Cadeautje voor opa en oma: we maken een paasei van strijkkralen!

Door

Gezellig eitjes eten bij opa en oma. Het liefst die van chocolade. Met z’n allen aan de tafel, lekker samen. Dit jaar niet.

Het RIVM geeft duidelijk aan blijf zoveel mogelijk thuis. Ze vermelden specifiek ga niet op bezoek bij mensen van 70 jaar of ouder. Laten onze opa’s en oma’s nou allemaal 70 jaar of ouder zijn. Dus dit jaar kunnen we geen Pasen vieren met opa en oma.

Hoe gaan we dat dit jaar doen met Pasen? Wij hebben besloten de opa’s en oma’s een hele mooie paaskaart te sturen. We doen er ook nog een kleine vrolijke verrassing in: een paasei van strijkkralen.

Een paasei van strijkkralen

De verrassing is een paasei van strijkkralen. Door het voorbeeld te volgen zoals op de foto kan je, als je de kralen gestreken hebt, het zo in elkaar schuiven, waardoor je een vrolijk paasei hebt dat blijft staan. Maak er zoveel als je wilt. Doe de twee delen strijkkralen los van elkaar bij de kaart in de envelop. Als de opa’s en oma’s de kaart hebben ontvangen, kunnen ze de strijkkralen eieren in elkaar zetten en een leuk plekje geven met de paasdagen.

Andere tips?

Natuurlijk gaan we nog videobellen om toch een beetje Pasen te vieren met opa en oma. En zodra het weer mogelijk is en de maatregelen veranderd zijn gaan we weer gezellig samen aan tafel en doen we ze een dikke knuffel. Opa’s en oma’s we missen jullie. Toch wensen we jullie en alle andere grootouders ook fijne paasdagen. Geniet van het zonnetje in jullie tuinen of achter het raam en geniet van de kleine verrassing van de kleinkinderen.

Hebben jullie nog tips om de opa’s en/of oma’s te verrassen? Deel ze met ons!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.