Stoepkrijt straatkunst en Crayola winactie

Door

Wauw! Wat een onwijs gave doos met stoepkrijt kregen wij van Crayola om te proberen! Alleen het uitpakken ervan was al een feestje. Niet de standaard kleurtjes, maar prachtige pasteltinten in 64 (!) kleuren van de regenboog! En het allermooiste, er zitten 8 speciale krijtjes bij, met hele leuke effecten.

Stoepkrijt selfie

Ik ging even een paar (lees: een beetje veel) jaren terug in de tijd en ik vond het stoepkrijten nog steeds geweldig. Net als Yfke, die ging helemaal los. “Mama, ik ga een huis tekenen!” Terwijl zij dat huis aan het tekenen was op onze oprit, liet ik mijn fantasie ook even de vrije loop en tekende met stoepkrijt een hangmat tussen 2 palmbomen voor een coole selfie. Al snel waren alle kindjes uit de straat aan het stoepkrijten geslagen en werden de mooiste kunstwerken gecreëerd. Iedereen zat onder het stoepkrijt. Helaas ging het de volgende dag regenen en waren de kunstwerken snel weer verdwenen. Moeders, wees niet bang, het stoepkrijt is na een wasbeurt weer uit de kleren.

Stoepkrijt

Goed in vorm

De stoepkrijtjes liggen, door hun vierkante vorm en doordat ze niet al te groot waren, heel fijn in de hand. De stoepkrijtjes glijden niet uit de hand, rollen niet weg en zijn prettig in gebruik. Klein minpuntje, het stoepkrijt gaat best snel op. Twee boomstammen kostten mij een half krijtje. Erg jammer, want vooral de speciale krijtjes waren natuurlijk erg in trek. Onze favoriet was de roze met zilveren glitters.

Stoepkrijt

Meer ideetjes

Wat wij niet hebben gedaan, maar wat ook heel leuk is om met het stoepkrijt te doen: spelletjes. Je kunt je kinderen bijvoorbeeld sommetjes geven en ze zo snel mogelijk naar het juiste antwoord laten lopen. Voor kleinere kindjes kun je een autobaan op straat tekenen, oudere kindjes kunnen een schietschijf maken. Of je kunt er een ouderwetse speurtocht mee uitzetten voor het buurtfeest. Legio mogelijkheden dus. Kijk maar eens op Pinterest.

Wij geven deze doos met stoepkrijtjes van Crayola een dikke voldoende! En lijkt deze megabox met maar liefst 64(!) verschillende kleuren krijg jouw ook wel wat? Je kunt zo’n doos van Crayola winnen.

Stoepkrijt

Maak kans op een doos Crayola stoepkrijt

Wil jij zo’n vettte doos krijt van Crayola winnen? Dat kan! Laat hieronder of op Facebook een reactie achter met wie jij een stoepkrijtselfie wil gaan maken. Donderdag 29 juni maken we de winnaar bekend!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
5 Comments
 • Saskia van lamoen
  juni 25, 2017

  Ik zou zeker een stoepkrijtselfie maken met mijn zoon Timar en zijn favoriete crayola kleur 🙂 Hij wordt 28 juni 6 dus het zou een mooi afterparty cadeau zijn!!

 • Milou Titulaer
  juni 25, 2017

  Dat is leuk! We geven Robine voor haar vierde verjaardag een krijtbord voor buiten en ze is dol op roze met glitters!! Fingers crossed! 🙂

 • Charlot
  juni 26, 2017

  Ooooh super cool!!! Ik zou een stoepkrijtselfie met Dorus maken (mn “nep” neefje). Die is stapel op stoepkrijten….

 • Elif Zimmermann
  juni 26, 2017

  Met mijn dochter Stella Eda.

 • Esther Sprakel
  juni 26, 2017

  Onze kids zijn gek op stoepkrijten! Ik zou zeker met hun een leuke stoepkrijt selfie maken.