TIP! De korte cursussen bij Kaliber Kunstenschool starten weer!

Korte cursussen zijn perfect om te ontdekken of iets aansluit bij je kind (of jezelf!). Kaliber Kunstenschool vind je door heel Twente en zij hebben regelmatig korte cursussen. Er zitten een aantal hele toffe bij voor kinderen. Vanaf half april start er weer een reeks van korte cursussen in Almelo, Enschede, Wierden/Enter en Oldenzaal. Ik heb een overzicht gemaakt met wat er waar te doen is.

 

Korte cursussen Kaliber Enschede

In Enschede worden er op verschillende locaties korte cursussen gegeven door Kaliber. Een aantal cursussen worden op de hoofdlocatie (Wilminkplein) in de binnenstad gegeven. Maar ook bij Prismare op het Roombeek, Het Stroink en bij De Helmerhoek kun je terecht voor verschillende cursussen. Het aanbod is heel uiteenlopend.

Peuterdans 

Maandag 8 april start de korte cursus peuterdans. In 10 lessen gaat jouw peuter lekker dansen en bewegen op muziek. De lessen worden gegeven op maandag en op vrijdag.

Leeftijd: 2,5 – 4 jaar
Start: Maandag 8 april, 10:30 uur en Vrijdag 12 april, 13:00 uur
Kosten: 10 lessen, €69,-
Locatie: Willem Wilminkplein, 1
Meer informatie: Korte cursus Peuterdans


Kidsklas Tekenen & Schilderen (6-12 jaar)

Op vrijdag 19 april kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar starten met de Kidsklas Tekenen & Schilderen. Gedurende 10 weken volg je lessen in tekenen en schilderen.

Leeftijd: 6 – 12 jaar
Start: Vrijdag 19 april, 16:00 uur
Kosten: 10 lessen, €89,-
Locatie: Prismare
Meer informatie: Kidsklas tekenen en schilderen

Het aanbod in Enschede is heel groot. Zo kun je ook zelf kleding leren maken, blokfuit leren spelen en nog veel meer. Voor een compleet overzicht van het aanbod korte cursussen in Enschede kijk je hier: Korte cursussen Kaliber Enschede.

Peuterdans

 

Korte cursussen Kaliber Almelo

In Almelo worden er ook heel veel gave cursussen aangeboden. Een aantal van de cursussen heb ik hieronder uitgelicht, een compleet overzicht vind je op de website onder korte cursussen.

Striptekenen 

Op dinsdag 16 april start de korte cursus Striptekenen. In 8 lessen leren kinderen onder leiding van Janke Nieboer om te striptekenen.

Leeftijd: 7+
Start: Dinsdag 16 april, 16:00 uur
Kosten: 8 lessen, €69,-
Locatie: Elisabethof 2
Meer informatie: Korte cursus Striptekenen

Bouw je eigen Cajon

Supergaaf, je gaat je eigen instrument bouwen en die leer je bespelen. In de eerste 2 lessen bouw je zelf je houten slagwerkinstrument ‘de Cajon’ en daarna ga je in de lessen aan de slag met het bespelen ervan! Je ontdekt klanken, maakt ritmes en speelt interactief met de groep.

Leeftijd: 8+
Start: Donderdag 18 april, 16.30
Kosten: 8 lessen, €99,-
Locatie: Elisabethof 2
Meer informatie: Korte cursus bouw je eigen Cajon

Kleuterkunst

Een kunstklas speciaal voor kleuters. Je gaat samen met je leeftijdsgenoten creatief aan de slag werkt met allerlei verschillende materialen en technieken.

Leeftijd: 4-6 jaar
Start: Vrijdag 7 juni, 14.30
Kosten: 6 lessen, €49,-
Locatie: Elisabethof 2
Meer informatie: Korte cursus kleuterkunst

In Almelo worden nog veel meer toffe cursussen aangeboden. Zoals Musical en theater en speksteen bewerken. Kijk hier voor het complete overzicht.

korte cursus

Korte cursussen Kaliber Oldenzaal

Peuterdans

Tijdens de peuterdansles wordt de fantasie geprikkeld en worden de kinderen bewust gemaakt van hun eigen bewegingsmogelijkheden. Een leuke manier voor peuters om zich fysiek en muzikaal te ontwikkelen.

Leeftijd: 2,5 – 4 jaar
Start: Woensdag 8 mei, 9:30 uur
Kosten: 8 lessen, €59,-
Locatie: Sparstraat 152
Meer informatie: Korte cursus Peuterdans

 

Korte cursussen Kaliber Wierden & Enter

Kidsklas Musical en theater

Wil je op het podium, samen met andere dansen en zingen? Dan is musical en theater echt wat voor jou. Tijdens de Kidsklas Theater krijg je les in de disciplines zang, dans en spel, dé onderdelen van musical! Onder leiding van de docent ontdek je je eigen mogelijkheden, talenten en kwaliteiten. Tijdens de lessen trainen en coachen we je intensief. Daarbij letten we ook op je persoonlijke ontwikkeling en uitstraling.

Leeftijd: 7-12 jaar
Start: Woensdag 17 april, 17:45 uur
Kosten: 8 lessen, €69,-
Locatie: De Passie, Akkerwal 2
Meer informatie: Kidsklas Musical en theater

Kidsklas Tekenen & Schilderen Wierden & Enter

Op vrijdag 19 april kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar starten met de Kidsklas Tekenen & Schilderen. Gedurende 10 weken volg je lessen in tekenen en schilderen.

Leeftijd: 6 – 12 jaar
Start:Woensdag 17 april, 16:00 uur in Wierden en Dinsdag 16 april, 15:30 in Enter
Kosten: 10 lessen, €89,-
Locatie: De Passie, Akkerwal 2 in Wierden en Voormors 2 in Enter
Meer informatie: Kidsklas Tekenen en Schilderen

Voor een compleet overzicht van het aanbod korte cursussen in Wierden en Enter kijk je hier: Korte cursussen Kaliber Wierden en Enter.

korte cursussen

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.