Genieten van de herfst op de Veluwe (Door Maryke)

Door

Het laatste weekend van de herfstvakantie genoten wij volop van de herfst op de Veluwe. Dit deden wij bij Landal Coldenhove in Eerbeek. Tijdens ons weekendje weg afgelopen september, georganiseerd door Gelderse Streken, proefden wij al even van dit prachtige en enorm uitgebreide park. In mijn eerder geplaatste blogs deel 1 en deel 2 kun je lezen wat we toen allemaal nog meer hebben gedaan. En hoe dat was, zo’n blogweekend. Ik geef je hierin heel veel tips voor leuke activiteiten in Gelderland. Maar dit weekend wilden wij het nou even hélemaal anders doen. Namelijk relaxed, rustig en ontspannen. En dat hebben we gedaan! Lees mee hoe leuk wij dit park en de prachtige natuur in de directe omgeving vonden.

Julianatoren als aftrap van een relaxed weekend

Ik gaf eerder al aan dat als je Gelderland wilt ontdekken je een basis nodig hebt, een fijne plek om terug te keren als je op stap bent geweest. Toch wilden wij helemaal niet op stap, maar juist lekker in en om het park blijven. Dat is niet helemaal gelukt! Vrijdagmorgen zijn wij vanuit huis eerst naar Koningin Julianatoren gereden. Zoals je in mijn blog deel 1 kunt lezen, was ik hier nog nooit geweest. Schandalig! Het is namelijk echt een heel leuk park, vooral voor de kleintjes. Als kers op de taart was het park geheel in Halloween-thema; met doolhof, enge geluiden en figuren, spannende tunnels en de musical Dolfje Weerwolfje.

We hebben een hele leuke dag gehad en ons best gedaan om zoveel mogelijk attracties te testen. Wat best lastig was, aangezien er heel erg veel te doen is, daarnaast was het ook best druk! De Dino Tour, Jul’s Helikopterbaan en Jul’s Safaribaan waren favoriet bij mijn jongens. Ik vond het vooral heel fijn dat ze overal in konden, samen of alleen. Een aanrader voor gezinnen met kleine kinderen! We hebben heel erg veel geluk gehad met het weer, toen we wegreden begon het te regenen. Dat had ik goed geregeld ☺

Julianatoren

Genieten in het bos

Van Apeldoorn naar Eerbeek reden we nog even langs de supermarkt om onze weekendboodschappen te halen (niets dan lekkers natuurlijk). Rond half 5 kwamen wij aan op het park. Inchecken was een fluitje van een cent, heerlijk vind ik dat. Ik heb namelijk een hekel aan wachten en aan slome mensen (sorry…) Maar daar was gelukkig geen sprake van en binnen no time zat Bram een vuurtje te stoken in ons 6-persoons huisje midden in het bos. Dat vuurtje stoken met een nieuwsgierige kleuter te dichtbij was nog best een karweitje. Maar ondertussen had ik de tijd om het huisje slaap-proof te maken. Heerlijk om de bedden op te maken, pyjama’s netjes neer te leggen, knuffels uit te stallen, tandenborstels netjes op de wastafel. Zo kneuterig, ik houd ervan! Toen ik klaar was, was het vuurtje aan, zaten de pizza’s in de oven en de complementaire wijn (met een handgeschreven kaartje) in een glas. Het relaxen kon nu echt beginnen ☺

landal coldenhove

Mannen en vuur 🙂

 

Landal Coldenhove in Eerbeek

De reden dat we heel graag terug wilden naar dit park was dat wij alle vier zo positief verrast waren. Verrast over de locatie (enorm bosrijk) en lekker dichtbij huis, de faciliteiten (zwembad, midgetgolfbaan, voetbal- en volleybalveld, een indoor- en outdoor speeltuin), de verschillende eetgelegenheden, de diertjes, de gastvrijheid, de supercoole skelters en ga maar door. Maar de vorige keer hebben wij hier weinig tot geen gebruik van kunnen maken, wat ontzettend zonde was. Dus twijfelden we geen moment om terug te keren. En de herfst was dé perfecte tijd hiervoor.
De vrijdagavond verliep heerlijk ouderwets zonder Wifi. Dus keken wij op TV naar wat de zenders ons aanboden en kletsten we gezellig over onze plannen voor de volgende 2 dagen. Zaterdagmorgen hebben we, met uitzicht op heel veel groen, ontbeten. Beloofd is beloofd, dus na het ontbijt doken wij meteen het zwembad in. Ravi gleed wel tig keer van de glijbaan en Bodhi bleef liever veilig in het warme kinderbadje. In de middag hebben we een wandeling van ruim een uur gemaakt. De route startte bij de receptie en met een paar minuutjes liepen wij midden in het bos. Aan de hand van de papieren route die we meekregen liepen we via de heide, na een dik uur, zo het park weer op. De zon scheen en de Veluwe is dan echt op haar mooist, wát genieten!
Zaterdagavond wilden we eten bij Timber’s Brasserie, maar we waren vergeten te reserveren…vol! Een mens moet toch eten, dus moesten we het park verlaten. We reden naar Eerbeek, waar we uiteindelijk ook een heerlijk plekje vonden. Na het eten konden we zo met de plaatselijke verlichte Halloween optocht meelopen, wat een feest!

landal coldenhove

Herfst!

 

Bollo de beer

Zondagmorgen hebben we het huisje netjes achtergelaten en zijn we na het inleveren van de sleutel nog even het zwembad ingedoken. Hierna was het de beurt aan de binnen- en buitenspeeltuin. Springen, klimmen, rennen, glijden en met ballen gooien maakt hongerig dus genoten we hierna bij Timber’s Brasserie van een stevige lunch. De kinderen vermaakten zich prima in de kinderkeuken en kwamen ons verschillende homemade gerechten brengen. Tussendoor liepen ze ook Bollo de beer (mascotte van de Landal parken) nog tegen het lijf. We konden nu écht alles afvinken wat we graag wilden doen en zien op dit park ☺

landal coldenhove

landal coldenhove

Toch konden we het park niet achter ons laten zonder nog een wandeling te maken. De zon scheen en Bodhi vindt het heerlijk om in de buggy te slapen. Na 5 min. was hij vertrokken en liepen wij alweer door een prachtig bosrijke omgeving. We ontdekten het ‘echte’ woonhuisje van Bollo, dat in het bos verscholen ligt. Kinderen kunnen hier post voor Bollo de beer achterlaten in de daarvoor bestemde brievenbus. We liepen via de camping, met 180 ruime campingplaatsen en 5 luxe safaritenten (ook leuk zeg!!), het park weer op. Ravi wilde heel graag snel naar de auto en we dachten er ook zo te zijn, maar oooooh wat is Landal Coldenhove groot!! Het park heeft 364 bungalows. We hebben ze denk ik allemaal gezien ☺ Moe, maar ontzettend voldaan reden wij in een uurtje weer naar huis.

Landal Coldenhove is echt een toplocatie voor een weekje of weekendje weg met je familie, gezin of vrienden. Genieten gegarandeerd! Landal, bedankt voor jullie gastvrijheid! Wij komen vast en zeker nóg een keertje terug.

Lezerstip: word ridder of prinses bij Kasteel Huis Bergh

Wat supergaaf is dit. Een VETTT-lezer, tipte ons over dit leuke uitje. Ze was met haar gezin bij Landal Coldenhove en ze bezochten Kasteel Huis Bergh. Ze was er zo enthousiast over dat ze het even met VETTT ‘moest’ delen. Supertof, dankje hiervoor!

Bij Kasteel Huis Bergh in ‘s Heerenberg is er iedere zondag om 13.00 een rondleiding. Tijdens de rondleiding verkleden kinderen en ouders zich als ridder of prinses. Er is een grote kleedkamer met jurken, harnassen, kroontjes en zwaarden.
Je wordt vervolgens rondgeleid door een barones en monnik, je krijgt grappige weetjes te horen, je doet zelf een toneelstukje onder leiding van de barones, je mag via geheime gangen door het kasteel en wordt uiteindelijk tot ridder of prinses geslagen en je krijgt een oorkonde. Het duurt ongeveer 2 uur, onze kinderen vonden het te gek! Er zit verder nog een café/restaurantje bij voor wat lekker! Meer informatie vind je op de website: Kasteel Huis Bergh.

Landal Coldenhove

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Landal Coldenhove.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.