Interview met Glenn van dansschool Glo Entertainment Live

Misschien heeft jouw kind/ hebben jouw kinderen afgelopen zondag wel staan swingen op het podium van het VETTT Bengelfestijn. Grote kans dat je daar Glenn van Glo Entertainment Live hebt gezien, met zijn team en een aantal hele enthousiaste leerlingen verzorgden ze de dansworkshops in de middag. In de Performance Factory in Enschede vind je zijn dansschool.

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Mijn naam is Glenn Lodeweges en ik ben eigenaar van GLO Entertainment Live. Ik dans mijn hele leven al, in 2012 heb ik een dansopleiding aan de Dans Academie Lucia Marthas in Amsterdam gevolgd. De opleiding heb ik in 2012 afgerond en ik ben afgestudeerd als uitvoerend dansers, choreograaf, & docent dans.

Tijdens en na mijn opleiding ben ik onder andere werkzaam geweest voor Lucia Marthas voor onder anderen Kinderen voor Kinderen & AVRO Junior Songfestival. Ook heeft hij gewerkt voor RTL TeleKids & de Efteling.

In de afgelopen jaren heb ik met veel scholen mogen samenwerken in verschillende onderwijs categorieën: Basis onderwijs, voortgezet onderwijs, ROC, Kentalis Signis onderwijs voor slechthorende, dove, taal & spraak problemen (Speciaal onderwijs), Drostenburg onderwijs voor kinderen met een handicap, syndroom of lichamelijke beperking (Speciaal onderwijs)

GLO Entertainment Live is in 2012 op de kaart gekomen en is van uitvoerend entertainment uitgegroeid naar een dans recreatie onderwijs centrum waar vanaf 2 jaar al lessen gevolgd kunnen worden. Een plek waar je sociaal met elkaar leert om te gaan en waar je talenten kunt ontwikkelen met behulp van deskundige professionals in de vakgebieden van dans, theater, zang, coaches & performing. Dans je Bij GLO dan ben je onderdeel van een landelijke GLO Familie.

Glo Entertainment

Glenn (rechts) samen met zijn tante tijdens het VETTT Bengelfestijn

Hoe ben je erop gekomen om je bedrijf te starten?

Na de 5-jarige opleiding aan de Academie Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam voormalig ‘Dans Academie Lucia Marthas’ wist ik al dat ik in de toekomst mijn eigen dansschool en uitvoerend entertainment bedrijf wilde hebben. In 2013 ben ik gestart met GLO Entertainment Live en de organisatie is onderverdeeld in vier pijlers: Arts Performance Skool (dans recreatie), Studio’s (vooropleiding dans en uitvoerend artiest), Stage Performance (uitvoerende dans professionals/artiest coaching & Imago ondersteuning) en binnenkort een nieuwe pijler Party & Events (voor feesten, zakelijke bijeenkomsten & events).

Run je je bedrijf alleen of met anderen?

In de afgelopen jaren is het bedrijf enorm geroeid en kan ik het alleen niet meer aan, gaande de weg zijn wij een familie bedrijf geworden waar ik als eigenaar heel trots op bent. Aangevuld met professionele docenten die werkzaam zijn in de verschillende branches van Entertainment, dans, zang, theater & Coaches.

Hoe ben je zelf ooit begonnen met dansen?

Ik ben als 6 jarige jongen begonnen met dansen. Mijn eerste aanraking met dans was Kids Dance Aerobics in Enschede waar mijn passie als entertainer en danser al van jongs was begonnen. Mijn voorbeeld was altijd Telekids & Kinderen voor Kinderen en als kind wilde ik altijd al bij Kinderen voor Kinderen en uiteindelijk heb ik er stage mogen lopen en werken.

 

Jouw bedrijf zit op verschillende locaties, hoe combineer je dat?

Dat kopt. GLO Entertainment Live is gevestigd in Amsterdam, Enschede & Mechelen (België) het is wekelijks een hele rondreis naar alle locaties. Met een team aan professionele docenten op de verschillende vestigingen heb ik dit gelukkig mogelijk kunnen maken.

Buiten de wekelijkse bezoeken aan de locaties en de vaste lessen die ik op de verschillende locatie geef, spelen er ook nog producties mee en de choreagrafie van verschillende producties/shows & videoclips. Superleuk allemaal, maar het zorgt er wel voor dat ik een druk en hektisch leven heb. Maar ik doe wat ik het allerleukst vindt, mijn dag begint altijd met een smile op mijn gezicht. Ik beleef er ontzettend veel plezier aan en alle leuke talentvolle kinderen die bij ons dansen maakt het alleen nog maar mooier.

Glo Entertainment

Welke lessen worden er in Enschede gegeven?

We geven verschillende lessen, voor kinderen vanaf 2 jaar. Op donderdagmiddag zijn er de Algemene Dansvorming lessen (Peuter- en kleuterdans) voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Maar we geven ook lessen ballot, lessen streetdance en HipHop lessen en lessen in Pop Show en Musical Dance. Voor een compleet overzicht van het aanbod kun je hier een kijkje nemen.

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Het leukste aan het bedrijf is dat iedere dag anders is, werken met kinderen en volwassenen van recreatie tot professionele producties het houdt mij alert en levendig. Door de dagelijkse verandering en verschillende planningen kun je het drukke bestaan veel makkelijker aan. Met mijn passie voor het vak en het mogen delen van mijn ervaringen met jong talent is voor mij een belangrijk punt in mijn dagelijks leven. Het mooiste van mijn vak is dat je met beweging veel tot stand kan brengt en dat je helpt om even aan de dagelijkse drukte te ontsnappen en gewoon  lekker kan dansen en te mogen uiten in allerlei opzichten.

Hoe ziet je Glo Entertainment Live er over 5 jaar uit?

Over 5 jaar zie ik GLO Entertainment Live als een succesvolle organisatie die zo wel een belangrijke bijdrage levert aan het maatschappelijk belang in de maatschappij, als in de professionele dans & entertainment industrie.

Glo Entertainment

We zijn altijd op zoek naar verborgen geheimen in Twente, heb jij nog een adresje of plek waar je zelf enthousiast over bent die je met Vettt lezers wil delen?

De tofste plek van Enschede is momenteel de Performance Factory een plek waar talent zich kan ontwikkelen op verschillende vlakken van Kunst & Cultuur tot aan Sport. Dit is ook waar mijn dansschool zit en ik ben ontzettend blij met deze locatie. Het is een plek waar Enschede nog niet zo bekend mee is. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op het inspirerende terrein van de Performance Factory. Veel mensen kennen het van de Twentsche Foodhal die ook hier gevestigd is maar er is nog heel veel meer. Zo vind je hier het Legobouwlab van Miljata maar ook vind je hier de TheaterMakeri en de Popscool.

Glo Entertainment

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.