te zien met haar eigen familiemusical ‘De Grote Plons!’ Het heeft geregend en overal liggen modderplassen. Laat dat nou precies zijn waar Peppa en haar vriendjes van houden! Ga je ook? Hier vind je meer informatie.

4 januari: Pinokkio de Sprookjesmusical Enschede

Efteling Theaterproducties komt op 4 januari naar het Wilminktheater met Pinokkio, en wie kent Pinokkio nou niet?! Een heerlijke musical voor de hele familie naar het wereldberoemde verhaal van Carlo Collodi. Meer informatie op de website van Wilminktheater.

8 januari: Het Zandkasteel – Koning Koos

Koning Koos is jarig, maar hij denkt dat Sassa en Toto zijn verjaardag zijn vergeten. Oh oooh! Gelukkig zijn Sassa en Toto zijn verjaardag helemaal niet vergeten, ze weten alleen nog niet wat ze hem moeten geven. Samen gaan ze een prachtig cadeau voor de jarige koning maken en omdat het feest is, krijgen alle kindjes in de zaal ook nog een verrassing! Na de voorstelling kun je Koning Koos zelf feliciteren en Sassa en Toto een hand geven. Meer info vind je hier.

 

In Almelo

24 december: Lichtjestocht

Ben je gek op lichtjes? Dan is de Lichtjestocht door het Beeklustpark in Almelo echt een leuke tip! Op kerstavond, zaterdag 24 december, vindt alweer de zesde editie plaats. Meer weten? Ga dan naar de website van Uit in Almelo.

25 & 26 december: Kroam schudd’n in Harbrinkhoek/Mariaparochie

In de RK Kerk te Harbrinkhoek/Mariaparochie vind je een levende kerststal in een prachtige winterse sfeer. Onder het genot van warme chocolademelk en koekjes kun je luisteren naar de midwinterhoornblazers. Hier vind je meer informatie.

 

In Hengelo

25 december 2016 t/m 8 januari 2017: Winter Waarbeek

Tijdens de kerstvakantie wordt familiepretpark de Waarbeek omgetoverd tot een nostalgische winterkermis. Op vrijdag 30 december zijn er 10.000 lampjes en knisperende kampvuren te bewonderen. Je kunt er marshmallows roosteren boven het kampvuur en op de foto in de levensgrote sneeuwbol! Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon genieten van alle attracties, want de Waarbeek is altijd leuk! Vast kaartjes kopen? Dat kan op de website van de Waarbeek.

26 december: Kerst met Cunmar

In het sfeervolle kerstbos op het terrein van scouting groep Cunera – St. Marcellinus kun je genieten van heel veel activiteiten voor de hele familie. Zo is er een levende kerststal, kun je meerijden met de huifkar, is er een kerstdisco en nog veel meer leuks te doen. Meer info vind je hier.

27 december t/m 6 januari: Techniekmuseum Heim

In de kerstvakantie zijn er iedere dag verschillende activiteiten te doen in het leukste museum van Hengelo. Zo kun je er bewonderen hoe pannenkoeken in 3D vormen geprint worden, je kunt je eigen computergame maken en een schimmenspel bedenken, maken én filmen! Meer info hier.

 

In Enschede

t/m 8 januari: Winter Wonderland Enschede

De binnenstad van Enschede is weer omgetoverd in Winterse sferen. Tijdens Winter Wonderland beleef je de binnenstad op een compleet andere manier, schaatsen op de Oude Markt, is er een Kisscam, kun je met de familie Rudolph op de foto, worden er allerlei leuke activiteiten in de Stadsherberg georganiseerd en er is nog veel meer te doen. Check de site voor meer info: Winters Wonderland.

24 t/m 30 december: Internationale circusfestival

Ook dit jaar komt het Internationale circusfestival weer naar Enschede. Ik, Maryke, ben al een paar keer geweest met de kinderen, ook toen ze nog kleiner waren en dit blijft gewoon echt een leuk uitje! De snelste jongleur ter wereld treedt op en er zijn voorstellingen met honden, paarden en exotische dieren. Natuurlijk zijn er ook clowns! De voorstellingen zijn op verschillende tijden en geschikt voor jong en oud. Een perfect uitje tijdens de kerstvakantie voor het hele gezin! Hier vind je meer informatie.

29 en 30 december: De treinenkelder bij Pijp-Lines

De Treinenkelder bij Pijp-lines opent speciaal voor de Nationale Monumentendag haar deuren. In de kleder staat een prachtige modelspoorbaan. Een deel van oud Enschede is op schaal nagebouwd. Er staan oude treinstoelen, er hangen prachtige oude foto’s en je kunt zelf even ervaren hoe het is om machinist te zijn door achter het treinstuur te kruipen. Deze treinenkelder is zeker de moeite waard om een keer te bewonderen. Meer info over de treinenkelder vind je hier.

24 december t/m 6 januari: Twentse Welle

Iedere dag in de kerstvakantie is er bij Twentse Welle wel iets bijzonders te beleven. Je kunt er bandjes vlechten met mooie kleuren, je eigen schepnet maken, schimmels door een microscoop bewonderen en bruggen bouwen van ijsstokjes en bamboe. Genoeg te doen dus! Meer info over Twentse Welle vind je hier.

29 en 30 december 2016 en 2 en 3 januari 2017: Sport Kerst 2 daagse

De laatste dagen van het oude jaar en de eerste van het nieuwe jaar staan in teken van sport. Hoe gezond! En wel in de vorm van een mini springkussenfestival met workshops, bounzen, boogschieten, dansen, taekwondo, honkbal etc. Op 29 en 30 december kun je terecht in Deppenbroekhal en op 2 en 3 januari in de Performance Factory. Deelname is gratis! Hier vind je meer informatie.

24 december: Kinderkerstnachtdienst Usselo

Een traditie is ontstaan!!! Na het succes van voorgaande jaren worden de Kerstdagen ook dit jaar weer ingeluid met het Kerstspel, opgevoerd door kinderen uit Usselo en Boekelo. De opvoeringen zijn op zaterdag 24 december om 17.00 en om 19.00 uur. Ook dit jaar zal het Kerstspel zich afspelen op de deel bij de familie Leefers, Haaksbergerstraat 962 te Usselo.

 

In Haaksbergen

26 december: Kerst in de kooi

In de pas geopende schaapskooi in Haaksbergen is er de hele middag een herder aanwezig om alles te vertellen over de schaapjes in de kooi. Met een beetje geluk zijn dan zelfs de eerste lammetjes al geboren! Een hele middag aaien, knuffelen en spelen met de leukste boerderijdieren! Meer informatie vind je hier.

 

Er is genoeg te doen in Twente lijkt me, je hoeft je dus niet te vervelen gelukkig! Heel veel plezier de komende feestdagen! Heb je nog meer tips? Laat even een berichtje achter onder deze post, of op Facebook.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.